Joi,
03.12.2020
Parțial Noros
Acum
-2°C

Carabulea iese din arest. Decizia poate fi contestata

23 Octombrie 2014 15:15

Omul de afaceri Ilie Carabulea poate ieși din arestul Capitalei, după ce judecătorii au decis, astăzi, înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea a controlului judiciar. Practic, acționarul principal al companiilor Carpatica și Atlassib ar putea să își reia un curs normal al vieții, cu câteva restricții impuse de lege.

Ilie Carabulea a fost arestat preventiv a doua oară în luna iulie, după ce mai fusese o dată încarcerat, ca măsură preventivă, într-un dosar în care este acuzat că, prin intermediului unui fost angajat (Marian Mârzac, fost director general al Carpatica Asig) a influențat acțiunile Autorității de Supraveghere Financiară. Condusă de Dan Radu Rușanu, ASF a ”ignorat” mai multe nereguli ale societății de asigurări controlată de Ilie Carabulea. Acesta este acuzat prin rechizitoriul procurorilor DNA de două infracțiuni de cumpărare de influență, dar și de două infracțiuni de dare de mită sau instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Judecătorii au decis în iunie că omul de afaceri poate sta în arest la domiciliu pe perioada judecării dosarului, însă procurorii anticorupție au solicitat din nou arestarea sa, după ce acesta a luat legătura cu alți inculpați din dosar, prin intermediul camerelor de supraveghere video. După o lună de stat acasă, Carabulea a fost din nou ridicat de acasă și dus în arest.

Omul de afaceri a contestat de mai multe ori măsura arestării preventive, însă judecătorii i-au respins cererile, la înfățișările din lunile august și septembrie. Astăzi, Curtea de Apel a decis din nou să respingă cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, însă măsura este una mult mai permisivă: controlul judiciar.

Obligațiile lui Carabulea

Potrivit încheierii de ședință de astăzi, "pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de cate ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat de către instanţă cu supravegherea inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de cate ori este chemat".

Potrivit Codului de Procedură Penală, Ilie Carabulea nu av avea voie să iasă din țară fără încuviinţarea prealabilă a instanţei. Îi este, de asemenea, interzis să se apropie şi să comunice, direct sau indirect, cu ceilalţi inculpaţi, cu martorii sau experţii din dosar. Nu va avea voie nici să își conducă firmele. Va trebui să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă și nu are voie să deţină, să folosească sau să poarte arme.

Dacă Ilie Carabulea va încălca oricare din aceste reguli, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Instanța a desemnat Poliţia Municipiului Sibiu cu supravegherea inculpatului.

Decizia poate fi atacată cu recurs de procurorii DNA, în termen de 48 de ore.

Comentarii

15 comentarii

mihai

Acum 6 ani

Cred ca cu mijloacele de existenta are probleme saracu\' om.
Raspunde

Georg

Acum 6 ani

Ce inaltime EFICIENTA are acoperisul casei lui?
Raspunde

unu\'

Acum 6 ani

Deci a incalcat o data(sau de mai multe ori) regula arestului la domiciliu iar acum justitia il trimite acasa,sub control judiciar.Cautiune ceva,sau asa \'\'ca-ntre prieteni\'\',pe cuvint de onoare?
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Pezevenghi mare Carabulea ăsta, iote la el ce lung se uită după tânăra în maieu.
Raspunde

c0nfidential

Acum 6 ani

Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! *** Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul Info la adresa de email: ***
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

succes !!!!
Raspunde

Georg

Acum 6 ani

Baieti, io o sug gregar !
Raspunde

@Georg

Acum 6 ani

...bist a bleeder Hund - mars la cotet ! neam prost !
Raspunde

PT. ăla de la postingu\' 8

Acum 6 ani

Este c-ai vrut să scrii \"neamț prost\" și nu \"neam prost\" ?
Raspunde

Mda

Acum 6 ani

Un infractor
Raspunde

BEBE

Acum 6 ani

bai o avea parti rele ca asa este in afaceri ca s-a supravituiesti trebuie s-a dai si mita ,ca aia 6000 de angajati care mai platesc si impozite si taxe statului ,trebuie sa-si creasca copii tot mai putini in romania ,am o veste prosta pentru sibieni ,firma lui vonica ,disponibilizeaza vreo 40 de angajati ,ce zice itm si ponta ,ce se intimpla cu acesti oameni ,ca alea 11 000 de noi locuri de munca intirzie rau de tot ,ba mergeti la guvern si s-a va plateasca salarile pina va gasiti un nou job ,ca are bani din moment ce tot majoreaza taxe si impozite ,mai pune o taxa dupa 2015 si gata s-a rezolvat ,ba carabulea va salvat pe multi de la saracie va dus in lumea libera ,s-a nu mai depindeti de ajutoru social si de stat la coada la ajutoare UE
Raspunde

nicu

Acum 6 ani

Asa-i in tara asta intoarsa pe dos, sunt cercetati oameni care dezvolta afaceri prospere si creeaza locuri de munca, ba construiesc si cel mai modern spital din tara iar ticalosii se infiltreaza in afacerile loe fura sa duca afacerea spre faliment si patronii in puscarie sau ii face sa se omoare ptr, 50 000 de euro iar angajatii sa ramina someri. In schimb la buget trai pe vatrai, lipsa trasparenta, furturi si deturnari de te ingrozesti, miliardari de carton facuti din bani publici, se fac ca-i cerceteaza [ dimineata ii ridica si seara le da drumu acasa desi au devalizar milioane sau se fac ca nu-i vad]. Cind o sa fie justitie adevarata si in tara asta si arestari ptr. sabotaj, deturnari de fonduri s.a. pontache o zis ca creeaza 1 000 000 de locuri de munca, da el le desfiinteaza cu politicile lui ticaloase, pe cel cu 50 000 de euro, cu afacere prospera l-o bagat in mormint tun dat de mafioti din alta zona ca sa falimenteze afacere iar pe cei cu devalizari de milioane de la buget si de la luqoil ii iarta.Tara cu politici ticaloase si mafiote.
Raspunde

Bsi_Hermanstadt

Acum 6 ani

@11 Firma lui Vonica disponibilizeaza doar pe cei care se ascundeau de munsa sau nu aduceau plus valoare in firma. Cat despre Carabulea, n-a imbogati pe nimeni dintre angajatii lui, stai linistit.
Raspunde

ionut

Acum 6 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ionut_barbalata@yahoo.com
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

Uliitoate sustinerea pentru evazionism si mituire. Mai grav, oamenii sunt sinceri si bine intentionati ! Ãsta e cu adevarat omul nou.Mai si voteazã!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus