Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Copii care se bucura de joaca in fan: subiect de expozitie foto

Natura 2000: rețea de peisaje vii este numele expoziției de fotografie care are ca temă locurile speciale din zonele protejate aflate în centrul țării, cu precădere în Podișul Hârtibaciului. Expoziția este una itinerantă, fiind organizată de WWF – România.
”Expoziția are rolul de a «pune reflectoarele» pe câteva dintre speciile și locurile speciale din aceste arii protejate și de a evidenția rolul esențial al omului în păstrarea acestei moșteniri, prin tradiții și printr-un trai simplu, dar demn, fără excese: un trai în armonie cu natura. Ursul, lupul sau vidra, cositul manual la termene din an știute și respectate din străbuni, arbori de 300 – 400 sau chiar 800 de ani, copii care se bucură de joaca în fân, îmbrățișând un animal: subiectele fotografiilor ilustrează ceva ce nu mai există de mult în țările vest-europene sau care a devenit o raritate; acel ceva a cărui valoare nu provine numai din faptul că este rar, ci și pentru că își are un rost anume în viața pe aceste meleaguri”, arată organizatorii expoziției.
Potrivit lor, Zona Hârtibaciu-Târnava Mare-Olt ”este a doua zonă ca mărime din ţară cu statut de protecție, după rezervaţia Biosferei Delta Dunării, cu șapte situri Natura 2000 și încă trei arii protejate de interes național”.
Expoziția amintită va fi vernisată pe 16 august în Criț, din 18 august va fi prezentă în Viscri, iar în 22 august fotografiile vor fi expuse în Meșendorf.
”Toți localnicii, dar și oaspeții și turiștii sunt așteptați să descopere imaginile unice incluse în expoziție și să afle cu această ocazie mai multe informații despre Natura 2000 și beneficiile de care avem și am putea avea parte și pe viitor din existența acestor valori, dacă sunt păstrate și corect fructificate”, lansează invitația cei de la WWF România.

Foto: ”Prietenie”, de Vlad Dumitrescu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus