Duminică,
29.11.2020
Ceata
Acum
-1°C

FITS primeste inaltul patronaj al presedintelui Romaniei

15 Ianuarie 2015 14:47

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, președintele României Klaus Iohannis a confirmat acordarea înaltului patronaj pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului va avea loc, la Sibiu, în perioada 12 – 21 iunie 2015.

„Sper ca această conferire a înaltului patronaj să constituie un simbol puternic al prețuirii pe care România trebuie să o acorde creației, teatrului și culturii în general”, se arată în scrisoarea semnată de președintele României. Klaus Iohannis a mai subliniat că Festivalul de la Sibiu, alături de Festivalul George Enescu și Muzeul Național de Istorie a României se pot înscrie în rândul marilor proiecte identitare de care România are nevoie. Anunțul a fost făcut cu ocazia participării șefului statului la evenimentul „Muzeul Naţional de Istorie a României – Un Nou Început” organizat cu prilejul Zilei Culturii Naţionale la București.

„De-a lungul timpului, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a arătat clar cum o comunitate poate fi întărită prin cultură şi cum poate găsi strategii inovatoare şi creatoare, modele şi parteneriate, apte de a integra cultura în mod intim în procesul de constituire sau regenerare a acelei comunităţi. Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este gândit astfel încât să ofere oportunităţi în mai multe domenii precum incluziune şi coeziune socială, educaţie, turism, patrimoniu şi regenerare urbană la toate nivelurile. Evenimentul pune cultura în centrul vieţii oraşului şi caută inspiraţie pentru a conduce comunitatea în viitor”, spun reprezentanţii teatrului sibian.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa). Timp de zece zile, la jumătatea lunii iunie, peste 2500 de artiști din toate colțurile lumii vor prezenta 350 de evenimente în fața a peste 600.000 de spectatori.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

8 comentarii

sibian

Acum 5 ani

In sfarsit a ajuns un om extraordinar si valoros in fruntea tarii noastre! Sibiul va deveni Diamantul Romaniei! Ma bucur ca FITS Sibiu are acum un ajutor de Aur!
Raspunde

@1

Acum 5 ani

:)))) Parca esti la Cantarea Romaniei pe timpul lui Ceasca ,lingau sarman ce esti ,BLEAH....
Raspunde

make

Acum 5 ani

Cel mai bun presedinte ptr. Romania.
Raspunde

@1

Acum 5 ani

K.W.Iohannis este presedintele Romaniei (altuturor cetatenilor romani si prin extensie sentimentala al romanilor de pretutindeni) - nu mai este primarul nostru. Modelul Sornicesti a apus.
Raspunde

coco

Acum 5 ani

Am asteptat o viata un astfel de presedinte. Vor vedea carcotasii, peste doi-trei ani, cum s-a schimbat in bine viata noastra, a romanilor. Fiti cu scaun la cap si lasati deoparte orgoliile. Ganditi-va la viitorul nostru, al copiilor nostri si al nepotilor nostri. In concluzie, haideti sa-l sustinem pe Iohannis, in ceea ce face, ptr. ca ne-a demonstrat si pe unii chiar ne-a convins, ca face bine.
Raspunde

@5

Acum 5 ani

coco viteazule ,nu va face mai nimic nici sasul asta ,citeste doar niste hartii de-ale consilierilor lui pe unde merge in rest nimic,zero barat ,statul roman mafiot isi vede de treaba mai departe nestingherit ,iohannis a aterizat si el la Cotroceni uns de nemti si americani ,el neavand habar de nimic ,nici macar de constitutia tarii ,e din pacate inca un papusar slugarnic devotat strainilor ce ne-au colonizat si distrus.
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

@1 ma indoiesc ca diamantul tarii, n-am mai vazut orasul de multi ani atat de murdar ca in iarna asta. intrarea in oras pe calea ferata(nu doar gara, ci toate acareturile si cocioabele ce le vezi pe parcurs) e demna de lumea a 3-a. cat despre \'\'inflorirea\'\' tarii, am mai avut perioade, n-au inflorit decat pitipoancele si manelistii iar tiganii s-au inmultit. in rest coruptia si marlaneala in floare.
Raspunde

@6

Acum 5 ani

Smardoiule, daca nu face nici el, atunci cei ca tine au castigat, si e PACAT.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus