Joi,
23.03.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Europa si noi

Pe lângă alte diferențe notabile între statele componente ale continentului, funcționarea Uniunii Europene a accentuat unele disparități flagrante:
- există state care profită de pe urma sistemului administrativ și economic al UE.
- există mai multe state grav afectate de acest sistem.
- unele state au probleme cu minorități etnice foarte vocale și care solicită tot mai imperativ crearea de noi stătulețe, despre care nimeni nu știe dacă vor fi automat incluse în UE sau se vor autoexclude prin înființare…
- există paralelisme și nesimetrii între componentele UE și cele membre ale NATO.
- unele dintre cele mai avansate state europene – Elveția, Norvegia, Islanda – nu sunt în Uniune…

Arena europeană apare tot mai mult ca un stadion de gladiatori, în loc să fie un exemplu, un amfiteatru al onestității ! Multe popoare au văzut în Uniunea statelor europene, la momentele de evaluare și lacunară informare, o salvare în fața fenomenelor tot mai periculoase din economia și politica internațională. Dar astăzi suntem în măsură să realizăm curente subterane absolut dubioase, maculând imaginea cooperării normale între state cu un grad de civilizație suficient de avansat…
Introducerea în UE a țărilor mai puțin avansate economic (la data intrării) apare deci mai mult o manevră pentru a putea fi exploatate de către țările fondatoare ale Pieței Comune, mult mai avansate economic și instituțional. Țările respective sunt – Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Cipru, Polonia, Ungaria, Slovacia, România, Bulgaria, iar exploatarea se referă la resurse minerale / agricole/ turistice/ și mai ales UMANE !!! Nu are rost să discutăm câtă vină au conducerile succesive ale acestor state în istoria cooperării cu fondatorii UE, ce înseamnă faptul că, deliberat, s-au grupat state cu diferențe uriașe de ordin economic, cultural, social și de sistem financiar… Iar când s-a redactat o așa-zisă constituție a Uniunii, s-a lăsat pe dinafară tocmai ceea ce unea spiritual toate aceste națiuni – MOȘTENIREA CULTURII CREȘTINE, FONDATOAREA CIVILIZAȚIEI EUROPENE! Și într-adins a rămas că ceea ce ne ține la un loc este doar banul și interesul primitiv…
Iată de exemplu cazul românesc:     
- Germania exploatează gratis resursele umane (valul de sași plecați între 1990-92 / valul de medici și cadre medii în servicii, industrie alimentară etc.), resursele de gaz natural (E-on în exploatare, alte firme în distribuție),etc.
- Austria exploatează gratis resurse umane (cei mai buni tineri vorbitori de germană din Transilvania), resursele petroliere ( prin OMV, întreprindere de stat!), resurse bancare, resurse forestiere ( zeci de mii de vagoane cu cherestea brută pe an!), etc.
- Cehia ne exploatează resurse energetice prin colonizarea transportului de curent electric.
- La principalele utilități ni se calculează costurile, în mod aberant, în euro !! Adică absolut ilegal, într-o țară unde tranzacțiile în euro sunt imposibile ptr. orice persoană, juridică sau nu, pe facturile ptr. telefonie de orice tip, televiziune, energie electrică etc., costurile se calculează în euro și apoi în lei! Deci practic suntem prizonierii a două sisteme financiare, cu dezavantajele numai de partea noastră – chiar dacă de multe ori prețurile (în euro) la combustibil și alte mărfuri de pe bursă scad semnificativ pe piața europeană!
Evident că sunt încă multe aspecte ale „cooperării” economice în sânul acestei strâmbe uniuni, pentru care populația plătește ponoasele „socializate”, în timp ce câștigurile de orice tip se „privatizează”!
Iată cum ne prezentăm ca Uniune Europeană în momentul în care Rusia și o parte a lumii arabe s-au hotărât să dărâme edificiul lumii civilizate, cu greu ridicat de la 1945 până azi!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Georg

Acum 8 ani

ACUM-RAZBOI in EUROPA:__RĂZBOI la graniţa ruso-ucraineană. Convoiul rusesc, parţial distrus de tirurile Kievului__ (6:10 pm, 15 august 2014)___ Forţele ucrainene s-au angajat în luptă cu o coloană rusească de vehicule blindate după ce aceasta din urmă a trecut graniţa. Parte din convoiul militar rus \"nu mai există\", a declarat purtătorul de cuvânt al operaţiunii militare a Kievului, transmite Reuters...___ Sky News citează oficiali de la Kiev care susţin că forţele guvernamentale ucrainene au urmărit convoiul militar rus şi apoi l-au atacat.___ Este vorba despre o altă coloană, formată din vehicule militare, decât cea supusă vineri inspecţiei reprezentanţilor ucraineni în teritoriul rus.___ O altă informaţie difuzată anterior de Reuters cita ministerul rus de Externe. Conform acestuia din urmă, forţele ucrainene s-au implicat în lupte intense în estul teritoriului “pentru a împiedica ajutoarele umanitare trimise de Moscova să ajungă la populaţia din regiune”.___ UPDATE: Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a discutat cu premierul britanic David Cameron despre incursiunea vehiculelor militare ruse în teritoriul Ucrainei. Aceasta s-ar fi petrecut în cursul nopţii de joi spre vineri şi, potrivit preşedintelui ucrainean, “o parte considerabilă” a echipamentului rusesc a fost distrusă de artileria trupelor Kievului (comunicatul oficial, în limba engleză, al preşedinţiei ucrainene, aici).___ Incursiunea ruşilor s-a produs în apropiere de capitala regională Doneţk. Secretarul general NATO Anders Fogh Rasmussen a declarat că această operaţiune “reprezintă o demonstraţie clară a implicării continue a Rusiei în destabilizarea estului Ucrainei.”____ ***www.paginadepolitica.ro/razboi-la-granita-ruso-ucraineana-convoiul-rusesc-partial-distrus-de-tirurile-kievului/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus