Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
23°C

Klaus Iohannis a castigat procesul cu ANI. Definitiv

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea, după ce instanţa supremă a respins, miercuri, recursul ANI.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, formulat de Agenţia Naţională de Integritate după ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat dreptate fostului primar al municipiului Sibiu şi a dispus anularea deciziei ANI.

Decizia instanţei supreme, prin care s-a stabilit că Iohannis nu a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe, este definitivă.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Decizia ANI a fost contestată de Iohannis la Curtea de Apel Alba-Iulia, care în septembrie 2013 i-a dat câştig de cauză şi a dispus anularea hotărârii.

Pe de altă parte, Curtea Constituţională a decis, în 16 decembrie 2014, că articolul în baza căruia Klaus Iohannis şi alţi aleşi locali au fost declaraţi incompatibili este constituţional.

"Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu (...) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional", prevede articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003 în baza căruia inspectorii de integritate au constatat că actualul preşedinte este în stare de incompatibilitate.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

Titi

Acum 6 ani

Bravo,
Raspunde

Titi

Acum 6 ani

Sant mandra ca Sant sibianca.Bravo Johannis.
Raspunde

Titu

Acum 6 ani

Sibiu ,Este Cel Mai frumos orasi ca si presedintele nostru.
Raspunde

@ Titi

Acum 6 ani

Ti-ai facut operatie de schimbare de sex, nebunule? Asa ai spus: \"Sant mandra ca Sant sibianca\" Lasa nr. de telefon, ca deseara iti aduc ceva de in bucat! Sper sa te gasesc in \"orasi\"!
Raspunde

jjjj

Acum 6 ani

ani o ia sus
Raspunde

10

Acum 6 ani

PESTE DUMNEZEU NU TRECE NIMENI SA FIE O LECTIE PT. TOTI CEI CARE AU FACUT RAU SIBIENIILOR
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

sa fie toti politicienii cum e iohannis si ar fi tara asta....departe .....mult peste tari ca cehia...slovenia...ungaria...etc...
Raspunde

@1,2,3-Titi

Acum 6 ani

Bai shemales ,sper ca nu mai ai frati si surori...sau plozi!:))))))))))
Raspunde

@8

Acum 6 ani

Eu sper că nu....
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 6 ani

adicătelea nice ustoi n-a mâncat, nice gura nu-i miroasă. deci articolul respectiv e constituțional, dar don\' președinte, deși a fost în același timp și primare și reprezentat nu e incompatibil. poate nu o fi fost el în alea două adunări, o fi fost frate-su geamăn ș-atunci da, nu e incompatibil.
Raspunde

@10

Acum 6 ani

Mamăăă, ce motivare de sentința ne-ai dat.... Chapeau, mon ami! Unde ai făcut Dreptul...lângă stângul... Câtă coerență, câtă elocință...
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 6 ani

@11, nu băi pulifrici, motivarea de sentință or să ți-o dea ăia de la ICCJ. PS de ce o strigi pe mă-ta?
Raspunde

@12

Acum 6 ani

Măi, măi, de de cuvinte pot unii sa enumere, in speranta ca fac fraze inteligente. Vise, maimuțoiule! Nu iasă...
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 6 ani

acuma de ce-l strigi pe tac\'tu?
Raspunde

@ 13 si 14

Acum 6 ani

...mai sunt celule libere la gradina zoologica - poftiti maimutoilor !! :)
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 6 ani

@15 am verificat și asta, sunt ocupate toate de mă-ta, tac-tu și doi frați. și plâng săracii după tine...
Raspunde

fis

Acum 6 ani

o noua diversiune a celor care au praduit tara 25 de ani a facut FIS ,ba tinta cu ani a plecat din 2001 de la taosu ,nastase care a simtit cine ii sufla in ceafa ,astia de la vale de carpati da cu ghiocu ,aducetiva aminte in 2010 cu cine a inceput toasu basescu ,ba a fost fihonie nationala ,gata s-a gatat la furat toarasi ,acum urmeaza nota de plata si sper s-a fie cit mai conssitenta ,ati vazut pe marele liberar de la interne [david ] ce spaga avea sub masa de la mos nicolae ,ba asta dace parte din haripa pnl tariceanu nea trebuit 25 de ani s-a ne trezim s-a vedem ca astia de au condus au fost toti pe o mina ,bine ca vau trezit aia din diaspora ,ca de votati ,copilu de sufjet a lui nastase ,in 2019 mai eram vreo 7-8 000 000 restu ,la capsuni ,spala babe la***,si alte meseri i vestu europei ,uitativa ce legi si-au tras ,asta cu indexarea pensilor este penibila ,multumesc iubit partid cu astia 12 roni mai scos din criza ,adaugati la pensia mea nesimtita de 400 roni ,am tras un chef pe cinste sunt curios cu cit a crescut pensile la aia de la 2000 la 30 000 ,cded ca nu cu pensaia mea nesimtita in plata [400 roni ] ba fanariotilor de acea nu va mai suporta lumea
Raspunde

Vm

Acum 6 ani

si cu constiinta cum ramine ?
Raspunde

###

Acum 6 ani

șI VĂ AȘTEPTAȚI LA ALTCEVA?! Dacă l-ar fi câștigat înainte de alegeri, aveam toată stima... Așa...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus