Sâmbătă,
13.09.2025
Cer Senin
Acum
21°C

Trei Stejari s-a redeschis. Beraria e conac

Prima întrebare pe care ți-o pui atunci când ai de gând să te duci la Trei Stejari e unde-ți pui mașina. Peste drum, dar nu ai trecere de pietoni. În spatele blocurilor de pe Fabricii, dar s-ar putea să ai parte de înjurăturile locatarilor care au numerotat cu grijă toate spațiile de parcare. Asta ar fi prima problemă.
Prima supriză: berăria s-a transformat în conac. Conacul Trei Stejari s-a deschis relativ recent, chiar dacă undeva deasupra zidurilor stă atârnat un baner pe care scrie ”de vânzare”. E vorba de fosta fabrică de bere, falimentată și îndatorată până în gât. Interiorul nu e mult schimbat, însă s-a umblat foarte mult la detalii. Bănuiesc că nu are rost să vă zic că fețele de masa arată ireproșabil. Baia, deasemenea, arată perfect. Conacul Trei Stejari arăta joi curat, elegant, dichisit. Dar gol.
Suntem întâmpinați încă de la ușă, personalul e avid după clienți. Într-o amiază de joi eram singurii clienți ai localului. Ne-am așezat la parter, deși la etaj ni s-a spus că arată și mai bine. Meniurile au venit în timp ce ne făceam comozi, iar sticla de apă și paharele cerute de cum am sosit, au venit cât ai zice Hopfenkoning. Deci relativ repede. 
Meniul e unul scurt, dar extrem de generos. Oamenii au umblat probabil din restaurant în restaurant și au cernut ce au crezut ei că e mai bun. Poți găsi piept de rață, cocoș, ciolan bavarez la cuptor cu varză roșie, calită și găluște de pâine. Atenție, ciolanul, varza și găluștele au un kilogram, și tot aici cică se găsește cel mai mare șnițel din oraș…
Am cerut supă cremă de morcovi și ghimbir, ciorbă de porc cu hrean și tarhon, saramură de pui cu mămăligă prăjită și o porție de găluște cu prune. La pui au mai venit în plus mujdei de usturoi și cartofi gratinați. Dar vom reveni.
Supa, respectiv ciorba de porc au fost apreciate la adevărata lor valoare, așa cum zice limbajul de lemn. Bănuiesc că e destul de greu de gătit ghimbirul, însă doza în respectiva supă a fost bine cântărită. Hreanul din ciorba de porc a scos la lumină un cu totul alt gust dintr-o banală ciorbă de porc. Aviz bucătarilor plictisiți de meserie. 
Inițial, aș fi vrut la felul doi un pui la cuptor, însă am fost sfătuit să-l încerc pe bucătar la saramura de pui. Puiul e ținut în saramură, apoi băgat la cuptor, îmbăiat din nou și perpelit puțin. Nu mi s-a părut totuși o rețetă nemaipomenită. Pentru gustul meu, poate aș fi vrut ca puiul să fie mai bine prăjit. Cartofii gratinați au fost în schimb un deliciu. De partea cealaltă, găluștele cu prune au fost bine primite, însă mi s-a atras atenția că nu au farmecul celor făcute de bunici. A venit și explicația: restaurantul a fost deschis destul de recent și pe piață nu s-au mai găsit acele prune neaoșe, parfumate și gustoase. 
Înainte de plecare am primit și o surpriză din partea casei: patru felii de măr cu ciocolată. Și nota de plată. În total, am plătit aproape 80 de lei. Pentru informarea dumneavoastră: cartofi gratinați – 6,9 lei; ciorba de porc – 10,9 lei; găluștele – 12,9 lei; mujdei – 3,9 lei; supă cremă de morovi – 7,9 lei. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 4435

Comentarii

9 comentarii

Roland Bicul

Acum 10 ani

Este localul unde îmi place să beau cam zece beri . Apoi mă pișez meticulos peste voi toți.
Raspunde

vio

Acum 10 ani

Oferta lucru la domiciliu! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat CONTRACT DE MUNCA legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre ***! Lucrati 2/3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, *** ”Info” la adresa de email: [email protected]
Raspunde

@ Roland Bicul

Acum 10 ani

bai bicule,cred ca esti intr-o eroare totala cind zici ca faceai pe noi. Dupa cinci beri din cauza betiei te \" pisezi meticulos\" in halba, nu peste noi asa cum aveai impresia si mai bagai cinci, ce zici. Si iti mai zic ceva, stai linistit la tine acolo in Hovedstaden la Lyngby in Danemarca si nu mai intra pe saiturile sibiene cu toate magariile, frustratule.
Raspunde

jpjEkPTE

Acum 10 ani

yassine nous dit le Moi qui pensais que la laefcite9 deiavt permettre e0 toutes les religions de s e9panouir sans rencontrer de freins vue quelle est cense9 prf4ner la liberte9 du culte.Mais la France n a pas non plus e0 rougir devant les autres pays du nord
Raspunde

Bautura

Acum 10 ani

Despre bautura consumata de un barbat se zice ca: Berea consumata te trimite la WC Taria consumata te trimite in puscarie Vinul consumat te trimite la femei Asa ca alegeti ce bautura va place Pofta buna
Raspunde

Nci0jDed

Acum 10 ani

tout a fait compris et t iutnieqe le chtar je connais tre8s bien !!!et je m en vante pas. Mais bon une erreur de sandwich ..Si le directeur a fait des excuse c est tout a son honneur.et mourad la France est un pays Laeec, ennemi de toutes les religions
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Votre Francais algèrien est totalement incomprehensible. Ca derrange ...Vous pouvez utiliser en original votre ècriture arabique, ca ne derrange pas...
Raspunde

Client Nemultumit

Acum 10 ani

Dupa o scurta convorbire doamna de la receptie mi-a spus ca mi-l da la telefon pe \"seful\" pentru a discuta de o rezervare pentru 10 persoane. M-a dezgustat total scurta convorbire pe care am avut-o cu acest domn daca pot sa-i spun asa, mi-a vorbit total neprofesionist, ca un taranoi. Nu cunosc localul si am vrut sa ma informez putin inainte de a rezerva, am solicitat o lista de preturi insa tot ce putea sa-mi ofera era sa-mi citeasca la telefon din meniu( aproape toate restaurantele au meniu pdf cu preturile pe internet) el mi-a spus ca preturile sunt bune si portiile mariiiii , am intrebat daca se ofera discount la grupuri mai mari si a inceput sa rada batjocoritor, cum am indraznit sa intreb asa ceva. Aceasta scurta convorbire m-a convins sa nu merg vreodata pe acolo chiar daca eram aproape decisa sa merg mi-am schimbat radical optiunea. Eu cred ca indiferent de ce intrebari primesti de la clienti trebuie sa-i tratezi cu seriozitate si sa le oferi raspunsuri la obiect. O sa am grija sa-i pun in tema pe toti cunoscutii mei cu aceasta situatie.
Raspunde

borca paul

Acum 10 ani

nu va angajati la aceata firma deoarece este o firma care da teapa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus