Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Siluetele orasului istoric si spatii urbane vazute de arhitecti

Arhitecţii Ion Ene (Sibiu) şi Cristina Ţurlea (Bucureşti) vernisează la Sibiu o expoziţie care cuprinde peste 60 de lucrări în ulei şi acuarelă.

“Filiala Judeţeană Sibiu a Uniunii Arhitecţilor din România, în calitate de organizator, are plăcerea de a vă invita la un eveniment cultural deosebit: o expoziţie care cuprinde peste 60 de lucrări în ulei şi acuarelă, realizate de arhitecţii Ion Ene şi Cristina Ţurlea. Aceştia vor prezenta prin intermediul culorilor ,,Siluetele oraşului istoric şi spaţii urbane văzute de arhitecţi’’, iar lucrările vor fi apreciate de către criticul de artă Olimpia Tudoran”, spun organizatorii.

Ion Ene vine în faţa publicului sibian cu un număr de 50 lucrări în ulei. În maniera şi cromatica caracteristică, arhitectul a transpus pe pânză monumentele care prin silueta şi volumetria lor domină oraşul.

Ion Ene a studiat la Institutul de Arhitectură ,,Ion Mincu” Bucureşti, promoţia 1976. Din 1991 Ion Ene elaborează proiecte în cadrul biroului individual de arhitectură şi este membru al Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului. Printre lucrările proiectate de arhitect se numără şi şapte biserici, dintre care cinci în municipiul Sibiu.

Cristina Ţurlea a primit în 2007 titlul ştiinţific de doctor în arhitectură. Este autorul volumelor "Arhitectura şi spaţiile publice", "Cronica restaurării Palatului Vechi BNR", "Centrul istoric financiar-bancar al Bucureştilor", iar în 2010 a organizat la Sala Octav Doicescu a UAR prima expoziţie de pictură "Culori şi Culoare". În 2011 a participat la expoziţia colectivă "Dincolo de Arhitectură" organizată la Galeria Dialog şi a avut o expoziţie personală de fotografie "Centrul istoric financiar-bancar al Bucureştilor" la Rotonda BNR. În 2014 a vernisat expoziţia ”Malta – muze, îngeri, mandale”.

Vernisajul va avea loc miercuri, 3 decembrie, de la ora 16:00, la Centrul de Informare Turistică Primăria Sibiu ( Str. Brukenthal nr. 2).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

giony

Acum 9 ani

A venit frigul, e timpul sa faci toate analizele Acum toamna este bine sa faci toate analizele cu aparatul de biorezonanta SCIO si sa ei masurile necesare ca sa intri sanatos in iarna si sa nu mai suferi de durerile provocate de frig. Fa acum o programare la Cabinetul nostru din Sibiu, str.Stefan Cel Mare ,nr.40 sau la e-mail : [email protected] . Sedinta dureaza o ora si costa 100 lei. Programari zilnic L-V 15-20 si S 10-18.Recomandam numai tratamente naturiste CaliVita. Va asteptam cu drag!
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Revolutie in medicina ; de cand se fuck analiza \"bio -rezonanta \" la preturi modice \"toate analizele \" laboratoarele acreditate dupa norme europene vor falimenta. Grabiti -va, romani, pana nu pleaca biorezonantii in Franta, Germania, Olanda, Elvetia, etc. unde inca medicii nu s -au luminat !
Raspunde

spoitoru

Acum 9 ani

Ba numa titluri, vernisari si bla blauri, cind vedem si noi ceva concret de la voi, monumentele istorice stau in suferinta in rimp ce voi va impaunati cu titluri de exemplu cind vedem castelul lu Maria Tereza renovat si atitea monumente care stau in suferinta ...vezi sediu postei, tribunalu, fostu liceu pedagogic, cladirea in triunghi din piata corona la care io zburat si tiglele, fostu restaurant Timisu etc. CONCRET
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus