Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Klaus Johannis: "acum, la a doua editie de Bun Gust este foarte bine"

În seara zilei de vineri, unul din cele câteva mii de spectatori ai Festivalului de Bun Gust a fost și primarul Sibiului, Klaus Johannis. După o plimbare prin fața celor zece standuri care reprezentau diferite bucătării ale lumii, Klaus Johannis a urcat pe scenă pentru a degusta un preparat cu specific indian, pregătit de doi concurenți Masterchef.

Klaus Johannis a apreciat pozitiv organizarea și participarea înregistrată de această a doua ediție a Festivalului de Bun Gust. Mai mult, primarul Sibiului și-a arătat și disponibilitatea de a degusta un preparat gătit pe scenă de Anni - Anjani Jaiswal Kumar, secondat de colegul său de la Masterchef, Ramon Chicireanu. ”Festivalul de Bun Gust a fost organizat prima dată anul trecut, într-o ediție de test. Acum, la a doua ediție este foarte bine. Mulțumesc că ați menționat și înainte, Sibiul este și acum o capitală culturală și cred că sunteți cu toții de acord, o parte importantă din cultură este cea culinară. Față de alte manifestări, are câteva avantaje senzaționale: se poate savura cu toate simțurile și dacă ai puțin noroc te și saturi”, a vorbit Klaus Johannis.
Anni și Ramon l-au invitat să deguste un pui tikka masala cu orez basmati, un preparat destul de picant. Șugubățul Ramon nu s-a putut abține și a anunțat că a mai adăugat un ingredient: puțin noroc. ”M-am abținut în cazul lui Klaus Johannis pentru că acolo nu poți să sari calul, acolo trebuie să vii cu glume inteligente, să fii un om echilibrat. Dar trebuia să fie asortată farfuria cu noroc și chiar îi doresc succes în continuare, la alegeri. Eu l-aș vota, pentru că este singurul om capabil să conducă această țară. Și, după ce am găsit în Sibiu, sunt convins că va face lucruri frumoase și pentru România”, a comentat mai apoi moldoveanul pasionat de bucătărie.
Primarul a fost încântat, însă, de mâncarea pregătită. ”Arată foarte bine și miroase excelent. Eu nu gătesc. După părerea mea, trebuie să existe oameni care gătesc bine și trebuie să existe unii care mănâncă bine. Noi suntem cei care mâncăm foarte bine", a spus Klaus Johannis.

Consulul Germaniei a venit cu două rețete

Pe scena Festivalului de Bun Gust s-a simțit foarte bine și consulul Germaniei la Sibiu, doamna Judith Urban. Aceasta a acceptat invitația organizatorilor de a pregăti un preparat specific țării de origine și a propus o salată de cartofi à la Pfalz. ”Este o rețetă rapidă, tipică pentru momentele în care te grăbești, dar ai mulți musafiri. Există și în bucătăria românească un preparat asemănător, salata orientală, dar cea pe care o pregătesc eu conține și carne și se servește caldă”, a vorbit consulul celor prezenți în fața scenei.
Diplomatul german și-a invitat și prietenele din Sibiu pentru a-i urmări demonstrația culinară, pe care a prelungit-o și cu un al doilea fel de mâncare, chifteluțe berlineze. ”Mulțumesc organizatorilor pentru invitație. Cred că este vizibil cât de bine se simte lumea aici”, a mai spus Judith Urban, de pe scenă.

Rectorul care gătește

În prima seară de Festival, pe scenă a urcat în calitate de bucătar și Nicolle Stănese, vedeta TVR care a și jucat rolul de amfitrion pe durata întregului Festival. Nicolle a venit pregătită nu numai cu ingrediente, ci și cu prieteni, astfel că a reușit să termine într-un mod de toată lumea apreciat porția de tagliatelle cu creveți și dovlecei.
Cu mare plăcere a urcat pe scena Festivalului și rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea. Cunoscut între apropiați pentru pasiunile sale culinare, hobby-ul lui Ioan Bondrea a fost apreciată și de Antonio Passarelli care a degustat, la final, iepurele cu tagliatelle, pregătit pe scenă .
”Pentru mine, gătitul este o destindere. O fac din ce în ce mai rar, din păcate, din lipsa timpului.  E demult pasiunea. Cred că din studenție. Pe vremea aceea începeam să știu să fac maioneză, salată de boeuf, dar erau și semipreparate pe care le cumpăram și le găteam în oficiu. Acum îmi place să gătesc studiat. Îmi iau în fiecare lună două publicații de specialitate, plus ceea ce mai caut și găsesc pe internet. Iar lucrurile pe care le fac pentru prima dată îmi ies destul de bine”, a povestit Bondrea.
Spune că a ales să gătească pe scenă iepurele cu tagliatelle, deoarece este o rețetă ușoară, inspirată din arta bucătarului preferat de rectorul ULBS. ”Tocmai remarcam faptul că, deși iepurele este o carne foarte ușoară, apropiată de pui, se mănâncă puțin în România. Ar trebui să mâncăm mai mult, deoarece are un gust foarte, foarte bun. În plus, rețeta aceasta este o combinație de carne fiartă, carne prăjită, pe urmă sosul cu ciuperci și vin completează această combinație foarte bună. Și e rețeta lui Gordon Ramsay, care e bucătarul meu preferat”. Despre evenimentul din Piața Mare, rectorul a avut cuvinte de laudă. ”Festivalul acesta este excepțional, mult peste ceea ce a fost anul trecut. Este o atmosferă plăcută, Sibiul pulsează, ceea ce e foarte bine”.

Festivalul ”de Bun Gust” este un eveniment înscris pe Agenda culturală a Sibiului, fiind cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei municipiului Sibiu. Ediția din acest an este cofinanțată și de Consiliul Județean Sibiu. Partenerii Festivalului ”de Bun Gust” 2014 sunt Staropramen și TV Paprika. Parteneri media sunt Turnul Sfatului, Zile și Nopți și Kiss FM.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

EU

Acum 8 ani

A inceput campania electorala!! vot pentru Klaus Johannis presedinte!!
Raspunde

o

Acum 8 ani

Noi suntem cei care mâncăm foarte bine\", a spus Klaus Johannis.
Raspunde

adi

Acum 8 ani

iar noi ceilalti vom manca tot mai prost , daca va castiga Poanta...mr.Copy-Paste
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

Felicitari bucatarilor profesionisti,si celor amatori! Celor care au degustat sau halit de la festival sa le fie de bine! Sper sa nu fi facut vreo indigestie sau sa-i fi apucar pantecaraia...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus