Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

"Dear Pyongyang" deschide Astra Film Festival

Inima cinemaului documentar bate la Sibiu începând de luni, 6 octombrie 2014, la cel mai important festival de profil din România și din Europa Centrală și de Est - Astra Film Festival.

Drame ale istoriei recente sunt reflectate prin drame personale, de familie, și transmise către spectator în registre multiple și profunde prin cinemaul documentar. Filmul de deschidere - Dear Pyongyang, proiectat luni, 6 octombrie de la ora 19:00 la Sala Thalia în prezența regizoarei Yang Yonghi - transpune pe marele ecran o experiență din Japonia și Coreea. Filmul redă efectele unui experiment dramatic al comunismului dus la extrem, petrecut în Orientul Îndepărtat și totuși atât de familiar nouă, cei de aici, din această zonă a Europei.

Filmele din cele patru secțiuni competiționale vor fi evaluate de un juriu de top, care adună nume consacrate pe plan național și internaţional: Cristi Puiu, regizor român premiat la Cannes; Michael Stewart, director Open City Doc Fest din Londra; Darya Bassel, director de programe la Festivalul de Film Documentar pentru Drepturile Omului din Kiev; Sorin Botoșeneanu, decan al Facultății de Film din cadrul UNATC; Cynthia Close, critic de film la Documentary Magazine din USA; Nicolas Feodoroff, selecționer de filme pentru FID Marseille; Mona Nicoară, regizor, producător și scriitor; Diana Tabakov, curatoriază programul platformei DAFilms; Eugenia Vodă, critic de film și realizatorul emisiunii Profesioniștii, talk-show-ul cultural cu cea mai mare audiență din România și Yang Yonghi; regizor japonez de origine coreeană.

Focus Sergei Loznitsa

Programul Focus Loznitsa, propune proiecția ultimului său documentar, Maidan, pe lângă trei dintre filmele sale anterioare, Trainstop, Landscape și Blocada, precum și o discuție panel despre ce înseamnă să fii autor de cinema, un dialog între Sergei Loznitsa și Cristi Puiu, moderat de Neil Young, critic de film din UK. În 2010, 2012 și 2014, cele mai recente filme în regia lui Loznitsa au fost prezentate în premieră absolută la Festivalul de Film de la Cannes.

Programe speciale, panel-uri și masterclass-uri

Comunități istorice și actuale în căutarea sistemului perfect; granița firavă dintre necesitate și exces atunci când vine vorba despre doza zilnică de internet; transformări ale orașelor, societății și culturilor prezentului; toate legate prin firul roșu al istoriei live și transpuse în filme de marcă pe marele ecran în programe speciale marca Astra Film Festival.

Programul include și discuții panel cu Adrian Cioroianu, istoric – „”Cum a intrat și cum a ieșit România din primul Război Mondial?”; Vintilă Mihăilescu, antropolog – „Comune, comunități, utopii și practici”; sau Michael Engel, arhitect – „Urbanism contemporan în România, China, Venezuela”.

Liviu Tipuriță, regizor de film care a colaborat cu BBC sau CNN și David MacDougall, un cunoscător al antropologiei vizuale mondiale, susțin masterclass-uri la AFF. Ele sunt deschise atât profesioniștilor, cât și studenților, elevilor sau publicului interesat.

Prin cele cinci locații care găzduiesc ediția din 2014, Astra Film Festival împânzește întreaga zonă istorică a Sibiului. Sute de cineaști sau profesioniști din domeniu, jurnaliști din toată țara și iubitori ai filmului documentar vin la Sibiu între 6 și 12 octombrie pentru a viziona filme și pentru a intra în dialog direct cu realizatorii sau personajele filmelor. Se anunță o săptămână cinematografică intensivă la Sibiu!

Programul oficial Astra Film Festival 2014: www.astrafilm.ro/program.aspx?day=1

Detalii despre programele speciale și masterclass-uri: www.astrafilm.ro/programe-speciale.aspx

Informații despre bilete și săli: www.astrafilm.ro/bilete-si-sali.aspx

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Ruxandra

Acum 7 ani

Oferta locuri de munca noi! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim pe loc contract legal si dovada platii! Au fost acordate deja primele castiguri! NU e MLM si nici NU e joc piramidal! Veti castiga 300 dolari lunar, cu o munca de 3 ore pe zi, ca operator online! Pentru detalii mai multe, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: angelaruxandra@yahoo.com
Raspunde

Pentru concurs

Acum 7 ani

Foaie verde barabulă / Stau la film și văd o ..
Raspunde

giony

Acum 7 ani

Vine frigul, e timpul sa faci toate analizele Acum toamna este bine sa faci toate analizele cu aparatul de biorezonanta SCIO si sa ei masurile necesare ca sa intri sanatos in iarna si sa nu mai suferi de durerile provocate de frig. Fa acum o programare la Cabinetul nostru din Sibiu, str.Stefan Cel Mare ,nr.40 sau la telefoane 0766 748 870, 0743 774 620, 0742 613 78-dr.Pricop Cristina si mail : giony54@yahoo.com .Sedinta dureaza o ora si costa 100 lei. Program zilnic L-V 15-20 si S 10-18.Recomandam numai tratamente naturiste CaliVita. Va asteptam!
Raspunde

giony

Acum 7 ani

Important pentru tine! Acum ai ocazia sa castigi 300$/luna ,cel putin,lucrand pe calculator de acasa. Nu necesita pregatire speciala decat sa urmezi un curs gratuit de 12 lectii online care te invata tot ce trebuie sa faci.Daca doresti sa vii langa noi da-mi un e-mail cu mesajul “trimite curs”la : ionel2754@yahoo.com .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus