Prima întrebare pe care ți-o pui atunci când ai de gând să te duci la Trei Stejari e unde-ți pui mașina. Peste drum, dar nu ai trecere de pietoni. În spatele blocurilor de pe Fabricii, dar s-ar putea să ai parte de înjurăturile locatarilor care au numerotat cu grijă toate spațiile de parcare. Asta ar fi prima problemă.
Prima supriză: berăria s-a transformat în conac. Conacul Trei Stejari s-a deschis relativ recent, chiar dacă undeva deasupra zidurilor stă atârnat un baner pe care scrie ”de vânzare”. E vorba de fosta fabrică de bere, falimentată și îndatorată până în gât. Interiorul nu e mult schimbat, însă s-a umblat foarte mult la detalii. Bănuiesc că nu are rost să vă zic că fețele de masa arată ireproșabil. Baia, deasemenea, arată perfect. Conacul Trei Stejari arăta joi curat, elegant, dichisit. Dar gol.
Suntem întâmpinați încă de la ușă, personalul e avid după clienți. Într-o amiază de joi eram singurii clienți ai localului. Ne-am așezat la parter, deși la etaj ni s-a spus că arată și mai bine. Meniurile au venit în timp ce ne făceam comozi, iar sticla de apă și paharele cerute de cum am sosit, au venit cât ai zice Hopfenkoning. Deci relativ repede.
Meniul e unul scurt, dar extrem de generos. Oamenii au umblat probabil din restaurant în restaurant și au cernut ce au crezut ei că e mai bun. Poți găsi piept de rață, cocoș, ciolan bavarez la cuptor cu varză roșie, calită și găluște de pâine. Atenție, ciolanul, varza și găluștele au un kilogram, și tot aici cică se găsește cel mai mare șnițel din oraș…
Am cerut supă cremă de morcovi și ghimbir, ciorbă de porc cu hrean și tarhon, saramură de pui cu mămăligă prăjită și o porție de găluște cu prune. La pui au mai venit în plus mujdei de usturoi și cartofi gratinați. Dar vom reveni.
Supa, respectiv ciorba de porc au fost apreciate la adevărata lor valoare, așa cum zice limbajul de lemn. Bănuiesc că e destul de greu de gătit ghimbirul, însă doza în respectiva supă a fost bine cântărită. Hreanul din ciorba de porc a scos la lumină un cu totul alt gust dintr-o banală ciorbă de porc. Aviz bucătarilor plictisiți de meserie.
Inițial, aș fi vrut la felul doi un pui la cuptor, însă am fost sfătuit să-l încerc pe bucătar la saramura de pui. Puiul e ținut în saramură, apoi băgat la cuptor, îmbăiat din nou și perpelit puțin. Nu mi s-a părut totuși o rețetă nemaipomenită. Pentru gustul meu, poate aș fi vrut ca puiul să fie mai bine prăjit. Cartofii gratinați au fost în schimb un deliciu. De partea cealaltă, găluștele cu prune au fost bine primite, însă mi s-a atras atenția că nu au farmecul celor făcute de bunici. A venit și explicația: restaurantul a fost deschis destul de recent și pe piață nu s-au mai găsit acele prune neaoșe, parfumate și gustoase.
Înainte de plecare am primit și o surpriză din partea casei: patru felii de măr cu ciocolată. Și nota de plată. În total, am plătit aproape 80 de lei. Pentru informarea dumneavoastră: cartofi gratinați – 6,9 lei; ciorba de porc – 10,9 lei; găluștele – 12,9 lei; mujdei – 3,9 lei; supă cremă de morovi – 7,9 lei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Ultimele comentarii
Acum 48 minute
Q
Acum 52 minute
Newman
Acum 1 oră
Ron
Acum 2 ore
Eu
Acum 2 ore
Emil