Sâmbătă,
08.10.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Targul de Craciun, festivaluri si concerte in acest weekend la Sibiu

În această seară se deschide Târgul de Crăciun, iar pe scena din Piaţa Mare va concerta Ştefan Banică.

Ca şi anul trecut, weekend-urile la Târgul de Crăciun se vor desfăşura sub tematica “Colors of Christmas”.

”Primul weekend strălucește în nuanțe aurii. În 21 noiembrie, de la ora 19:00, sibienii și turiștii sunt invitați la inaugurarea Târgului de Crăciun din Sibiu și la show-ul exploziv marca Ştefan Banică, Crăciun Rock’n’Roll, care va da strălucire maximă serii. Weekend-ul AURIU, continuă tot în genul rock’n’roll, sâmbătă seara, în 22 noiembrie, ora 19:00, în acordurile trupei Joy Band”, spun organizatorii.

Evenimente pentru copii

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică premiera spectacolului „Prințesele – Spion” în regia lui Robert Bălan, după un text original de Elena Vlădăreanu.

Povestea din spectacolul „Prințesele – Spion” este una contemporană, autorii încercând să explice o problemă frecvent întâlnită în orașele din România – distrugerea parcurilor și a spațiului verde – pe înțelesul unor copii între trei și cinci ani. Spectacolul este o modalitate performativă pentru activarea conștiinței civice a copiilor în domeniul ecologic. Producția afirmă dreptul parcului de a exista și dreptul copiilor la spațiul verde. Cu o folosire neașteptată a spațiului de joc, cu muzică ritmată și personaje fantastice pe care copiii le vor îndrăgi, „Prințesele – Spion” îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă cât de important este un copac și, totodată, să creadă în puterea lor de a schimba lucrurile.

Spectacolul va fi prezentat în avanpremieră sâmbătă, 22 noiembrie, ora 18:00. Premiera va avea loc duminică, 23 noiembrie, de la ora 11:00.

Duminica, de la ora 11:00, la centrul de Tineret Sibiu se desfăşoară spectacolul intercativ „Poveşti româneşti”.

„Personajele din poveştile româneşti nu mai vor să stea în ţară.S-au săturat de criză, de inflaţie, de bugete mici, de candidaţi la preşedinţie.Vor să emigreze şi să meargă să joace în alte poveşti în ţări străine”, spun organizatorii.

Părinţii şi copiii sunt invitaţi să descopere împreună valorile muzicii clasice universale prin concerte, teatru muzical, expoziţii cu instrumente, în cadrul Classic Junior Festival (CJF), care se va desfăşura la Sibiu în perioada 21-22 noiembrie.

„Noua generaţie de consumatori de artă şi cultură poate arăta diferit, dacă vom avea grijă ca adevăratele valori să le fie transmise, la nivelul lor de înţelegere, încă din anii copilăriei. Classic Junior Festival îşi propune o astfel de misiune fiind, la ora actuală, singurul festival educaţional şi cultural de promovare a muzicii clasice în rândul copiilor”, spun organizatorii.

Festivalul debutează cu „Săptămâna Muzicii Clasice” – activitate- concurs, care se va derula în şcolile din Sibiu, în 17-24 noiembrie. Vor avea lor concursuri de desen şi concursuri de compunere pe tema muzici clasice, iar cele mai apreciate desene şi compuneri vor fi premiate în cadrul spectacolelor din 21-22 noiembrie.

Folclor pe scena sibiană

În perioada 21-23 noiembrie se va desfăşura la Sibiu cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea”.

În 21 noiembrie, de la ora 21:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”: Pentru fiecare ediţie a festivalului, „Junii Sibiului” pregătesc un spectacol special. În 2014, spectacolul special conceput pentru acest eveniment readuce în atenţie vechi dansuri populare, multe dintre ele dispărute din lumea satului şi nepuse în scenă de zeci de ani. Alături de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” şi ansamblul „Veteranii –Junii Sibiulu”, pe scenă, se vor afla interpreții: Viorica Telcean, Nelu Albu, Adrian Neamţu, Alina Bîcă, Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu şi mulţi alţii.
Spectacolul va fi prezentat de Iuliana Tudor şi va fi transmis în direct pe TVR1.

Se reiau spectacolele vechi

Spectacolul „Femeia ţintă şi cei zece amanţi” de Matei Vişniec, regia Claire Dancoisne, Franţa, coproducţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca" Sibiu şi a Teatrului „La Licorne", va avea prima reprezentaţie din această stagiune vineri, 21 noiembrie, de la ora 19:00.

Spectacolul descrie peripeţiile unor artişti de circ care îşi montează instalaţiile într-un nou loc de popas. Inspectorul delegat să verifice normele de securitate este intrigat de "Casa ororilor", unde se ascunde "Femeia ţintă". Aceasta are un ochi străpuns de un cuţit şi trebuie să seducă, în fiecare noapte, zece amanţi pentru a-şi alina durerea. Cei trei actori ai teatrului din Sibiu care formează distribuţia spectacolului - Diana Fufezan, Cristina Ragos şi Ciprian Scurtea sunt aruncaţi într-o intrigă suprarealistă a unui universul absurd, cu măşti şi marionete, elemente ale unui teatru de obiecte unic în România

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 19:00, comedia „Încurcă-i drace!” în regia lui Șerban Puiu.

Producția Teatrului Național din Sibiu este o comedie spumoasă, cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate. Acțiunea spectacolului se desfășoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, domnişoara Jane Worthington, deși ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Opţiunea de a raporta acest incident managerului hotelului este abandonată din start, întrucât ar scoate la iveală relaţia „nepotrivită” dintre cei doi protagonişti. Lui Jane şi Richard nu le rămâne decât să se descurce singuri. Astfel, Richard apelează la ingeniosul său asistent George Pigden, iar cei trei încearcă să mute, să ascundă şi chiar să deghizeze „mortul”. Încercând să iasă din încurcătură, aceştia nu reuşesc decât să se afunde şi mai mult în urzeli. Totul se prăbuşeşte asemenea unui castel din cărţi de joc, când apare Ronnie, soţul gelos al doamnei Worthington, Pamela, soţia entuziastă a ministrului Willy, şi când „mortul” începe să prindă viaţă.

Prețul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 30 de lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu își deschide cortina duminică pentru a prezenta spectacolul „Absolventul”.

Producția Teatrului Național din Sibiu urmărește povestea tânărului Benjamin Braddock, ce dezvăluie de sub poleiala falsă a „visului american” continua nevoie de libertate şi autenticitate. Proaspăt absolvent de colegiu, acesta este indecis în legătură cu viitorul său și se lasă sedus de o femeie mai în vârstă, însă în cele din urmă se îndrăgostește de fiica acesteia. Povestea de dragoste dintre cei doi tineri se transformă într-o probă emoționantă de maturitate, spre regăsirea sinelui.

Spectacolul va avea loc duminică, 23 noiembrie, de la ora 19:00.

Vineri, de la ora 19:30, la Centrul de tineret Sibiu se joacă „CEAI-HOV- sau o serie de exerciţii scenice” ce au la bază piesele scurte ale lui A.P Cehov. Evenimentul face parte din programul dedicat “Zilei Tineretului”. Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare şi în limita locurilor disponibile.

Sâmbătă, tot la Centrul de Tineret, de la aceeaşi orăTeatrul Become şi "Teatrul Vostru" aduc în faţa publicului formaţia Cover Up, iar Adrian Grigoraş, Ioana Nistor, Alexandru Ciubotaru, Marian Eftinie şi Dragoş Pătru vor cânta, la cererea publi­cului, coveruri, după care vor urma momente de improvizaţie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

@@@

Acum 7 ani

.aceleasi surprize de anul trecut! Turta dulce si ciocolata de casa, ciolan la gratar, muraturi, preturi mari ca la Viena! A... Si marțipamul care la Kaufland costa 3 lei, la targ costa 8 pt. ca e mai aproape de primarie... Caca-maca targul de Craciun...
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

dute la targul din Ab iulia, Medias, Fagaras, Rm Valcea sau Brasov...sigur o sa-ti placa preturile :) Daca tot e la Kaufland 3lei..ia de acolo ;)
Raspunde

superb

Acum 7 ani

Frumos..Felicitari organizatorilor si sibienilor........@1.cine te obliga sa te chinui la targul de craciun?bine ca le place la sute de mii de oameni acolo...cui nui place poate sa faca ce doreste...si sa stea acasa sa papae semintze si popcorn la o bere ieftina ascultand manele si plangand dupa ponta si cindrea...
Raspunde

Ovidiu

Acum 7 ani

Oferte de lucru alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul \"Info\" la adresa de email:costy.pav21@gmail.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus