Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
24°C

Vand licenta: dai o suta de euro si speri sa nu aiba si colegul aceeasi lucrare

Mai sunt câteva luni până la terminarea anului universitar şi până examenele de licenţă, iar piaţa neagră din Sibiu are deja oferte pentru cei care nu au de gând să îşi facă singuri lucrările de diplomă.
Studenţii şi foştii studenţi cam ştiu cum să găsească pe cineva care „să-i rezolve cu o licenţă sigură”, căci criteriul principal este ca licenţele vândute să nu ajungă şi la alt student leneş, dar cu bani, care se va prezenta în faţa aceleiaşi comisii. Prin cămine, informaţiile circulă mai uşor, iar cei care ştiu foşti studenţi dispuşi să îşi vândă lucrarea sunt cei mai căutaţi. O altă variantă e să o comanzi cuiva pe care-l găseşti prin recomandări, dar aceasta e o variantă mai greu accesibilă şi duce la preţuri de 200-300 euro.
Ultima soluţie şi cea mai ieftină este să o cumperi de pe internet. În Sibiu nu e greu de găsit. Şi pe net e şi ieftin. Astfel, un proiect de diplomă pentru cineva care a făcut Şcoala Sanitară costă doar 300 lei, iar anunţul specifică tema și preţul. Pentru restul trebuie să întrebi. Totul pe mail, fără numere de telefon. Luăm anunţul “Vând Proiect de diplomă (Sistemul sanitar) pentru specializarea asistent medical generalist având ca temă: Îngrijirea pre şi post operatorie a pacientului cu intervenţii chirurgicale pe aparatul digestiv – pancreatică acută”. Proiectul are poze explicative color, total are 100 pagini, se vinde pe CD . Preţ - 300 lei. Pentru că a primit un mail de la un posibil cumpărător, au fost oferite informaţii suplimentare. Astfel, tânărul a ţinut să menţioneze că nu poate garanta nota, deşi el a luat zece pe lucrare “căci aici va depinde de comisie şi cum te vede ca student după anii petrecuţi ca student”, dar ţine să specifice că lucrarea nu a mai fost vândută altei persoane.

Licenţe la o sută de euro

Alex este un alt tânăr care e dispus să îşi vândă lucrarea. Ceva mai scump, cu 400 lei. El se adresează celor care au terminat Limbi Moderne Aplicate. “Vând Lucrare de Licenţă pentru specializarea Limbi Moderne Aplicate Germană/ Engleză”. Contactat, Alex spune că are lucrarea pe germană, menţionează “că licenţa e foarte sigură” şi promite că trimite şi o parte din ea, dar mailul soseşte fără ataşament.
“Titlul lucrării este «Immobilienanzeigen aus kontrastiver Perspektive Deutsch/Rumänisch / Anunţuri imobiliare din perspectiva contrastivă (germană/română)», are 56 pagini, la sfârşit are şi exemple de anunţuri, este foarte sigură, nimeni nu va mai avea aceeaşi lucrare cu tine. Dacă vrei am şi prezentarea powerpoint la preţul de 75 lei. Îţi trimit ataşat un preview al lucrării şi dacă te interesează anunţă-mă te rog”, scrie Alex.
O altă licenţă, pentru cei care termină Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, costă o sută euro, dar cel care o vinde se oferă să se întâlnească eventual cu clientul şi să îi arate cum să prepare produsul despre care e lucrarea.
“Licenţa este foarte bună. Făcută personal, verificată de profesor. Am luat nota nouă. Produsul este ciocolată cu chili şi bilanţul foarte corect făcut pentru a te ajuta la produs. Dacă eşti din Sibiu te pot ajuta să-l prepari”, scrie fostul student.
Studenţii susțin că “majoritatea discuţiilor se poartă degeaba”, în sensul că cei care cumpără nu se aşteaptă la note mari şi tot ce vor e să nu fie picaţi de comisie, ci să ia “măcar un şapte amărât”.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus