Luni,
26.02.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Lanturile de benzinarii continua sa dea tarcoale Sibiului: azerii, ungurii si cei din Kazahstan, cap de lista

După Gazprom, care și-a făcut debutul pe piața din România cu o stație ridicată la Veștem, și cei de la Socar Petroleum (companie controlată de autoritățile din Azerbaidjan) vor să ridice o stație de combustibili în aceeași zonă. În curs de pregătire a documentației pentru o nouă stație sunt și cei de la Rompetrol Downstream (controlată KazMunayGas, companie deținută de statul Kazahstan), care au ochit capătul dinspre Șelimbăr al bulevardului Vasile Milea. În fine, zilele trecute, pe ”drumul hoților” au deschis prima stație de combustibili din Sibiu și cei de la Smart Diesel ((foto). Compania cu sediul principal în Arad a deschis această stație pe locul unde, inițial, cei de la Eni România doreau să deschidă o stație Agip.

Proiectul celor de la Socar Petroleum a fost discutat în cadrul Comisiei tehnice a Agenției de protecție a mediului la începutul acestei luni. Potrivit datelor prezentate, azerii vor să ridice în zona sensului giratoriu de la Veștem o stație cu ”trei pompe multiprodus”, dar și cu fast-food, pe un teren cu o suprafață de 7.500 de mp.
În cazul celor de la Rompetrol, aceștia vor să amenajeze o stație de combustibili pe un teren de aproape 2.000 de mp, pe bulevardul Vasile Milea, la ieșirea înspre Șelimbăr. Pentru această construcție, cei de la Rompetrol au obținut un certificat de urbanism în octombrie 2014.
De altfel, compania controlată tocmai din Kazahstan a mai închiriat o stație în Sibiu, pentru a o reamenaja ca benzinărie Rompetrol. Este vorba de stația deținută de AWA Oil, la ieșirea înspre Mediaș. Zonă în care și cei de la Mol (companie controlată de Mol Ungaria) vor să amenajeze o astfel de stație de carburanți: la ieșirea din Sibiu, vizavi de fostul magazin Obi. Stația celor de la Mol va fi conectată la sensul giratoriu din zonă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

un sibian

Acum 9 ani

asa pentru informarea voastra...statia celor de le la SOCAR e 85% gata
Raspunde

mariana mitru

Acum 9 ani

sunteti perseverenti?aveti putin timp liber si vreti sa invatati lucruri noi,nu ezitati sa ne cautati.Lucrati ca operatori online,3 ore pe zi cu un venit ce poate ajunge lae 300 dolari lunar.viata dv. se schimba daca transmiteti un mesaj ‘’info’’ la adresa mail:[email protected]
Raspunde

HCRJfetNT3V

Acum 9 ani

Bogdana Butnar. Are mereu un succes teibril la public. Personal nu am fost la nicio conferinta la care Bogdana să fie speaker și publicul să nu fie entuziasmat de ce li s-a spus. Și aceasta een condițiile een care Bogdana nu este iertătoare deloc: dojenește apăsat, spune lucrurilor pe nume, iar dacă se și apucă să te certe și nu are nicio reținere een a face asta apăi o face temeinic. Care este secretul succesului Bogdanei ? Eu cred că munca. Mai exact: fiecare știe că dacă ești muncitor și perseverent vei avea rezultate, o carieră, notorietate etc. censă, de cele mai multe ori, despre asta se vorbește teoretic. Se vorbește een maximă, cu un aer aproape filozofic, aștepte2nd aprecierea pentru cugetarea făptuită la fel cum se așteaptă like-urile la pozele cu pisici si share-urile la cele cu apusuri de soare. Iar atunci ce2nd ai een față un om care chiar a făcut asta, care chiar a muncit și care chiar ar rezultate, nu ai cum să nu eeți torni țăre2nă een cap dacă te ceartă și nu ai cum să nu-l eendrăgești fie și pentru simpul fapt că te bagă een seamă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus