Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Proces între doi sibieni. Vasile Spinean a redevenit directorul Casei de Asigurări de Sănătate

Proces între doi sibieni. Vasile Spinean a redevenit directorul Casei de Asigurări de Sănătate

Vasile Spinean a fost repus în funcția de președinte – director general al Casei județene de asigurări de Sănătate ca urmare a hotărârii Curții de Apel Alba Iulia, dată într-un proces deschis pentru anularea ordinului semnat de Adela Cojan, sibianca aflată la conducerea Casei naționale de asigurări de sănătate.

”Admite cererea de suspendare formulată de reclamantul Spinean Vasile, în contradictoriu cu pârâta Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Suspendă executarea Ordinului nr. 577/19.05.2020 emis de Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate până la soluționarea definitivă a cauzei înregistrată pe rolul Curții de Apel Alba Iulia sub nr. 302/57/2020”, au decis magistrații din Alba Iulia în cursul săptămânii trecute.

Ca urmare a acestei încheieri de ședință, Vasile Spinean a revenit la conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sibiu din 1 septembrie. El a fost înlăturat din funcția de președinte-director general în 19 mai 2020, ca urmare a unui ordin emis de Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Ordinul Adelei Cojan (fostul director al Polisano și fostă șefă a CJAS Sibiu) a fost emis ca urmare a adoptării unei hotărâri de guvern (25/2020) privind unele reforme în sănătate, hotărâre care a fost declarată neconstituțională la începutul lunii iunie. După motivarea deciziei de neconstituționalitate de către CCR, Vasile Spinean a demarat procedura de contestare a ordinului prin care a fost înlocuit.

Fiind vorba de un demers din zona contenciosului administrativ, mai întâi a fost nevoie de o plângere prealabilă adresată Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. ”Casa Națională a ținut până în a 30-a zi răspunsul pentru plângerea prealabilă trimisă, adică au fost foarte riguroși în sensul de a împinge la maxim termenul. După acest răspuns, am deschis acțiunea în instanță”, explică Vasile Spinean motivul pentru care procesul de la Alba Iulia a fost deschis abia în 4 august. Procesul de la Curtea de Apel, prin care deocamdată a fost doar suspendat ordinul, continuă și pentru anularea acestuia.

”Am avut o întâlnire de dimineață cu ai mei colegi, sunt mai multe lucruri de discutat, deoarece sunt unele modificări în activitatea medicală a județului. S-au făcut reorganizări la unele spitale și trebuie să verificăm cât de bine au fost gândite aceste modificări, dacă nu cumva vor afecta veniturile spitalelor respective. Dar este prematur să mă pronunț deocamdată” , a mai declarat Spinean pentru Turnul Sfatului.

Fost manager al Spitalului Județean, Vasile Spinean a preluat conducerea CJAS Sibiu în primăvara anului 2017, în urma concursului organizat în acest sens.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Apolitic W

Acum 3 ani

Chiar nu mai stiu care e diferenta intre PNL si PSD . PNL se comporta exact ca PSD in anii lui de glorie. Vasile Spinean este chiar un profesionist care nu merita tratamentul asta , chiar si daca e membru PSD. Putea sa fie lasat sa-si termine mandatul , elegant si civilizat.
Raspunde

Nicolae Tarcea

Acum 3 ani

Domnul Adrian Bibu are o mare sustinere si sunt sanse sa ocupe fotoliul de primar in locul lui OMAMA. Eu n-am gasit un CV al domnului Bibu. Ce pregatire are si mai ales ce experienta are in munca de conducere si mai ales in cea de administratie. Cineva imi spune ca este consilier local din anul 2019. Cam putin dar tot este ceva. Functie de aceste informatii voi decide daca -i acord votul meu sa nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus