Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Romania castiga turneul amical de la Sibiu. “Tricolorii" inving Olanda in meciul decisiv

Selecţionata României de baschet masculin a câştigat turneul amical internaţional de la Sibiu, după ce s-a impus şi în ultima partidă, scor 76-69, în faţa reprezentativei Olandei.

Antrenorul României, Marcel Ţenter, a trimis în teren o garnitură formată din Mandache, Nicoară, Adi Tudor, Guţoaia şi Ţîbârnă.

Startul partidei este unul electrizant, în care Guţoaia este cel responsabil cu loviturile de la distanţă. Replica oaspeţilor nu se lasă aşteptată, care prin coordonatorul de joc, Williams, menţine echipa Olandei în joc. La finalul primului sfert, tabela indică un scor de egalitate, 14-14.

Cel de-al doilea sfert este copia primului act, însă, rolul de aruncător de la distanţă este luat de Mandache, care scutură plasa olandezilor. Moldoveanu face şi el spectacol, reuşind să înscrie doua aruncări consecutive de trei puncte, ducând România la 11 lungimi distanţă de adversar. Însă, greşelile de pe faza ofensivă ale “tricolorilor”, cât şi pressing-ul sufocant al Olandei, fac ca partida să devină una echilibrată. Oaspeţii reuşind până la pauză să se apropie la doar două puncte distanţă, 34-32.

Sfertul trei este unul tensionat, olandezii arătându-se mult mai decişi, însă, nu reuşesc să se distanţeze de “tricolori”. La scorul de 46-46, antrenorul Marcel Ţenter solicită un time-out, care se arată de bun augur pentru români. Mandache înscrie o dublă de câte două puncte, într-un interval de câteva secunde, lăsându-i pe olandezi fără replică. Naţionala României, până la finalul sfertului trei, reuşeşte să se desprindă la şase lungimi distanţă, tabela arătând 56-50, înaintea actului decisiv.

Sfertul decisiv este doar o formalitate pentru “tricolori”, selecţionata “Ţării Lalelelor” nemaiavând puterea de a mai reveni. Meciul terminându-se cu victoria echipei României, scor 76-69. Rezultat ce îi aduce, implicit, şi câştigarea turneului internaţional de la Sibiu, după ce a reuşit să învingă toate participantele: 59-47 în faţa Tunisiei, 72-67 împotriva Elveţiei şi 76-60 contra Olandei.

Pentru “tricolori” urmează turneul amical din Bulgaria, unde vor da piept cu ţara gazdă şi cu reprezentativa Danemarcei.

 

Sursă foto: www.csufans.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus