Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Directorul Muzeului Brukenthal: Negociem aducerea unei expozitii Picasso la Sibiu

După succesul la public înregistrat de expoziția „Salvador Dalí, Divina Commedia”, directorul Muzeului Național Brukenthal, Sabin Adrian Luca, anunță că există mari șanse ca în viitorul apropiat să putem admira la Sibiu o expoziție cu lucrări originale semnate Pablo Picasso.

Sabin Adrian Luca anunță că anul 2017 va fi unul festiv pentru muzeu, care va marca împlinirea a 200 de ani de la deschiderea muzeului. Iar pregătirile au început deja, în preambulul bicentenarului, Muzeul Național Brukenthal urmând să găzduiască câteva expoziții și evenimente de mare importanță pe plan național și internațional. ”Anul 2017 îl vrem un an închis, în care să avem la Sibiu toate piesele importante din patrimoniu, pe care acum le mai avem trimise în diverse expoziții în țară și străinătate. În 2017 vrem să sărbătorim 200 de ani cum se cuvine, cu un program special pe care îl pregătim încă de pe acum. Până în 2017 sunt în negocieri pentru a aduce un Dürer (Albrecht Dürer, pictor german din sec. XV n. r.), care a mai fost la Sibiu acum mulți ani, cred că vreo 30 de ani sunt de atunci. Mai suntem în curs de negociere și pentru o expoziție Picasso. Din nou, ca și în cazul expoziției Dali, este vorba despre lucrări de grafică, dar mâna artiștilor se vede. Nu vă puteți imagina ce costuri imense sunt pentru o expoziție Picasso”, a declarat Sabin Adrian Luca.
Directorul muzeului sibian spune că nu poate încă înainta o dată sigură pentru expoziția Picasso, însă dă asigurări că lucrări ce poartă semnătura faimosului pictor vor poposi în orașul nostru. ”Este prea devreme să pot anunța cert că la anul vom avea o expoziție Picasso la Sibiu, dar până la sfârșitul lui 2016, cu siguranță. Proiecte sunt, idei avem, nu ducem deloc lipsă de proiecte, probleme avem cu lipsa de personal, cu finanțarea care nu se ridică la nivelul a ceea ce facem, nu ceea ce ne dorim, și altele mai lumești”, a mai declarat Sabin Adrian Luca.
În prezent, expoziția „Salvador Dalí, Divina Commedia” atrage aproximativ 300 de vizitatori pe zi. Aceasta are regim de vizitare separat de celelalte lucrări și expoziții din Palatul Brukenthal, care sunt admirate zilnic de trei până la patru mii de vizitatori. De curând, conducerea muzeului a luat decizia de a deschide expoziția Dali și lunea, pentru a veni în întâmpinarea turismului de afaceri. De la implementarea acestei decizii lucrările semnate Salvador Dali sunt vizitate de peste 200 de vizitatori, în zilele de luni.
Expoziția „Salvador Dalí, Divina Commedia” a fost adusă la Sibiu de Euro Art Luxemburg, una dintre cele mai mari colecții de artă private din Europa. Euro Art Luxemburg include aproape 5000 de lucrări, semnate de artiști precum Marc Chagall, Marcel Vertes, Mane Katz, Max Ernst, Joan Miro, Salvador Dalí și, nu în ultimul rând, Pablo Picasso. Numai în decursul anului 2014 lucrările din colecția Euro Art Luxemburg sunt expuse în peste o sută de expoziții, din toată lumea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

jegosule

Acum 8 ani

Mai du-te dracului de jegos, impostor imputzit, ce mimezi stiinta si competenta. Toata tzara, tot orasul iti cunoaste trecutul patat, sociopatule, si toti abia asteapta sa crapi odata.
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

@1 si tu vi ca unii mitici de pe aici cu acuzatii fara dovezi? Si nu mai folosi cuvinte ale carui sens nu il stapanesti.
Raspunde

mosu

Acum 8 ani

@ 1 dle cred ca nu cunosti personajul de care vorbesti , om de stiinta doctor in stiinte si istoric profesor universitar Tu ?? unul care calomiaza si un nimic in viata ta personala Poate mai ai timp sa te aduni si sa realizezi ceva in viata ta ,cu viata ta ,si daca voi mai trai si auzi de tine cu ceva de bine ma voi bucura.......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus