Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Minciunile CNADNR au picioare foarte scurte. O filmare aeriana arata clar ca pe autostrada nu se mai lucreaza | Video

În chiar ziua în care CNADNR încerca să ascundă mizeria de pe lotul III al autostrăzii Sibiu – Orăștie printr-un comunicat de presă în care dădea asigurări că se lucrează, că sunt bani și că presa scrie după ureche, membrii forumurilor care urmăresc cu atenție evoluția șantierelor din țară au realizat și publicat o filmare aeriană a zonei în discuție. Din păcate, imaginile redau o realitate mai dezamăgitoare decât cea care putea fi regăsită acum o săptămână, când lucrul a fost oprit, mai întâi, doar în zona debleului de la Aciliu. Din imagini se vede clar că lucrul a fost oprit total, singurele obiecte în mișcare surprinse pe șantier fiind câteva autobasculante. Nici cele trei excavatoare care acum o săptămână mai mișcau ceva pământ înspre nodul rutier de la Apoldu de Jos nu mai erau la lucru.
Pe traseul a ceea ce ar fi trebuit să fie autostradă de un an și jumătate, mai apar câteva utilaje, dar care staționează. ”Comunicatul CNADNR de azi-dimineață este, evident, o minciună cap-coadă. Pe șantier nu se lucrează decât de formă cu circa cinci utilaje, după cum veți putea vedea. Restul utilajelor, deși sunt parcate pe aliniamentul autostrăzii, se poate observa că sunt oprite complet, iar excavatoarele au fost date jos de pe dealuri. Mă gândesc că figura asta au făcut-o ca să arate prezența constructorului pe șantier, în cazul unei filmări aeriene”, este de părere utilizatorul Eurocopter, al forum.peundemerg.ro, cel care a realizat filmarea aeriană în cursul zilei de miercuri.

Tentative ieftine

În ciuda fotografiilor realizate în ultima săptămână, în ciuda imaginilor video realizate și publicate chiar și de Turnul Sfatului sau alte televiziuni, autoritățile de la București încearcă în mod constant să deformeze realitatea. Vinerea trecută, chiar de la Sibiu, premierul României, Victor Viorel Ponta, transmitea că pe șantierul lotului III se lucrează și că totul va fi gata la timp, pe 15 noiembrie. Marți, directorul general CNADNR, Narcis Neaga, spunea că, de fapt, utilajele trase pe  dreapta urmează a fi relocate. Miercuri, CNADNR a lansat un comunicat de presă prin care spunea că presa dă informații eronate. Că de fapt se lucrează și că nu sunt probleme cu banii.
Din sursele oficiale, dar care au preferat să își ascundă identitatea din motive tot mai evidente, Turnul Sfatului a aflat că, de fapt, problemele sunt generate de către italienii de la Impregilo SpA. Aceștia nu își pot încasa o parte din facturile emise în primăvară, deoarece consultatul din acea vreme (Consitras)  nu ar mai fi apucat să semneze situațiile de lucrări. Contractul celor de la Consitrans a fost reziliat, iar actualii consultanți (Direcția Regională Brașov a CNADNR) refuză semnarea unor situații întocmite pe lucrări executate în afara contractului lor. Practic, prin această oprire a lucrului, Impregilo încearcă să forțeze mâna autorităților. Rămâne de văzut dacă vor să forțeze lucrurile pentru a încasa banii sau pentru a le fi reziliat acest contract care are toate premisele de a fi unul extrem de păgubos pentru respectiva societate.

Citește și CNADNR insistă: pe autostrada Săliște – Cunța se lucrează, nu sunt probleme cu banii

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Poantex

Acum 9 ani

incredibil...mincinosi de cea mai joasa speta..votati Poantex...copy-paste si mai nou Liar-Liar...mincinosu-mincinosilor
Raspunde

Dimitrie

Acum 9 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]
Raspunde

bogdan

Acum 9 ani

E urat si neprofesional ca presa sa minta, fratele meu lucreaza la autostrada si nimic din ce ziceti voi acolo nu este adevarat.... Dar vad ca hienele si comenteaza, fara sa verifice!
Raspunde

Gogu

Acum 9 ani

Bogdane, roaga-l pe fratele tau sa ne arate in filmare unde se lucreaza. Probabil sub pamant.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

ca sa termini volumul de munca ramas la autostrada , in mai putin de 2 luni , ai nevoie de 3 schimburi si 2-300 de oameni plus utilajele de rigoare...cu cele cateva utilaje , asa zis mobilizate , nu termina nici intr-un an...mai ales ca ....ce sa vezi...iarna nu-i ca vara
Raspunde

hehe

Acum 9 ani

Ponta zicea ca in 15 noiembrie se va circula pe aceasta autostrada! El nu a vazut cum stau lucrarile? Pai cum poti sa spui asa ceva cand este clar ca nu va fi gata!
Raspunde

GOGU

Acum 9 ani

Ponta traieste pe alta planeta.Voi chiar credeti ce spune ???
Raspunde

Vu de l\'étranger

Acum 9 ani

Très bon article. Merci Monsieur Deleanu.
Raspunde

B

Acum 9 ani

Felicitari TS pentru interesul si atentia acordate in acest sens!
Raspunde

No comment!!

Acum 9 ani

La atata nesimtire de cata dau dovada si cei de la CNADNR si copy-Paste ramii fara cuvinte.RUSINE! Ar trebui arestati si pusi la munca pana termina autostrada!
Raspunde

@10

Acum 9 ani

buna ideea...munca silnica ar fii cea mai potrivita pedeapsa pt aburelile ciumei rosii
Raspunde

nume

Acum 9 ani

asteptam ca psd s-a gaseasca contractul cu firma bechtel originalu ,si s-a vedem ce clauze este in acest contract dubios pentru care platim noi toti romanii fara ca s-a fim informati de cheltuirea a 80 la suta din costu lucrari ,proiect 450 de km executat 50 un fel de centura a clujului ,actualu sinistru a transporurilor este concitadin cu fostu sinistru al tari [boc] vrem informatia unde s-au scurs bani de la centura sibiului proiect finantat de ue facind parte din culoaru pan european 4 ,lungimea totala era de 33 de km executat 17 km diferenta de 16 in ce buzunare s-au dus vrem anchete la cnadr ,vrem ca s-a fie anchetat toti membri guvernului nastase care a semnat pagubosu contract cu bechtel in dauna contractului pe bani europeni dati gratisi de ue pentru tronsonu european ,nadlac -deva -sibiu -pitesti -giurgiu ,paguba pe care o vom plati noi toti romani vreo 3-4 generati ,rog parlamentari de sibiu s-a se implice in acest jaf facut de guvernu psd in perioada guvernului ,nastase
Raspunde

Dex

Acum 9 ani

:)) eu cred ca voi astia care comentati, ati intrat in campanie deja. Ce joc piramidal nene, de la o posta se vede ca nu il inghititi pe ponta basisti mici ce sunteti. Plin de voi pe tot site-ul. Imi e sila de toata propaganda asta politica pe orice stire. \"Astazi s-a c*cat o cioara\" - clar! Ponta e de vina. Pe bune, daca iubiti tara asta si oamenii din ea, faceti ceva, ajutati pe cineva din ea. Daca nu..flota fie cu voi si praf de tara asta.
Raspunde

bogdan

Acum 9 ani

Gogule, cu nume predestinat, sub pamant ajungi tu daca faci jigniri de genul. Dar de fapt nu stiu de ce ma conversez cu unul care nu face altceva decat sa jigneasca! Sa jignesti poate si un prost sa apreciezi iti trebuie clasa!
Raspunde

radu

Acum 9 ani

ponta are cancer la creier si nu e nevoie sa fie demis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus