Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Cristiana, sibianca ce a stat doua ore si jumatate la coada in Viena: ”toate cabinele de vot erau goale”

La ora 7:30 a dimineții de duminică, 16 noiembrie 2014, Cristiana a fost printre cei aproximativ 1.000 de români care stăteau la coadă pentru a vota în capitala Austriei, în cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea președintelui României. ”Am reușit să votez pe la zece. Când am ajuns erau cam 1.000 de oameni și când am plecat, pe la 10:30, erau aproximativ 1.500”, povestește sibianca aflată la studii în capitala Austriei. Ea a povestit pentru Turnul Sfatului că a ales să voteze la Ambasada României, deoarece la Institutul Cultural Român din Viena coada era și mai mare – către 2.000 de persoane. ”Erau oameni de toate vârstele, dar cei mai mulți sunt tineri. Am văzut foarte mulți sibieni cunoscuți. Majoritatea țineau cu Johannis și puțini țineau cu Ponta. Nu prea comentau aceștia, fiind în minoritate. Cei de la Ambasadă au adus și trei gardieni austrieci, care stăteau în fața ușii”, descrie Cristiana situația din dimineața zilei de vot.

Coadă afară, cabine goale înăuntru

Cristiana a votat alături de prietenele ei, au intrat toate în secția de vot și au descoperit, cu surprindere, că înăuntru era gol. ”Stăteam pe scări și așteptam să ne cheme cei care ne treceau numele pe liste. După ce am intrat și am primit ștampila, căutam o cabină liberă, să votez cât mai repede astfel încât să apuce să voteze cât mai mulți… Și erau toate libere! Când am ieșit de la vot, tot goale erau cabinele de vot. Se mișcau destul de încet. Cred că erau șapte cabine de vot”, mai povestește Cristiana.

Se pregătesc de proteste

Tânăra sibiancă se pregătește, alături de alți români din Viena, să iasă la proteste în seara aceasta. Spune că a devenit evident faptul că nu pot să voteze toți cei care doresc să își exercite acest drept. ”Erau oameni veniți din Linz, din Wels, din mai multe orașe, nu doar din Viena. Sigur nu vor apuca să voteze cu toții”, mai povestește Cristiana.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

dann

Acum 9 ani

putin credibil!da fiecare are drept de ot si parere
Raspunde

buey danne

Acum 9 ani

Primul tur de scrutin a fost analizat si rasanalizat. BEC stie acum cum se voteaza \"geografic\" , prin urmare se fac 7 cabine de vot si se dau 2 stampile acolo unde este \"nevoie\", si 5 cabine cu 5 stampile unde ne trebuie noua (noua-noi, astia de la butoane).
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Sunt convins ca e platita de oamenii lui basescu sa minta ca sa faca rau salvatorului nostru ponta. Ma indoiesc ca ar avea motive sa minta, generatia noua e inca visatoare si asteapta o schimbare in bine.
Raspunde

Cristiana

Acum 9 ani

Imi pare rau sa te dezamagesc. Nu sunt platita de oamenii nimanui. Am o opinie si sunt mandra de ea. Multa sananate tie si salvatorului tau. Diaspora nu prea iti sustine parerea.
Raspunde

postacii acl

Acum 9 ani

Catalina, Cristiana, gata , bagati acum cu litera \"D\", Doina, Daniela... :)))))))))))))))))))))
Raspunde

@Cristiana

Acum 9 ani

Ma rog, am uitat ca sarcasmul nu se transmite bine prin internet ... dar ... era sarcasm
Raspunde

Cristina

Acum 9 ani

Este interesant cat de ingusti sunt unii oameni la minte. Daca ai alta parere decat a lor inseamna ca esti platit de X sau Y? Este trist ce se intampla, iar cei care comenteaza (indiferent de opinia politica) probabil ca nu au stat 3-4 ore (in cazul bun) la coada in frig pentru a vota.
Raspunde

Catalin Minulescu

Acum 9 ani

Nu cred ca este platita, ba din contra, Lasati manipularile si nu mai bateti campii cu gratie ! IP-ul de unde a scris Cristiana este din Austria: 212.95.7.101 - Geo Information IP Address 212.95.7.101 Host 212095007101.public.telering.at Location AT AT, Austria City Vienna, 09 - Organization T-Mobile Austria GmbH ISP T-Mobile Austria GmbH
Raspunde

Georg:_DE CE DIASPORA

Acum 9 ani

De ce DIASPORA, deci 3,5 milioane din strainatate TEMPORAR acolo? Investitiile straine directe au adus anul trecut, 2,47 miliarde EUR...DIASPORA (CETATENI!) a trimis 4,7 miliarde EUR...Fara ei ar fi catastrofa imensa, dupa cum vedeti....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus