Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Topurile milionarilor de anul acesta

15 milionari de top are județul Sibiu, potrivit clasamentului întocmit de Forbes. Pentru cei de la Capital, în Top 300 au intrat doar șase sibieni. Diferențele de estimare a averilor ajung, în unele cazuri, la peste 50 de milioane de euro.
 
Pentru cei de la Forbes (de obicei mai ”darnici” în ceea ce privește estimarea averilor celor bogați) cel mai bogat sibian este Aurel Muntean, cu o avere evaluată la 130 de milioane de euro, în scădere. Omul de afaceri care locuiește mai mult în Capitală este cunoscut în Sibiu pentru faptul că deține în proprietate hotelul Împăratul Romanilor și magazinul Dumbrava. În Top 300 Capital, însă, locul întâi este atribuit lui Ilie Carabulea, a cărui avere a crescut până la 105 – 107 milioane de euro.
 
”Dispăruții”
 
Singurul punct în care cele două topuri recent lansate se întâlnesc este cel referitor la milionarii ale căror afaceri în declin au dus la eliminarea acestora din clasamente. Astfel, din ambele clasamente a fost scos numele lui Pavel Ghișe, proprietarul Ana Oil, urmărit penal în trei dosare de evaziune fiscală. Averea lui Ghișe era estimată la 18 milioane de euro de către Forbes 500 Miliardari și la 22 de milioane de euro de către Top 300 Capital. Iar după ce Top 300 nu l-a mai menționat pe Horațiu Cercel încă de anul trecut, anul acesta și cei de la Top 500 au estimat că cel care deținea Concefa SA nu mai depășește pragul de cinci milioane de euro avere.
 
Nume noi
 
Singurele nume noi sunt pomenite în Forbes 500 Miliardari. Primul din cele două este cel al familiei Todea. Iulia și Lucian Todea au o avere estimată la șapte milioane de euro, creată din mediul on-line. Cel mai cunoscut site creat de Lucian Todea este soft32.com. Cel de-al doilea nume intrat în Topul celor de la Forbes este cel al familiei Manu, din Dumbrăveni. Un nume puțin cunoscut, față de cel al firmei lor: Baum. Tot la șapte milioane de euro este estimată averea familiei care deține aproximativ 30 de săli de jocuri de noroc și o fabrică de astfel de sloturi.
 
Scăderi pe linie și diferențe imense
 
Forbes 500 Miliardari include 15 nume de oameni de afaceri din Sibiu, ”limita inferioară” a acestui clasament fiind o avere de cinci milioane de euro. În Top 300, însă, apar doar șase nume de sibieni, în condițiile în care limita inferioară a fost urcată la 14 – 15 milioane de euro. De remarcat faptul că în cazul tuturor sibienilor, averile estimate de cei de la Forbes sunt în scădere. De partea cealaltă, cu excepția averii familiei Vonica, Top 300 estimează că averile sibienilor au crescut.
Nu doar în această privință cele două clasamente fac estimări diferite, ci și în ceea ce privește valoarea averilor. Cea mai mare diferență apare în cazul lui Ioan Ciolan, proprietarul Ambient. Dat ca exemplu de Top 300 pentru modul în care și-a redresat afacerea în urma crizei imobiliare, lui Ciolan averea îi este apreciată la 70 – 73 de milioane de euro, în creștere. Forbes 500 Miliardari, însă, apreciază că evoluția afacerilor lui Ciolan este una negativă, iar averea acestuia este estimată la 19 milioane de euro. O diferență consistentă poate fi remarcată și în ceea ce îl privește pe Mircea Bulboacă, proprietarul grupului Con-A, cel mai important constructor din Sibiu. La 60 – 62 de milioane de euro îi este estimată averea în Top 300. Pentru Forbes, însă, averea lui Mircea Bulboacă în scădere, dar se remarcă portofoliul impresionant de lucrări terminate anul acesta. Cea mai impresionantă, evident, este Cluj Arena, cea mai mare sală polivalentă din România, la ora aceasta.
 
  Top 300 Forbes 500
 
1 Ilie Carabulea 105 - 107 110
2 Familia Vonica 102 - 106 90
3 Aurel Muntean 88 - 90 130
4 Ioan Ciolan 70 - 73 19
5 Mircea Bulboacă 60 - 62 25
6 Gheorghe Călburean 28 - 30 20
7 Nicolae Minea 13
8 Corneliu Tănase 9
9 Mircea Vescan 8
10 Familia Todea 7
11 Familia Manu 7
12 Mircea Ureche 6
13 Adrian Cioca 6
14 Aurel Șerban 5
15 Gheorghe Aldea 5
 
Notă: Sumele sunt exprimate în milioane de euro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

paul

Acum 9 ani

Munca la domiciliu Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - varsta minima 18 ani - rabdare - seriozitate si perseverenta Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Cereti detalii la adresa de e-mail: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!
Raspunde

Liviu

Acum 9 ani

Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected].
Raspunde

Liviu

Acum 9 ani

Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected].
Raspunde

TITI

Acum 9 ani

bun avem cei mai multi milionari in top 300 ,dar cu sportu cum stam ,mai ales ca relu munteanu a fost fotbalist ,numai din chiriile care la incaseaza pe dea moaca de la magazinu ,dumbrava ,asr putea s-a sponsorizeze o echipa cel putin de liga 2 la fotbal ,ba mai si da nu numai de luat ca nu ai pus o caramida la mag dumbrava ,numai iei chiri ,fa ceva pentru comunitatea sibiana ,s-a ramii in istorie cu ceva bun facut
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus