Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Francul elvetian a depasit euro

Banca Națională a Elveției a anunțat că a abandonat pragul de curs valutar de 1,2 franci elvețieni pentru un euro, pe care îl introdusese în anul 2011, în apărarea exportatorilor elvețieni. În urma acestui anunț, francul elvețian s-a apreciat brusc în fața euro, cursul euro - franc ajungând de la 1,2 la sub 1. Cotaţiile sunt însă în evoluţie şi, momentan, cursul a trecut de 1, informează digi24.ro. Pe piaţa interbancară, francul elveţian s-a apropiat de 5 lei. Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, peste 150.000 de români au credite în franci elvețieni, majoritatea ipotecare, pe 25-30 de ani. „Va apărea un adevărat val de disperare, pentru că deja la cursul de 3,7, afișat ieri, oamenii aceștia erau la capătul rezervei de oxigen. Acum - la 4,5 – va deveni imposibil de suportat pentru 150.000 de persoane”, a declarat, la Digi24, Gheorghe Piperea. Foto: economica.net

Vizualizari: 292

Comentarii

6 comentarii

dann

Acum 7 ani

e tare nasol pentru multi cursul care va fi -posibil-1 franc elvetian la 5 lei ce zic specialistii si profetii bnr?ca nu-i asa sau...
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Vai de cei care au împrumut bancar în franci elvețieni!
Raspunde

@

Acum 7 ani

să-l refinanțeze. e simplu. dar pentru asta îți trebuie informații și puțină alergătură. atât. eu nu le plâng de milă. dacă nu au salariul în franci elvețieni, de ce au accesat credite în această monedă? aaa, erau mai \"ieftine\".... TANSTAAFL !!!
Raspunde

m

Acum 7 ani

faptul ca bancile ofereau sume mai mar la credite in franci, considerabil mai mari, in contextul in care preturile caselor explodasera, se pare ca nu e cunoscut de cei care judeca fara sa stie toate datele. mie in lei bancile imi dadeau echivalentul a 18000 euro, in euro a 25 mii max si in franci 33000. poate nu pt ca suntem tampiti ne am vandut viata ci pt ca nu am avut alta solutie.
Raspunde

@m

Acum 7 ani

nu am spus că sunteți tâmpiți. dar când iei un credit, e bine să faci și calcule și să cunoști și să-ți asumi riscurile. în schimb, refinanțarea este o soluție pentru oamenii deștepți !!!
Raspunde

Gigi

Acum 7 ani

problema este - euro slab , care v-a arunca toata zona euro in mari dificultati !sa ne bucuram ca inca nu avem euro ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus