Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Spitalul Judetean a achizitionat un computerul tomograf de ultima generatie

La începutul săptămânii, managerul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, Vasile Spinean, a anunţat achiziţionarea unui nou computer tomograf, necesar unităţii spitaliceşti, deoarece vechiul aparat avea o vechime de 18 ani.

„Luni am semnat contractul de achiziţie pentru computerul tomograf perfomant care costă între 415.000-420.000 lei, deci se încadrează în suma alocată. Tomograful va fi amplatat în locul vechiului tomograf, care nu mai este funcţional de câteva luni şi care era atât de vechi încât nici producătorul nu îl mai putea reapara. Aşa că acum vom avea funcţionale două tomografe, acesta nou şi cel cumpărat acum şapte ani”, a spus Vasile Spinean.

Tomograful va fi pus în funcţiune din 15 ianuarie, după ce va fi instalat şi autorizat. Vechiul tomograf, pe care o să îl înlocuiască, era în spital din 1996.

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a câştigat, în august 2014, o finanţare de 18 milioane lei din fonduri europene pentru dezvoltarea în cadrul instituţiei a unui Centrul de Cercetare Medicală.

Derularea proiectului permite achiziţionarea de aparatură medicală de înaltă performantă, respectiv a computerului tomograf, dar şi a unui RMN 3 Tesla, a unui angiograf şi alte aparate cu tehnologie modernă.

Foto: informatiadegiurgiu.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

sorin

Acum 9 ani

400000 lei, adica 100000 euro? Ce jaf de aparat este asta?
Raspunde

Cititor

Acum 9 ani

@1: am dat un search pe google și am ajuns pe un site de CT-uri. Da, sunt CT-uri noi la ca. 120.000USD, și eu am crezut că prețul lor e mai mare.
Raspunde

fain-frumos

Acum 9 ani

La 120 dă mii de $ îmi bag și io unu pă balcon, să fac tomografii la vrăbiuțe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus