Duminică,
29.05.2022
Acum
0°C

Extinderea hotelului Roberts merge inspre penal

Inspectorii Poliției Locale au dispus la începutul lunii august oprirea lucrărilor de extindere a Hotelului Roberts, deținut de fiica deja fostului director al Camerei de Conturi Sibiu. Lucrările nu au fost oprite, ceea ce potrivit legii constituite infracțiune.
 
După cum relata Turnul Sfatului acum câteva săptămâni, Serviciul de Poliție Locală Sibiu a constatat la începutul lunii august faptul că lucrările de extindere a Hotelului Roberts, de pe strada Charles Darwin din Sibiu, nu respectă limitele autorizației de construire. Inspectorii au dispus aplicarea unei amenzi de 10.000 de lei investitorului, precum și oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate. În schimb, lucrările au continuat și au depășit cu mult ceea ce era prevăzut în autorizația de construire inițială. Hotelul în cauză este deținut de SC Reddison SRL, firmă al cărei unic acționar este Ianina Mihalea Roberts, fiica lui Emil Citrea, cel care s-a pensionat acum două săptămâni din funcția de director al Camerei de Conturi Sibiu. Și care a împrumutat până acum firma deținută de fiica sa cu aproximativ 640.000 de lei.
 
Ce autorizație, ce limite?
 
Extinderea hotelului respectiv cu un ”spațiu multifuncțional” a fost autorizată de Primăria Sibiu în 2013, printr-o autorizație emisă pe numele lui Emil Citrea și a soției acestuia. Între timp, autorizația a fost cesionată firmei deținută de fiica lui Emil Citrea. Documentul inițial prevede construirea unui imobil cu demisol, parter și un etaj, o terasă și amenajarea unei grădini. Poliția locală a dispus sistarea lucrărilor pe când construcția era aproape de finalizarea structurii pentru etajul întâi, ultimul conform autorizației. După cum poate constata oricine, lucrările au ajuns deja la un etaj trei, inexistent în autorizație. De asemenea, clădirea a fost extinsă pe tot spațiul disponibil inițial, ajungându-se la un procent de ocupare a terenului mult peste cel de 35% prevăzut pentru respectiva zonă de Planul Urbanistic General al Sibiului. Potrivit Legii construcțiilor, continuarea lucrărilor oprite prin dispoziții ale organelor de control constituite infracțiune. 
 
Noi demersuri
 
Continuarea lucrărilor pentru extinderea hotelului amintit are loc în condițiile în care Ianina Roberts a obținut pe 5 august 2014 un certificat de urbanism pentru modificare a soluțiilor tehnice autorizate inițial, în 2013. Potrivit datelor publicate pe site-ul Primăriei Sibiu, prin certificatul de urbanism amintit, Ianina Roberts încearcă să primească o autorizație prin care sala de evenimente de la subsol și parter prevăzută inițial să fie mai mare: acest lucru ar fi posibil datorită achiziției unui teren învecinat, astfel încât procentul de ocupare al terenului să fie în limitele legale, au arătat Emil Citrea și fiica acestuia, care zilele trecute au încercat să convingă reprezentanții Primăriei Sibiu de legalitatea demersului lor.
 
Minciunile
 
Turnul Sfatului a solicitat, în scris, lămuriri referitoare la continuarea lucrărilor atât de la autorități, cât și de la reprezentanții hotelului. Până la închiderea ediției, nu a venit niciun răspuns. ”Trebuie să ai răbdare ca să spui «nu ai respectat autorizația» pentru că ți se pare ție că acolo va fi ceva”, declara, în schimb, săptămânile trecute Ianina Roberts, ca răspuns la evidența faptului că autorizația de construire nu este respectată. Autorizație care prevede demisol, parter și un etaj. Pentru clădirea care, acum, are demisol, parter și două etaje, în lucru fiind deja etajul cu numărul trei.
La fel, acum opt ani, Ianina Roberts declara că acolo nu va fi construit un hotel, ci o pensiune cu un parter, două etaje și o mansardă.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

joseph

Acum 7 ani

Nu știu de ce,dar am impresia că timpul tău a cam trecut, Citreo. Haita nu te mai susține.
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Ce sa intelegem, ca presa libera si neatarnata se leaga doar de constructiile celor \"abandonati de haitã \", sau astia sunt singurii calcatori de lege ?
Raspunde

gris

Acum 7 ani

Păi, alzara, am putea începe cu înțelegerea modului în care se folosește virgula. Nu crezi?
Raspunde

@gris

Acum 7 ani

Felicitãri ! Ai gãsit solutia problemei !
Raspunde

Teodora

Acum 7 ani

Locuri de munca absolut serioase! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: teodoraartemiza@yahoo.com
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Să înțelegi exact ce am spus, alzara, că infractorii sunt de două soiuri, unii acționează în haită, alții singurateci, în haită așa merg lucrurile, vine o vreme când haite te exclude, ori ai întins prea tare coarda, ori îmbătrânești și ești sacrificat.
Raspunde

andrei

Acum 7 ani

este laudabil, ca se mai fac anchete in ziar local. Este bine, ca se mai practica si aceasta parte a jurnalismului.
Raspunde

BALAZS GABOR

Acum 7 ani

Acum opt ani o persoana poate avea o suma de bani.Acum isi poate permite mai mult, altii mai putin.Daca vorbim de constructii, intotdeauna se fac modificari, pentru simplul fapt ca lucrurile se vad altfel pe teren.Si cand vorbim de a modifica autorizatia initiala, de a face noi planuri, de a face niste hirtii, dureaza mai mult de cat a construi o casa.Poate chiar au tras de timp intentionat( hirtogarii) pentru a trimite controlul,
Raspunde

hirtogarie

Acum 7 ani

Desfiintati hirtogareala asta stufoasa, scumpa si inutila.De ce e asa de scumpa hirtia si stampila, asta frineaza dezvoltarea tarii, dai bani sa pui stampile in loc sa-ti faci casa mai mare. Se pleaca de la o idee extrem de gresita ca vezi Doamne cei care construiesc au bani ,nu ca au nevoie deoarece n-au ;ocuinte -extrem de gresit. Sunt oameni care fac economii si duc regimuri de austeritate ca sa poata sa-si construiasca ceva si vine powlifriciu cu stampila si hirtia si-ti ia o gramada de bani pe care-l protefeaza statu asta mafiot ca sa cistige bani multi nemunciti, ca numai asa s-o gindit in tara asta de aia raminerea asa in urma fata de tarile europene in ceea ce priveste infrastructura si care in loc ca statu asta sa incurajeze dezvoltarea infrastructurii, o descurajeaza prin birocratia stufoasa si scumpa pe care o sustine si o incurajeaza.
Raspunde

eugen

Acum 7 ani

Legea ar trebui respectata chiar de toti cu atat mai mult de cei care lucreaza in sistem si care ar trebui sa fie sub lupa tot timpul. Speram dupa 90 ca se termina cu toate magariile in schimb vad doar ca se amplifica si se imultesc problemele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus