Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Campionatul National de Slalom Paralel revine in acest weekend la Sibiu

Circuitul de autocross din spatele Bazei "Pompierul", din cartierul Ştrand, găzduiește sâmbătă, ȋncepând cu ora 10:00, cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Slalom Paralel.

Concursul va începe cu o manşă de antrenamente cronometrate, pe o lungime de doi kilometri, pe baza căreia se întocmesc lista şi perechile de start. Însă, înaintea acestei manşe se mai organizează un tur de recunoaştere a traseului, pentru ca piloţii să se familiarizeze cu circuitul. Circuitul este compus din două trasee distincte, legate și ȋntrepătrunse, printr-o construcție de tip pod, care are o lungime de patru kilometri și combină porțiunile de macadam cu cele de asfalt.

Piloţii vor concura la clasa I (maşini până la 1400 cmc), clasa II (maşini între 1401-1600cmc), clasa III (maşini între 1601-2000 cmc), clasa IV (maşini peste 2000cmc şi autovehicule artizanale), clasa juniori (maşini pâna la 1400 cmc) şi clasa OPEN.

Pilotul sibian, Mihai Manuil, este unul dintre cei mai talentaţi tineri şi va participa atât la Clasa Open, cât şi la Clasa II. Înaintea acestei etape, sibianul se află pe locul doi în clasamentul general Open, fiind în luptă directă cu liderul Octavian Tîrnovan. “Sunt la mare bătaie pentru locul I la Open cu Octavian Tîrnovan, care este un pilot foarte bun. Nu mă aşteptam să pilotez atât de bine sezonul acesta şi să fiu atât de aproape de el. Având în vedere că am cea mai slabă maşină din campionat. Însă, în ciuda acestui fapt, îmi doresc să fac o figură frumoasă”, a declarat Mihai Manuil, pentru Turnul Sfatului.

La final, rezultatele piloţilor vor fi încadrate în clasamente împărţite pe clase, echipe, Open şi Cupa Şcoli Pilotaj – individual şi echipe.

Evenimentul este organizat de către Federaţia Română de Automobilism Sportiv în colaborare cu ACS Pro Drive Sibiu.

 

Sursă foto: www.rallymagazin.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

curiosu

Acum 8 ani

Sambata, dar la ce data si daca in acest an.Ar fi bine bine sa dati datele corecte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus