Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Carabulea, spionaj video. DNA il vrea din nou in arest

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție solicită astăzi ca Ilie Carabulea să ajungă din nou în arestul Poliției Capitalei, după ce omul de afaceri a găsit un sistem ingenios să păcălească legea. Milionarul a instalat un sistem video de monitorizare, prin intermediul căruia vedea tot ce se întâmplă la Carpatica Asig, fără să părăsească domiciliul. În acest fel, Ilie Carabulea vedea tot ce fac inculpații și martorii din dosarul în care este acuzat că a mituit un membru al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), pentru ca acesta să îi furnizeze informații din interiorul ASF, pe tema controalelor programate la Carpatica Asig, dar și pentru ca acesta să influențeze deciziile Autorității în ceea ce privește acțiunile cu impact asupra societății sale de asigurări.

Milionarul sibian este acuzat acum de procurori că a încălcat în mod repetat dispozițiile instanței în legătura cu măsura arestului la domiciliu, pentru că, prin intermediul camerelor de supraveghere, a luat legătura cu inculpații și martorii din dosar. Într-un comunicat remis astăzi de DNA se arată: “Din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că inculpatul Carabulea Ilie, în intervalul 24.06.2014-05.07.2014, a încălcat în mod repetat și sub diferite modalități obligațiile impuse de către Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel:
- a luat legătura și a comunicat prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice în intervalul 24.06-05.07.2014, dar și prin intermediul unei alte persoane, cu inculpații: S.C. Carpatica Asig S.A. (prin reprezentanții legali), Crudu Ana-Ina, precum și cu mai mulți martori din dosar.
Totodată, începând cu data de 25.06.2014, inculpatul Carabulea Ilie a instalat un sistem de monitorizare la domiciliul acestuia, conectat la serverul S.C. Carpatica Asig SA., prin intermediul căruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în sediul S.C. Carpatica Asig S.A. și, implicit la activitatea desfășurată de inculpați și martori”.

Înalta Curte de Casați și Justiție a acceptat înlocuirea arestului preventiv, în cazul lui Ilie Carabulea, cu arestul la domiciliu, în data de 23 iunie, însă în anumite condiții: să nu părăsească imobilul în care locuiește fără permisiunea magistraților, să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de Cameră preliminară, sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu ceilalți inculpați și să nu comunice cu martorii din dosar. Procurorii DNA sunt de părere că această din urmă dispoziție a fost încălcată repetat de milionarul sibian, care își supraveghea de acasă angajații, prin intermediul sistemului de monitorizare video.

Ilie Carabulea a fost arestat preventiv acum aproape patru luni (pe 30 ianuarie) fiind acuzat că prin intermediului unui fost angajat (Marian Mârzac, fost director general al Carpatica Asig, firmă din holdingul controlat de Carabulea) a influențat acțiunile Autorității de Supraveghere Financiară. Condusă de Dan Radu Rușanu, ASF a ”ignorat” mai multe nereguli ale societății de asigurări controlată de Ilie Carabulea. Acesta este acuzat prin rechizitoriu de două infracțiuni de cumpărare de influență, două infracțiuni de dare de mită sau instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, printre altele.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Buhskovskhi

Acum 8 ani

Ce penibili la DNA, dupa logica lor daca eu ma uit la televizor insreamna ca vorbesc cu personajele de pe sticla :)) halucinant :)))
Raspunde

Gogu

Acum 8 ani

Problema,e cu str.Miraslau si Goraslau!!!
Raspunde

halucinel

Acum 8 ani

@1 Halucinanta e mintea ta de antenist. Ai participat tu, alaturi de cineva pe care il vezi la televizor la o infractiune? Esti anchetat alaturi de cineva la care te holbezi in cele 10 ore de privit tv-ul zilnic? Creier neted ca un***de bebe...
Raspunde

Obs.

Acum 8 ani

Tipic Carabulea; de ce sa respecte el legea, cand o poate ocoli ?
Raspunde

driver

Acum 8 ani

pai nu era mai bine la bulau?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus