Duminică,
17.01.2021
Innorat
Acum
-8°C

Expozitie ready – made si instalatii la Teatrul "Gong" din Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în perioada 14 octombrie – 21 noiembrie expoziția „ghilimele”. Inaugurarea expoziției a avut loc marţi, printr-o lecție deschisă la care au participat elevii Liceului de Artă din Sibiu.

Expoziţia „ghilimele” – ready-made şi instalaţii – din foaierul Teatrului Gong propune o reevaluare a limbajului „da-da” după un secol de la debutul acestui curent artistic. Generația de artiști de după Primul Război Mondial, confruntată pentru prima dată cu ororile unui război care nu dădea semne că s-ar apropia de sfârșit a fost una din cele mai radicale din istoria umanității. Intelectualii, dezertorii, refugiații politici, toți revoltații împotriva absurdității acestui conflict, se reunesc în mod regulat în jurul scriitorului român Tristan Tzara, organizatorul Cabaretului „Voltaire”, în Zürich, capitala Elveției, pe atunci stat neutru.

„Îmbogăţit de asimilarea numeroaselor experimente neo şi post-moderne, trecut prin încercările și eşecurile avangardei cât şi a „morţii avangardei”, spiritual ludic nu a încetat să nască mereu noi forme de limbaj vizual specific deopotrivă atât sălilor de expoziţii, cât şi spectacolelor de teatru contemporan. Schimbaţi contextual unei persoane şi veţi constata cum percepţia voastră asupra acesteia se schimbă. Schimbaţi contextual şi/sau destinaţia unui obiect şi veţi constata că expresia acestuia vă poate schimba total atitudinea”, a declarat Aurelia Călinescu, scenograful teatrului.

Acest proiect a fost realizat de Aurelia Călinescu (scenograf), Adrian Vlad (pictor) şi Andrei Bârză (artist vizual).

Expoziția din foaierul Teatrului Gong din Sibiu va putea fi vizitată gratuit, zilnic între orele 10:00 – 16:00.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus