Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Doar in noua localitati din judet s-au aprobat clase cu predare in limba germana

Municipiul Sibiu, Mediaş, Cisnădie, Avrig, Laslea, Apoldu de Sus, Vurpăr, Agnita şi Dumbrăveni sunt singurele localităţi din judeţul Sibiu pentru care s-au aprobat clase cu predare în limba germană pentru anul şcolar 2015-2016.

Pentru următorul an şcolar, la clasa pregătitoare cu predare în limba germană, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a alocat 16 clase cu 394 de locuri, dintre care zece în municipiul Sibiu - cu 250 locuri şi şase în alte opt localităţi. În unele localităţi s-au constituit doar jumătăţi de clasă. Pentru şcoala din Mălâncrav, care anul trecut a avut clasă pregătitoare cu predare în limba germană, nu s-a mai făcut solicitare pentru constituirea unei clase în următorul an şcolar.

Ca număr de clase la nivelul judeţului, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu spun că situaţia este similară cu anul trecut, iar suplimentarea claselor este exclusă.

„Şi anul acesta au fost aprobate tot 16 clase cu predare în limba germană. La acestea se vor putea face cereri pentru suplimentarea numărului de locuri la clasă, însă nu se va putea suplimenta numărul de clase. Şi la numărul de elevi urmează să discutăm dacă mai aprobăm anul acesta clase cu peste 30 de elevi, căci nu este bine nici să fie prea mulţi elevi într-o clasă. Eu personal nu cred că o clasă trebui să aibă mai mult de 30 de copii”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Christine Manta Klemens.

Potrivit ISJ, în anul şcolar 2014-2015 la clasa pregătitoare, în şcolile cu predare în limba germană, au fost aprobate şi clase cu 34 de elevi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 782

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

Misu

Acum 7 ani

Lasa ca le rezolva directoru de la scoala 6 pe toate.. Nu sunt probleme.. Banul sa iasa!
Raspunde

ciorile

Acum 7 ani

cam multe la scoala 6, note exagerate la concursuri, cerc fara regulament...
Raspunde

Bobo

Acum 7 ani

Pentru cei cu copii mici.. de curiozitate.. ia vedeti, mai sunt locuri pe listele de la scoala 6? Nu cred... se fac cu un an inainte.. :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus