Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în perioada 14 octombrie – 21 noiembrie expoziția „ghilimele”. Inaugurarea expoziției a avut loc marţi, printr-o lecție deschisă la care au participat elevii Liceului de Artă din Sibiu.
Expoziţia „ghilimele” – ready-made şi instalaţii – din foaierul Teatrului Gong propune o reevaluare a limbajului „da-da” după un secol de la debutul acestui curent artistic. Generația de artiști de după Primul Război Mondial, confruntată pentru prima dată cu ororile unui război care nu dădea semne că s-ar apropia de sfârșit a fost una din cele mai radicale din istoria umanității. Intelectualii, dezertorii, refugiații politici, toți revoltații împotriva absurdității acestui conflict, se reunesc în mod regulat în jurul scriitorului român Tristan Tzara, organizatorul Cabaretului „Voltaire”, în Zürich, capitala Elveției, pe atunci stat neutru.
„Îmbogăţit de asimilarea numeroaselor experimente neo şi post-moderne, trecut prin încercările și eşecurile avangardei cât şi a „morţii avangardei”, spiritual ludic nu a încetat să nască mereu noi forme de limbaj vizual specific deopotrivă atât sălilor de expoziţii, cât şi spectacolelor de teatru contemporan. Schimbaţi contextual unei persoane şi veţi constata cum percepţia voastră asupra acesteia se schimbă. Schimbaţi contextual şi/sau destinaţia unui obiect şi veţi constata că expresia acestuia vă poate schimba total atitudinea”, a declarat Aurelia Călinescu, scenograful teatrului.
Acest proiect a fost realizat de Aurelia Călinescu (scenograf), Adrian Vlad (pictor) şi Andrei Bârză (artist vizual).
Expoziția din foaierul Teatrului Gong din Sibiu va putea fi vizitată gratuit, zilnic între orele 10:00 – 16:00.
Tag-uri: primul razboi mondial , Tristan Tzara , Teatrului Gong , Andrei Bârză , Adrian Vlad , Aurelia Călinescu
Vizualizari: 241
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
Johny Balamuc
Acum 11 ore
Argumentare .
Acum 13 ore
Lulica Birtu
Acum 13 ore
Radu Vartolomei
Acum 14 ore
Traian Mircea