Miercuri,
08.07.2020
Partial Noros
Acum
20°C

Klaus Iohannis face o vizita in Moldova, la o saptamana dupa numirea noului Guvern de la Chisinau

23 Februarie 2015 23:08

Preşedintele Klaus Iohannis face, marţi şi miercuri, o vizită oficială în R. Moldova, la aproape o săptămână după ce Parlamentul a votat Guvernul condus de Chiril Gaburici, şeful statului având pe agendă convorbiri cu omologul moldovean, cu premierul, dar şi cu liderii principalelor partide politice, informează Mediafax. Vizita va debuta, marţi, cu o întrevedere tête-à-tête cu omologul moldovean, Nicolae Timofti, urmată de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii. Totodată, şeful statului se va întâlni cu noul premier de la Chişinău, Chiril Gaburici.
În seara zilei de marţi, preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, va oferi un dineu oficial în cinstea lui Klaus Iohannis, la celebrul combinat de vinuri "Cricova". În cea de-a doua zi a vizitei, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii principalelor partide politice de la Chişinău: Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL), dar şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. De asemenea, şeful statului se va adresa studenţilor de la Universitatea de Stat din Moldova şi va depune o coroană de flori la Monumentul "Ştefan cel Mare şi Sfânt".
În calitate de preşedinte ales, Klaus Iohannis a vizitat R. Moldova pe 28 noiembrie 2014, prima în afara României pe care a făcut după alegerile din noiembrie. "Vă promit că România va proteja fără doar şi poate integritatea teritorială şi interesele economice ale Republicii Moldova", a afirmat atunci Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu Vlad Filat. Iohannis a mai spus că "nu există o altă ţară decât Republica Moldova care este atât de importantă pentru noi, românii, pentru România, pentru relaţiile externe ale României". De altfel, Klaus Iohannis a dorit ca prima sa vizită oficială externă în calitate de preşedinte să aibă loc la Chişinău. Programată pentru 22 şi 23 ianuarie, vizita a fost amânată ca urmare a faptului că nu erau întrunite în Republica Moldova condiţiile pentru vizita de stat a preşedintelui României.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Chisleag

Acum 5 ani

Oare o ia cu el herr iohi si pe frau carmen la moldoveni...sau ea n-are timp,ca trebe sa le dea lucrare de control la elevii ei prea iubiti?:)))))
Raspunde

nielu

Acum 5 ani

e normal sa-si ia si sotia ,este prima doamna a tari ,10 ani obisnuitiva ,cutativa joburi ca nu mai tine cu spagile si tepele ,s-au nu se vede cum va dati in git uni pe alti ,nici nu va bate si spuneti totu ba mai mult spuneti si ce nu va intreaba dar nu este suficent adusi bani la bugetu tari ,s-a vedeti din ce ati furat cum iasa de vreo 2000 de km autostada inclusiv prin spatele cotetelor de gaini de la cornu ,al vostru mentor ,a vrut daca ajungea presedimte in 2004 s-a lege ferma de gaini de la cornu de culoaru pan 4 european cu ocolire a tronsonului normal adica ,sibiu -pitesti va doresc rabdare si mult popkorn
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus