Miercuri,
15.07.2020
Parțial Noros
Acum
24°C

Turcan despre propunerea PSD de la Educatie: Revoltator, lipsit de etica, implicare

15 Decembrie 2014 20:44

Deputatul PNL Raluca Turcan a anunțat că la audierile din Comisia pentru Învățământ ale noului ministru propus pentru Educație a votat împotrivă. ”A fost un vot pentru o prezentare neconvingătoare, dar mai ales pentru răspunsuri la întrebări în afara legii, eticii și moralei așteptate de la Ministrul Educației Naționale”, susține deputatul.
Raluca Turcan l-a întrebat pe Sorin Cîmpeanu, propunerea PSD pentru ministerul Educației dacă va face abstracție de acuzația de plagiat a premierului. ”Noul ministu a spus ca va aplica legea! Adică exact legea mutilată de executanții lui Victor Ponta după descoperirea plagiatului. O scurtă incursiune în procesul de mușamalizare a acestei rușini naționale ne arată că instituția care trebuia să evalueze titlul de doctor (CNATDCU) a fost schilodită, odată prin creșterea numărului de membri, cât și prin modificarea atribuțiilor. Toate acestea pe furiș, la comanda politică a șefului prins la furat titlul doctoral”, susține Turcan.
Întrebat cum va gestiona fondurile naționale și europene din ministerul Educației naționale, în condițiile în care în perioada 2000-2003, pe când era expert coordonator al Ministerului Educației și Cercetării la Centrul Național pentru Programul European Leonardo da Vinci, s-a înregistrat cel mai rasunator caz de corupție, prin însușire de bani pe bază de documente false de către familia Puwak, răspunsul a fost ambiguu. ”Viitorul ministru a spus că dacă ar fi fost vinovat, ar fi fost acuzat și condamnat. Corect dar incomplet! Nu am văzut prevenție, transparență, reacție fermă de delimitare față de un caz de hoție, condamnat penal!”, mai spune Turcan. ”Apogeul a fost însă atins când viitorul ministru a afirmat ca cei 150 de euro dați în campania electorală în mod defectuos, forțat și politicianist au fost acordați în baza legii. Nimic mai fals! Aceasta arată fie complicitate, fie necunoașterea cadrului legal. Legea prevede 100 de euro pentru pregătire profesională, din bugetul țării. În campanie s-au dat însă 150 de euro, bani europeni, fără documente justificative, doar cu o acoperire în hârtii ce trebuie întocmite de către cadrele didactice până la anul”, mai spune Raluca Turcan.
Noii miniștri propuși de premierul Victor Ponta sunt Sorin Cîmpeanu — Ministerul Educației și Cercetării, Ionuț Vulpescu — Ministerul Culturii, Andrei Gerea — Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Mihai Tudose — Ministerul Economiei și Turismului, Sorin Grindeanu — Ministerul pentru Societatea Informațională, Grațiela Gavrilescu — Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Angel Tîlvăr — ministru delegat pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

nervosu

Acum 5 ani

Cit tupeu au basistii astia ordinari! Ei vorbesc de etica?! Rusine Turcan!!!
Raspunde

gheorghe de gheorghe

Acum 5 ani

bă pulifrici nervos, țurcana e dea lu nențtu ionahins...
Raspunde

dsg

Acum 5 ani

Doamneeee, du-o in Moldova ei!!! Asculta-mi ruga Doamne.
Raspunde

alzara

Acum 5 ani

1. R.T. imi e aliata (chiar colega? ), deci tac. Ministrul e rector si presedintele colrgiului rectorilor - buna platforma. La 19 ani acest bucuresteana visat visul vietii sale \"imbunatatiri funciare \"! Profesie meritusa (azi vedem rezultatele abandonarii sale) -sau nu \"prindea \" unloc la o alta facultate ?
Raspunde

guvern psd - reformat !

Acum 5 ani

Poate reformat religios (e la moda) ; Angel (?) Tilvor ministru diaspora este fiul unui fost ofiter C.I. militare (desigur di odiosul regim) prieten cu Oprisan. Daca asta -i reforma tanarulyi Ponta, nici aripa opozanta care -l inglobeaza pe reformatorulVanghelie nu -i mai breaza. Doar inconsistenta (si penalii) \"dreptei tim in viata extinctul psd.
Raspunde

joseph

Acum 5 ani

Încântător cât misoginism și regionalism zace în voi! Întâmplător sau nu Turcan are dreptate, până când lui ponta nu i se vor retrage diplomele obținute pe hoție, învățământul nostru universitar este o troacă de porci. Alzara, decât să taci atât de unsuros, mai bine strigă și condamnă mânăriile lui ponta, aha, am uitat, a existat un 2012 peste care nu se poate trece atât de ușor. Platforma de pe care pleacă dl ministrul este una compromisă total, androneasca, marga la cluj, oprean (care era copil de mingi, responsabil cu ochiul și urecehea, pe vremea adevăraților dascăli Sava, Florea, Măsălar, Deac) și actualul, căruia i-a plăcut mai mult muncă propagandistică din asc, și aproape toți restul, niște troglodiți îmbuibați, afoni și neiubitori de carte, au făcut totul pentru compromiterea învățământului universitar din România. Dar e mult mai comod să taci duplicitar.
Raspunde

@6

Acum 5 ani

Iarăși tu, urâtule ! Te-am mai pus la punct ieri și și-a tăcut gurița aia urât mirositoare. Nu vrei să încetezi cu jignirile la adresa profesorilor??? Se vede că ai avut o copilărie nefericită și ai cam luat-o peste palmă... (acum o cam iei în palmă, dar asta e altă discuție) Potolește-te, că dacă tehnologia va face să-ți dezvăluim identitatea, pe cuvântul meu, nu-ți va merge bine ! De ce naiba, nu iei atitudine public și nu la umbra proxy-urilor? Haide să te vedem la față și să discutăm omenește, pe argumente. Nu vrei? Nu-ți place? Preferi să te exciți singur. Nu ești decât un frustrat analfabet. Așa cum există lichele ca tine între oameni, așa sunt și uscături în toate mediile socio-profesionale. Nu toți oamenii sunt lichele și nu toți membrii comunității academice trebuie să sufere din cauza unei uscături. E o abordare logică ușor dificilă pentru tine. Știu, dar încearcă să termini cu pseudomasturbarea asta ! Nu mai polua mediul cibernetic! Încă ești rugat și vorbim frumos !
Raspunde

joseph

Acum 5 ani

Tu de unde ai mai apărut, băi, Troglodel Cabotinescu???
Raspunde

@8

Acum 5 ani

Te enervează argumentele? Tu nu știi decât sofisme ieftine. Te deranjează abordarea logică? Tu ești plin de contradicții. Te supără cei care știu să scrie și să citească? Tu te credeai singur pe lume. Te inoportunează inteligența? Tu ai IQ-ul mai mic decât rezoluția camerei de la smartphone-ului meu. Tu..nu exiști de fapt. Ești doar o umbră anonimă a nimănui. Mai bine spus ești o fantomă care bântuie spațiul virtual elucubrând în legea ta. Poate dacă-ți iei pastiluțele alea colorate, vei vedea lumina și vei reuși să pășești dincolo, eliberându-ne de un stres inutil.
Raspunde

sd

Acum 5 ani

Joseph tata, tu la facultate (daca ai) ti-ai facut chiar toate proiectele si referatele de la sine putere? Eu nu cred asa ceva. Cred ca 1% din toti studentii tarii isi fac referatele, proiectele, liceentele fara a copia pasaje sau inspira din alte surse.
Raspunde

sd

Acum 5 ani

Asta chiar e tare \"IQ-ul mai mic decat rezolutia camerei de la smartphone\" :))))))
Raspunde

JPXOKrMwmF24

Acum 5 ani

A naibii Vaca.In afara ca este tuta, vebtosre si ca o analfabeta. Ca minciuni a spus cu gramada...A construit ea SPITALE noi, scoli noi, case pentru profesori si doctori la tara... in valoare de 2,5 miliarde de EURO... si a creat 4 000 de noi locuri de munca. CIt mama ma-si face unul din locurile alea ? Ia sa impartim 2,5 miliarde la 4 000. Nu-s ceva cam scumpe ?!Chiar nu are de loc simtul ridicolului si rusine...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus