Joi,
21.01.2021
Parțial Noros
Acum
-1°C

Colegii despre dr. Ioan Baier: "O persoana care a muncit extrem de mult. A pus intotdeauna pacientii pe primul plan"

Vestea morţii doctorului Ioan Baier a luat prin surprindere colectivul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, unde îşi desfăşura activitatea unul dintre cei mai apreciaţi ortopezi, iar colegii spun că au pierdut unul dintre “cei mai desăvârşiţi medici, un om care şi-a dedicat viaţa pacienţilor”.

Unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori şi prieteni ai dr. Baier, dr. Mihai Roman, care lucra alături de acesta de peste 16 ani, spune că dispariţia ortopedului sibian “ne-a surprins şi pe noi, ca şi pe familia sa”.

”Dispariţia dr. Baier a fost neaşteptată şi pentru noi şi pentru familia sa, ne-a luat pe toţi prin surprindere. În ultimii 16 ani de activitate am avut ocazia să îl cunosc mai bine şi am făcut numeroase operaţii împreună şi pot spun că am trăit momente de profundă intensitate profesională în sala de operaţie. Pot spune despre dr. Baier că a fost o persoană cu extrem de multă energie. A muncit foarte mult şi s-a implicat în activităţile medicale şi administrative ale spitalului, sacrificând din timpul acordat familiei. Pentru el activitatea profesională, respectiv pacienţii au fost mereu pe primul loc. S-a remarcat prin ambiţia, impetuozitatea şi capacitatea de a traversa vremurile care nu au fost uşoare, dinainte de 1989 şi după 1989. Stresul acumulat în numeroasele operaţii pe care le-a realizat, tensiunea acumulată, toate şi-au pus amprenta asupra sănătăţii dânsului. Dumnezeul să-l ierte şi să-l odihnească în pace”, a spus dr. Mihai Roman.

Şi managerul Spitalului Judeţan Sibiu, Vasile Spinean a ţinut să îi muţumească dr. Baier pentru tot ce a făcut pentru spitalul sibian.

„Am primit cu profundă tristeţe vestea dispariţiei dintre noi a prof. univ. dr. Ioan Baier care a fost înainte de toate, un om de o calitate deosebită. În urma sa rămâne o carieră de excepţie, o viaţă în slujba oamenilor, o activitate realizată cu pasiune şi pricepere. Medicina românească şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pierd, din păcate, un profesionist desăvârşit, dedicat până în ultima clipă meseriei sale. Contribuţia sa la dezvoltarea Secţiei Clinice Ortopedie a SCJU Sibiu, pe care a condus-o, a fost una imensă, aceasta prinzând practic viaţă sub ochii săi şi ajungând la rezultate de excepţie. Nu în ultimul rând, trebuie menţionată şi cariera sa didactică impresionantă, prin care a asigurat continuitate meseriei pe care a iubit-o atât de mult, pregătind noi generaţii de profesionişti. Este un moment greu, în primul rând pentru familie, dar şi pentru toţi cei care l-au cunoscut şi nu ne rămâne decât să-i mulţumim pentru tot ceea ce a făcut pentru spitalul din Sibiu, pentru medicină şi oameni şi să ni-l amintim mereu cu admiraţie şi respect”, a spus Spinean.

Dr. Ioan Baier, a încetat duminică din viață, în urma unui stop cardiac. Ioan Baier a fost mai mulți ani şeful Clinicii Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Județean și președinte al Colegiului Medicilor din Sibiu. Baier ocupa funcția de șef al Biroului de Management al Calităţii Serviciilor Medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Comentarii

4 comentarii

Ana

Acum 6 ani

Dumnezeu să aibă grija lui și în ceruri.Condoleanțe familie
Raspunde

Lucian

Acum 6 ani

Punea pe prim plan spaga - pana si-a dat duhul! Un alcoolic! Nu avea bunul simt sa dea, dezinteresat, un Buna ziua pacientului!
Raspunde

eu

Acum 6 ani

Despre morti numai de bine! Dumnezeu sa-l ierte!
Raspunde

mitel

Acum 6 ani

Dumnezeu sa-l ierte
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus