Duminică,
04.12.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

1941. Bacalaureat: 23 de elevi de la Gheorghe Lazar au promovat. Toti

18 iunie
1930 - S-a jucat de 4 ori opereta „Prinţesa ceardaşului”, de către Reuniunea Meseriaşilor mai tineri germani. În rolul principal Lizza Bruckner.
1933 - S-a constituit „Frăţia ortodoxă română”, secţia Sibiu.
1937 - Are loc la Sibiu Congresul General al Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România.
1941 - Examenul de Bacalaureat la liceul "Gh. Lazăr". Preşedintele comisiei prof. univ. Onisifor Ghibu „este demn de remarcat că la clasa a VIII-a A (modernă) în număr de 23 elevi în clasă toţi au promovat şi la examenul de Bacalaureat”.
1941 - Prin Decret Ministerial se anulează toate permisele de circulaţie a autoturismelor din ţară.
1945 - A fost inaugurat noul sediu al Uniunii Patrioţilor din cartierul de pe malul stâng al Cibinului.
1945 - Se construieşte biserica „Sf. Nicolae” din Sibiu – Lazaret.
1954 - În Valea Aurie s-a dat în exploatare un lac piscicol de 14 ha. Pentru agrement au fost achiziţionate 30 de bănci noi.
1956 - În sala Clubului „Independenţa” a avut loc o adunare publică a populaţiei germane din oraşul nostru. Cu această ocazie tovarăşul Filip Geltz, Ministrul Industriei Locale, a conferenţiat despre „Dezarmarea şi consolidarea păcii”. Au participat peste 1.000 de cetăţeni.
1976 - În sesiune extraordinară Consiliul Popular al Municipiului Sibiu a eliberat din funcţia de vicepreşedinte pe tovarăşul Hermann Schuster, la cererea acestuia. A fost ales Wilhem Weber, pe locul vacant
1983 - Sibiul este gazda celei de-a XVIII-a ediţii a Raliului „Dunării Dacia”.
1985 - Serbare câmpenească în Dumbrava Sibiului.
1985 - În primele cinci luni ale anului, în municipiul Sibiu, au fost colectate şi predate 101 tone hârtie, 1,3 tone textile, 320 tone cioburi de sticlă, 23 mil. sticle şi 1.461.200 borcane.
1996 - Avocatul Dan Condurat este noul primar al Sibiului (C.D.R.).
1999 - Uniunea Pensionarilor, filiala Sibiu scoate în stradă „aprox. 100 de pensionari care să picheteze prefectura” solicitând majorarea pensiilor cu 80%.
Sursa: ”O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ioan Mariș
Foto: LIFE

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

shane

Acum 8 ani

1941 - Examenul de Bacalaureat la liceul \"Gh. Lazăr\". Preşedintele comisiei prof. univ. Onisifor Ghibu „este demn de remarcat că la clasa a VIII-a A (modernă) în număr de 23 elevi în clasă toţi au promovat şi la examenul de Bacalaureat”. Eu nu pricep, bacalaureat -> cls a XII-a . Ce imi scapa?
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Pentru shane (IP 5.15.231.89): Gymnasium=atunci cu Lyceum. Incepea in cl.a V-a (I-a de Lyceum, respective Gymnasium)..Existau Treapta Inferioara de Lyceum si Treapta Superioara...Faceti socoteala, clasa-de-clasa...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus