Nici nu intru bine în Piața Mică, lunea trecută, spre dimineață, că mă și oprește cineva cunoscut. ”Ai văzut? Închid Dori’s. Mă, eram mic copil și veneam din Cisnădie la Sibiu și mergeam la Dori’s să îmi iau ceva bun de mâncare. Chiar aveau cele mai bune chestii. Du-te și vezi!”.
Acum, ca să fiu sincer, nu prea sufeream eu de grija patiseriei, dar adevărul este că, în ultimul an cel puțin, tot am mâncat de câteva zeci de ori de acolo. Așa că, m-am dus să văd despre ce-i vorba. Am găsit angajații încărcând, cot la cot cu patronul, ustensilele de bucătărie într-o mașină. ”De ce închideți?”, i-am abordat eu. ”Închidem din cauza utilităților. Curentul. Impozitele. Chiria...”, îmi spune, trist, proprietarul afacerii. ”Deci nu din cauza faptului că nu mai este vânzare?!”, întreb eu. ”Problema nu este că nu avem vânzare, vânzarea este ok, dar nu mai este ca înainte. De cât timp nu ați mai fost pe aici? Ați văzut că nu mai există coadă? Din păcate, nu mai funcționează. Realitatea este că am ajuns la peste 20 de restaurante în zonă și Dori’s era singura instituție care făcea productiv. S-a ajuns ca acum lumea să vină în centrul Sibiului pentru alcool, pentru alte chestii, acesta este adevărul”, explică dumnealui.
Nu mă pot abține și îl întreb de covrigăriile care se tot deschid în centru, ele cum de au clienți? ”Da, se tot deschid covrigării în zona centrală și pe urmă se închid altele. Sunt două, trei care chiar funcționează, restul merg în pierdere, din păcate. Eu, de exemplu, vând la restaurante chifla cu 60 de bani. Există restaurante aici care duc la masă chifla mea cu prețul de patru lei. Vă dați seama ce adaos au. Mai bine faci comerț decât să faci ceva productiv. Eu vindeam aici la prețul de producție sau cu adaosuri minimale. Ați văzut, o pizza, un rulou, un foietaj, toate aveau niște prețuri pe care oricine putea să și le permită! Acum am deschis un kebap și o să rămână doar acel spațiu. Kebapul este o chestie care mă gândesc că va funcționa pentru că este totuși ceva căutat, mai ales că restaurantele își închid majoritatea bucătăriile pe la ora 23:00. Și tineretul, care mai stă la o bere, o să vină să mănânce ceva aici. Voi rămâne cu un singur spațiu pentru că și chiria nu este chiar mică. Nu este cazul să intru în detalii dat am și eu o vârstă și mi-a cam ajuns de atâtea controale, la două, trei, patru zile vine cineva să ne verifice. Ca să vă spun sincer, aceasta este cea mai grea perioadă din ultimii 23 de ani când mă ocup cu așa ceva!”.
Îi răspund sincer că nu-l cred și-i arăt cât de multă lume se plimbă prin Piața Mică într-o zi de luni dimineața. Plus că se afla în desfășurare Festivalul de Teatru. ”Așa este, dar eu nu am terasă și automat nu vine nimeni. O terasă atrage lumea, care caută o bere rece, o limonadă, să stea undeva la umbră. Au mai fost perioade de criză, dar niciodată ca acum. Situația nu este de ieri, de vreo trei ani ne străduim ca să funcționăm. Dar dacă nu mai merge Dori’s-ul rămâne istorie începând de azi”, încheie patronul.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Închid Dori , Piața Mică
Vizualizari: 1873
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Jean
Acum 4 ore
Un sibian
Acum 4 ore
Un sibian
Acum 5 ore
Anomis
Acum 7 ore
Dth