Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

“Mi-a fost greu cand am plecat de acasa de mic, pentru a putea face performanta, lasand ȋn urma familia si prietenii"

În această vară, Handbal Club Sibiu a perfectat o serie de transferuri, ȋnsă unul dintre acestea are ceva mai aparte. Vorbim despre transferul sportivului de 23 de ani, Bogdan Rău, produs autentic al handbalului sibian, care s-a ȋntors ȋn oraşul natal, după opt ani petrecuţi departe de oraşul care i-a oferit şansa de a practica handbalul. Bogdan este profilul tânărului care a preferat să se dezvolte ȋn cadrul unei discipline sportive, având sub ochii lui drept modele, chiar pe părinţi: foşti handbalişti şi actuali antrenori. Dincolo de talent, pasiune şi plăcere, tânărul a muncit mulţi ani, fiind dispus să facă sacrificii ȋncă din adolescenţă, atunci când, ȋndemnat de familie, a hotărât să plece de acasă, din Sibiu, pentru a-şi croi o carieră ȋn handbalul profesionist. Despre sacrificii, primii paşi ȋn handbal şi sentimentul de a reveni acasă ne vorbeşte chiar el, ȋn rândurile următoare.
 
Reporter: Fiecare sportiv are o poveste a ȋnceputului ȋn sport. De ce ai ales handbalul?
Bogdan Rău: Prima oară am practicat ȋnotul de performanţă, de la vârsta de şase ani până ȋn clasa a şasea, când părinţii mei au hotărât că trebuie să fac handbal. Acesta find un sport de tradiţie la noi ȋn familie, ambii părinţi fiind foşti jucători şi actuali antrenori de handbal. Debutul meu ȋn handbal a fost la CSS Sibiu, la vârsta de 13 ani, ȋn echipa de juniori III
Rep.: Ce presupune viaţa de sportiv profesionist? Ce sacrificii ai făcut?
B.R.: Viaţa de sportiv profesionist implică, ȋn primul rand, multă disciplină, organizare, respect faţă de sine şi muncă, efort depus, dragoste faţă de sport şi alte multe alte sacrificii. Pentru mine cel mai mare sacrificiu a fost când a venit momentul să plec de acasă de mic, să merg ȋn alt oraş pentru a putea face performanţă, lăsând ȋn urmă familia şi prietenii.
Rep.: Se spune că sportul ȋţi modelează şi sufletul, nu doar corpul. Ce valori ai dobândit ȋn timp şi ce ȋţi place să faci ȋn timpul liber?
B.R.: Cred că sportul m-a făcut o persoană mai ambiţioasă, m-a ajutat să mă maturizez mai repede, să ştiu ce ȋnseamnă responsabilitatea, să socializez şi să fiu fair-play. Bineȋnţeles ca ȋn timpul liber ȋmi place să fac tot sport, mai joc un tennis, mai merg la un ȋnot, cu bicicleta sau rolele ȋn parc.
Rep: Cât de dificil este să trăieşti de pe urma handbalului. Se poate trăi din acest sport la noi ȋn ţară?
B.R.: Din păcate, la noi ȋn ţară, este cam dificil să faci doar asta, excepţie făcând vârful piramidei ȋn care ai câştiguri semnificative din handbal. Restul jucătorilor trebuie să aibă un job ȋn paralel şi să ȋncerce să se dezvolte şi pe plan profesional.
Rep: Cum te simţi că ai revenit acasă? Ce ȋnseamnă pentru tine să joci pentru echipa oraşului ȋn care te-ai născut?
B.R.: Acasă am fost primit foarte bine. Este o provocare să joc din nou la Sibiu, după aproape opt ani. Îmi doresc să intru cât mai repede ȋn angrenajul echipei şi să facem ȋmpreună rezultate deosebite.
Rep: Cum descrii experienţa petrecută la HCM Făgăraş din ultimele sezoane?
B.R.: Cei patru ani petrecuţi la echipa din Făgăraş au fost foarte utili şi benefici. Am avut ocazia să joc foarte mult şi să mă maturizez treptat, mai ales ȋn primii ani de seniorat. Am fost respectat şi mi s-a acordat multă ȋncredere şi libertate de exprimare ȋn joc, din partea antrenorilor.
Rep.: Care este motivul pentru care ȋţi place să joci pe poziţia de centru?
B.R.: Îmi place mult să joc centru, pentru că a fost postul meu preferat, ȋncă din copilărie. Este o poziţie care ȋţi dă o oarecare autoritate ȋn teren, centru fiind, practic, “antrenorul din teren”, care conduce jocul echipei. Îmi place să cred că este o moştenire de la mama mea.
Rep.: Ce obiective ȋţi propui ȋn viitor?
B.R.: Obiectivele sunt mai multe şi sper să fie pe termen lung şi să le ȋndeplinim, ȋmpreună cu lotul din Sibiu. În principal, ȋmi doresc să joc cât mai bine, să progresez de la an la an. Vreau ca proiectul HC Sibiu să se dezvolte pe viitor şi, de ce nu, poate ȋn doi sau trei ani, prin rezultatele noastre, să reuşim să umplem Sala “Transilvania” de spectatori. Să fim un fenomen sportiv local de excepţie. 
de Adrian Stoinea

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus