Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Horia Virlan si Antonio Passarelli urca pe scena Festivalului de Bun Gust | Foto

În ultima zi a ediției din acest an a Festivalului de Bun Gust, pe scena evenimentului din Piața Mare se vor întâlni doi dintre cei mai apreciați maeștri culinari în România: Horia Vîrlan și Antonio Passarelli. Acesta din urmă a sosit la Sibiu încă de sâmbătă, când a și urcat pe scenă pentru a găti un lup de mare, pentru a o asista pe ”masterchefa” Irina Bucșă sau pentru a juriza diferite concursuri destinate publicului Festivalului.
Horia Vîrlan a promis că în cadrul demonstrației culinare programată la 15:20 va găti o cremă de liege cu crocant de cafea arăbească, dar și o salată de castraveți și pepene roșu cu cremă picantă de brânză de capră. Alături de el, Antonio va pregăti un cotlet de porc în sos de busuioc cu salată de mere renette.
Pe aceeași scenă, între demonstrațiile culinare și concursurile destinate publicului, sunt programate și concerte. De la 19:00, din Ungaria vine pe scena Festivalului Chameleon Jazz Band, iar de la ora 22:15, pe scenă este programat un concert în care Maria Cojocaru & Vlad Simon Band o vor avea ca invitat special pe Mihaela Pâțan.

O altă zi de Bun Gust

În ciuda ploii care a căzut la orele amiezii peste Piața Mare, strada celor zece bucătării ale lumii creată în centrul orașului a fost în permanență animată. A fost vizitată de viceprimarul Astrid Fodor, dar și de alte câteva mii de sibieni, după ce vineri seara, pe scenă a urcat și primarul Klaus Johannis. Estimările organizatorilor anunță că numai în cursul după-amiezii de sâmbătă au fost vândute mai bine de 5.000 de porții de mâncare preparate în bucătăriile care reprezintă cele zece țări prezente în Festival: India, Liban, Mexic, Spania, Ungaria, China, Statele Unite ale Americii, Cehia, Grecia și România.
După ce cu o zi înainte, ca invitat special a urcat pe scenă consulul Germaniei, doamna Judith Orban, pentru a găti o salată de cartofi à la Pfalz, sâmbătă a acceptat o invitație similară și rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Ioan Bondrea a pregătit un iepure cu tăiței, extrem de apreciat și de Antonio Passarelli.
Urmăriți alăturat acestui material o galerie foto cu câteva din momentele zilei de ieri.
 

Festivalul ”de Bun Gust” este un eveniment înscris pe Agenda culturală a Sibiului, fiind cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei municipiului Sibiu. Ediția din acest an este cofinanțată și de Consiliul Județean Sibiu. Partenerii Festivalului ”de Bun Gust” 2014 sunt Staropramen și TV Paprika. Parteneri media sunt Turnul Sfatului, Zile și Nopți și Kiss FM.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

:)))

Acum 9 ani

o alta zi de prost gust\' cu containerele alea hidoase in piata...
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Oare n-a venit si Teo cu Pasarila-chef?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus