Luni,
14.10.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Lucrarea dr. Victor Costache selectionata la Congresul International de Chirurgie Cardiovasculara. “Lucrarea este despre interventii realizate la Polisano in premiera europeana"

Spitalul European Polisano a participat la Congresul Internaţional de Chirurgie Cardiovasculară din San Diego, iar lucrarea dr. Victor Costache, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică a fost selectată pentru prezentare de Societatea Americană de Chirurgie Toracică.

Din peste 90 de aplicaţii la nivel mondial, au fost alese doar cinci lucrări - Spitalul European Polisano, La Timone Hospital (Marsilia, Franţa), Mayo Clini, Clevland Clinic şi Harvard-Boston.

“În acestă săptămână s-a desfăşurat cel mai mare congres de chirurgie din lume şi am avut plăcuta surpriză ca din peste 90 de lucrări, prezentarea noastră să fie selecţionată alături de prezentările altor patru centre presitigioase din lume. Practic au fost prezentate cazuri cu endoproteze, realizate anul trecut în Spitalul Polisano, pe afecţiuni ale aortei pentru care nivelul de mortalitatea la nivel mondial este de 15%, iar la noi în spital nivelul de mortalitate este zero”, a declarat dr. Victor Costache.

Tehnicile de endoprotezare aortică au fost pentru prima dată folosite în Europa de Est, la Sibiu. Dr. Costache povesteşte că în acest domeniu europenii sunt mai avansaţi decât medicii din SUA, deoarece în SUA orice tehnică nouă este supusă la diferite teste timp de cinci ani, şi doar după aceea este aprobată.

“Deoarece colegii americani sunt sufocaţi de acest proces birocratic, la ei implementarea tehnicilor noi durează mai mult, de aceea noi suntem puţin înainte. În urma discuţiilor de la congres, anul acesta o echipă de cardiologi din SUA o să vină la Spitalul Polisano pentru a vedea cum operăm noi, în vederea unei colaborări”, a mai spus medicul.

Lucrarea prezentată a fost realizată cu colaborarea mai multor medici din ţară şi din străinătate.

Pacienţii refuzaţi de alte centre, operaţi la Sibiu

În 2014 spitalul sibian a început să aibă tot mai multe solicitări de la pacienţi în stare gravă, care au fost refuzaţi în alte centre din ţară. Chiar săptămâna acesta la Polisano a fost operat Daniel T., în vârstă de 26 de ani, care a ajuns la spital într-un stadiu avansat de insuficienţă cardiacă, după ce alte centre din ţară au refuzat să îl opreze, motivând că riscurile la o astfel de intervenţie sunt prea mari.

„Daniel fusese operat la nivelul valvei aortice acum opt ani, în alt centru din ţară. Între timp starea lui s-a agravat şi a venit la noi cu insuficienţă cardiacă. Echipa noastră l-a operat, totul a decurs bine, iar pacientul deja simte că poate să respire mai bine şi prezintă o evoluţie bună”, povesteşte medicul cardiolog Cristina Leatu.

În 2014 în cadrul Secţiei Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică au fost trataţi peste 950 de pacienţi, dintre care 40% au beneficiat de implantare de stenturi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

8 comentarii

Bv

Acum 9 ani

Felicitari
Raspunde

Nightwatcher

Acum 9 ani

Interventiile cu stenturi se fac in cadrul sectiei de cardiologie interventionala, NU de chirurgie cardiaca. Dl. Dr. Costache isi aroga merite ce nu ii apartin...
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Se pare ca, fiind nightwatcher, esti daydreamer: partea cu stenturile nu este citat din declaratia dr. Costache, este un comentariu sau o statistica, daca vrei, prezentata de autoarea articolului. Deci, dr. Costache NU ISI AROGA nici un alt merit inafara celui justificat, referitor la protezarea de aorta, care tine de chirurgia cardio-vasculara si toracica. Nu te prea inteleg, de fapt nu-ti inteleg comentariul. Pari o persoana inteligenta si instruita... Esti?
Raspunde

completare la @3

Acum 9 ani

... esti SI daydreamer, scuze, eroare prin omisiune :))
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Felicitari!
Raspunde

Ciupitu

Acum 9 ani

Felicitari sincere Dlui Dr. Costachi(e). Sunt lucruri magnifice pe care le face la Spitalul POLISANO si ele nu ar fi fost posibile fara o munca asidua de formare pe care a prestato in cei 14 ani in Franta. Dumnezeu sa-l ajute sa munceasca cu aceleasi bune succese si sa poata aborda si alte segmente ale activitatii ce tin de chirurgia cardiovasculara si pulmonara.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Într-adevăr, face lucruri minunate la Polisano... Dar nu se întreabă nimeni cât costă așa o ontervenție și câțin oameni și-o permit?
Raspunde

@7

Acum 9 ani

Eu as pune altfel intrebarea: nu se-ntreaba nimeni de ce statul, care incaseaza lunar sume imense din contributiile noastre, ale tuturor, nu e capabil (sau interesat) sa investeasca in aparatura si in specialisti? Sau: de ce casa de sanatate nu compenseaza aceste proteze si operatii facute in spitalele private? Nu poti pretinde unui investitor privat, care si-a dezvoltat o afacere cu bani proprii sau credite in nume personal, sa faca acte de caritate. Unde ar ajunge? La faliment! Daca rasfoiesti TS, vei gasi destule operatii scumpe facute de Polisano pro bono, mai ales pe copii, si cardio, si neuro.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus