Duminică,
14.09.2025
Cer Senin
Acum
24°C

De ce a ajuns la faliment cea mai veche patiserie din centrul Sibiului | Foto

Nici nu intru bine în Piața Mică, lunea trecută, spre dimineață, că mă și oprește cineva cunoscut. ”Ai văzut? Închid Dori’s. Mă, eram mic copil și veneam din Cisnădie la Sibiu și mergeam la Dori’s să îmi iau ceva bun de mâncare. Chiar aveau cele mai bune chestii. Du-te și vezi!”.
Acum, ca să fiu sincer, nu prea sufeream eu de grija patiseriei, dar adevărul este că, în ultimul an cel puțin, tot am mâncat de câteva zeci de ori de acolo. Așa că, m-am dus să văd despre ce-i vorba. Am găsit angajații încărcând, cot la cot cu patronul, ustensilele de bucătărie într-o mașină. ”De ce închideți?”, i-am abordat eu. ”Închidem din cauza utilităților. Curentul. Impozitele. Chiria...”, îmi spune, trist, proprietarul afacerii. ”Deci nu din cauza faptului  că nu mai este vânzare?!”, întreb eu. ”Problema nu este că nu avem vânzare, vânzarea este ok, dar nu mai este ca înainte. De cât timp nu ați mai fost pe aici? Ați văzut că nu mai există coadă? Din păcate, nu mai funcționează. Realitatea este că am ajuns la peste 20 de restaurante în zonă și Dori’s era singura instituție care făcea productiv. S-a ajuns ca acum lumea să vină în centrul Sibiului pentru alcool, pentru alte chestii, acesta este adevărul”, explică dumnealui.

Nu mă pot abține și îl întreb de covrigăriile care se tot deschid în centru, ele cum de au clienți? ”Da, se tot deschid covrigării în zona centrală și pe urmă se închid altele. Sunt două, trei care chiar funcționează, restul merg în pierdere, din păcate. Eu, de exemplu, vând la restaurante chifla cu 60 de bani. Există restaurante aici care duc la masă chifla mea cu prețul de patru lei. Vă dați seama ce adaos au. Mai bine faci comerț decât să faci ceva productiv. Eu vindeam aici la prețul de producție sau cu adaosuri minimale. Ați văzut, o pizza, un rulou, un foietaj, toate aveau niște prețuri pe care oricine putea să și le permită! Acum am deschis un kebap și o să rămână doar acel spațiu. Kebapul este o chestie care mă gândesc că va funcționa pentru că este totuși ceva căutat, mai ales că restaurantele își închid majoritatea bucătăriile pe la ora 23:00. Și tineretul, care mai stă la o bere, o să vină să mănânce ceva aici. Voi rămâne cu un singur spațiu pentru că și chiria nu este chiar mică. Nu este cazul să intru în detalii dat am și eu o vârstă și mi-a cam ajuns de atâtea controale, la două, trei, patru zile vine cineva să ne verifice. Ca să vă spun sincer, aceasta este cea mai grea perioadă din ultimii 23 de ani când mă ocup cu așa ceva!”.

Îi răspund sincer că nu-l cred și-i arăt cât de multă lume se plimbă prin Piața Mică într-o zi de luni dimineața. Plus că se afla în desfășurare Festivalul de Teatru. ”Așa este, dar eu nu am terasă și automat nu vine nimeni. O terasă atrage lumea, care caută o bere rece, o limonadă, să stea undeva la umbră. Au mai fost perioade de criză, dar niciodată ca acum. Situația nu este de ieri, de vreo trei ani ne străduim ca să funcționăm. Dar dacă nu mai merge Dori’s-ul rămâne istorie începând de azi”, încheie patronul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 1873

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

26 comentarii

x

Acum 11 ani

mare pacat....
Raspunde

y

Acum 11 ani

\"Doris\" a fost o institutie in Sibiu. Toti am crescut cu pizza Doris, ruloul cu sunca si placinta cu ceapa sau ca sibiana cu branza sarata...servita de Nea\' Marcel. La Doris mergea si bogatul si saracul. Pacat!
Raspunde

...

Acum 11 ani

Chiar ca e pacat. Eram client fidel, or sa-mi lipseasca rulourile si minipizzele... Eu maine de unde mananc de amiaza?
Raspunde

băutor de bragă

Acum 11 ani

Să se apuce de vândut bragă. Din păcate, nu există niciun bragagiu în municipiul Sibiu! Braga este o băutură răcoritoare 100% naturală și sănătoasă care nu conține E-uti și conservanți, preparată prin fermentarea cerealelor la care se adaugă zahăr, sau miere. Detalii pe www.bragabuna.ro, ***www.bragabuna.ro/comanda.php sau la telefon 0745256287.
Raspunde

producător de bragă

Acum 11 ani

Să se apuce de vândut bragă. Din păcate, nu există niciun bragagiu în municipiul și județul Sibiu! Braga este o băutură răcoritoare 100% naturală și sănătoasă care nu conține E-uri și conservanți, preparată prin fermentarea cerealelor la care se adaugă zahăr, sau miere. Detalii pe www.bragabuna.ro, ***www.bragabuna.ro/comanda.php sau la telefon 0745256287.
Raspunde

$

Acum 11 ani

Va dati seama ce bine merge economia daca si comerciantii cu locatii bine plasate (cu vad comercial) sunt nevoiti sa inchida...
Raspunde

patiser

Acum 11 ani

bai cum se inchide o patiserie lasa ca acum s-a vezi iflatie de noi locuri de munca ,stau aia coada la vama nadlac s-au nu vedeti ca avem cea mai mare crestere economica din UE ,stau concetateni nostri coada s-a se intoarca acasa ,atunci s-a vedetei somaj cu 3 cifre ,astia in statistici au ramas cuplati pe un somaj de 7 la suta ca de aia inca vreo 2 000 000 care nu se mai regasesc in statistici au luat drumul pribegiei la cules de zarzavaturi si fructe in vestu europei ,ba ce vrei de la fosti comunisti care o viata intreaga a facut numai propaganda si a semnat state de plata si acum au pretenti sila pensii decente ce vreti s-a sufere dupa 40 de ani de latrat la luna ,ba locuri de munca ca in 20 -30 de ani nu mai are cina s-a va plateasca salarile si pensile la voi astia cu pensi nesimtite si salari nesimtite atunci s-a vedeti cum va micati intre voi ,ca la munca va este rusine mai bine bulevardisti la terase la muncit la vreo 12 beroase pe zi si injurat johannis pe net
Raspunde

www

Acum 11 ani

Braga nu este o bautura specifica zonei noastre.
Raspunde

radu

Acum 11 ani

Pan nu e de ajuns sa fii bine plasat dpdv al locatiei, trebuie sa fii bine plasat si dpdv al ofertei, al serviciilor oferite, al intregii experiente culinare. Conform articolului, patronul isi da singur raspunsurile propriului faliment. Spunea ca lumea vine in centru pentru alcool. Putea sa ofere si alcool. Spunea ca nu are terasa. Pai, putea sa-si deschida si terasa unde, pe langa limonada si alcool, sa ofere si patiseria atat de dorita.
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

Decât bragă, mai bine curastră with rocks.
Raspunde

Costel

Acum 11 ani

Am mancat de curand la Dori\'s, acei oameni nu au evoluat cu absolut nimic, nu au investit... o afacere trebuie sa evolueze... Nu toata lumea e facuta sa fie patron :)
Raspunde

@Costel

Acum 11 ani

Vrei sa vanda doar pizza si paste, in sibiu zici ca esti in Roma sau prin Turcia pe undeva ! Dori\'s e o emblema a locului.
Raspunde

ana

Acum 11 ani

produceau niste chestii greu de digerat ptr cineva care nu are stomac de strut sau care nu e foarte tanar si poate inca manca toate prostiile fara sa i se faca rau. singurii care faceau coada erau liceenii din zona dar se pare ca nici ei nu le mai digerau. a preferast sa inchida decat sa schimbe retetele desi aveau o locatie foarte buna. nu pot sa-i inteleg pe oamenii astia.
Raspunde

ana

Acum 11 ani

produci aceleasi chestii de 20 de ani si pe urma te intrebi de ce dai faliment. hai ca imi place.
Raspunde

F.V.I.

Acum 11 ani

Mare pacat....
Raspunde

Calin

Acum 11 ani

este aberant sa crezi ca un produs alimentar placut de oameni 20 de ani nu mai e la moda... Cine spune asta nu stie ce inseamna piata. Problema este ca sibienii, principalii clienti ai patiseriei, nu mai ajung in zona. Piata Mica a devenit un spatiu preponderent turistic si nelocuit. Este un trend pentru tot centrul istoric ce trebuie stopat. Nu vii in centru doar la evenimente si in rest e un spatiu mort. Piata Mica e un exemplu deja de spatiu mort folosit doar ocazional si e trist.
Raspunde

Bulă

Acum 11 ani

Doris era doar ieftin, și atât. Dacă în 20 de ani nu a putut evolua... Sau poate că banii i-a băgat în altceva, cum fac mai toți întreprinzătorii fără fler...
Raspunde

dani

Acum 11 ani

off . ce rau imi pare :( acuma vai ceas fi mancat 2 3 rulouri cu sunca :(
Raspunde

@www si joseph

Acum 11 ani

Băi ignoraților, braga este cea mai sănătoasă băutură răcoritoare produsă în spațiul carpato-danubiano-pontic. Și la Sibiu s-ar putea produce cu succes bragă - de exemplu la făbricuța Colegiullui de Industrie Alementară Terezianum. Nu mai comentați în necunoștință de cauză!
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

Băi, noi ce drac\' suntem, ignorați sau ignoranți, că nu mi-e prea clar??? Iar braga n-are cum fi mai sănătoasă decât curastra, care și ea poate fi produsă cu succes la maternitate fără prea mari costuri.
Raspunde

vecina

Acum 11 ani

mare pacat...
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Il cunosc personal pe d-l Negru, patronul Dori s. UN OM DE FOARTE MARE CARACTER! Si nu spun asta doar fiindca il cunosc. De-a lungul vietii a avut mai multe afaceri, dar cred ca faptul ca intr-o economie in care statul in loc sa te ajute vine doar sa-ti ingradeasca afacerea, sub pretextul integrarii in U.E (vorbim de respectarea normelor de igiena), in conditiile in care biserica cere chirie tot mai mare, institutiile statului vin in haita in control, dupa 20 de ani activitate te lehamesti si te retragi. Eu il inteleg si il aprob 100%. Capacitatea dansului de manager este de necontestat, eu sunt alaturi ca si partener in afaceri, de 10 ani si cu siguranta nu cred ce scriu altii. Uitati-va in jurul d-stra si intrebati-va: ce mai merge in tara asta in afara de prestari servicii si comert? Cum poti sa rezisti in productie cand practici adausuri mici si investesti in materie prima?
Raspunde

din motive de 1918

Acum 11 ani

Eh, o sa vina romanul căcăniu joseph si o sa-ti spuna ca daca nu era Marea Unire de la 1918 pe dl. Negru l-ar fi chemat acum Fekete si ar fi avut un lant de pizzerii.
Raspunde

Mihail

Acum 11 ani

de ce nu facem un grup pe facebook sa salvam doris ... nu ma re fer la bani ci la publicitate, idei de imbunatatire a campaniilor de marketing
Raspunde

licean

Acum 11 ani

Are dreptate 13. In ultimul an mi s-a facut rau de mai multe ori de la produsele lor.
Raspunde

@Mihail

Acum 11 ani

Nu zici rau. Cred ca s-ar implica multi nostalgici. :) Luat leg cu fostul patron, intrbat daca are chef de sustinere pe partea asta... and let the ideas flow... 1 step vb cu patronul, 2 step facut pg de fb
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus