Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Coronavirus, Sibiu. Nu toate testele ajung în statistici

Coronavirus, Sibiu. Nu toate testele ajung în statistici

În total, de la începutul pandemiei și până acum s-au făcut 3853 de teste, conform datelor prezentate de Prefectura Sibiu, însă Direcția de Sănătate Publică Sibiu anunță că în statisticile prezentate zilnic lipsesc mai multe teste, deși acestea se efectuează.

În aceste date au lipsit dintotdeauna testele care sunt făcute personalului medical din spitalele din județ, dar și testele care se fac la Spitalul de Pediatrie, cele contra-cost,  sau la cele private. Cum în ultima săptămână atât Laboratorul Synevo, cât Spitalul European Polisano efectuează teste pentru depistarea SARS CoV-2, acestea nu sunt contabilizate în datele oficiale. „La noi se centralizează doar testele care au cod de caz și se încadrează în definiția de suspect COVID-19. În evidență nu intră și testele la cerere sau cele care au fost primate ca donații, dar dacă printre aceste teste sunt și rezultate pozitive COVID, atunci ele sunt luate în evidență automat și li se dă un cod de caz. La început, de exemplu, am avut foarte multe teste primite de companii prin donații și atunci cei de acolo le-au folosit să își testeze angajații, ca să stea liniștiți. Acele teste nu le avem în evidență pentru că nu ar fi trebuit, conform definiției de caz, așa cum era metodologia de testare atunci, să  testăm absolut tot, așa că nu avem o evidență cu absolut toate testele făcute. Un alt exemplu este și cel al spitalelor, acolo unde angajații sunt testați și de mai multe ori, în regim propriu. Nici acolo nu avem evidența tuturor acelor teste, dar dacă iese un rezultat pozitiv atunci automat ni se comunică, îi dăm un cod de caz, și este luat în evidență”, a declarat pentru Turnul Sfatului Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

 

Datele la zi, după comunicării Prefecturii Sibiu

11 sibieni au fost identificați pozitiv cu SARS CoV-2, ieri, iar totalul din această lună a ajuns la 163 de cazuri. În total, de la începutul pandemiei, au fost identificați 470 de sibieni ca fiind purtători ai virusului. Dintre aceștia, 442 adulți și 29 copii) și 1975 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 269 de persoane, iar 38 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În urma renunțării la starea de urgență, persoanele aflate în carantină a început să scadă. Mai sunt cazați în hoteluri și pensiuni, pe raza județului 189 de persoane. În izolare sunt 769 de persoane, un număr în creștere.

Poliția a dat din nou amenzi

Polițiștii sibieni au acordat ieri patru amenzi, în valoare de 8.500 de lei, după patru zile în care nu s-a acordat nicio sancțiune. În cursul zilei de ieri, 19 mai a.c., au fost desfășurate 42 de misiuni, în cadrul cărora au fost verificate 260 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse pe timpul stării de alertă. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în context COVID 19, valoare de 8.500 de lei.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

ZZZ

Acum 1 an

Se foloseste schema de tratament de la Timisoara? Sau avem medici mai "destepti" care fac ce vor ei? De 2 luni avem parca tot intre 160-200 de cazuri. De ieri pana azi de la 150 activi avem 161 activi (fix cati sunt in plus testati pozitiv) Mortalitatea muuult mai ridicata decat in alte parti. 38 de morti la 470 de cazuri e enorm! Ce se intampla?
Raspunde

Oigo

Acum 1 an

Multi au murit inainte sa fie internati sau imediat dupa, cand nu se mai putea face nimic. Au fost descoperiti prea tarziu. Se intampla.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus