Luni,
18.01.2021
Innorat
Acum
-5°C

Echipa cu puncte ȋn minus vine la Sibiu. HC Sibiu ȋntalneste "lanterna rosie" la primul meci ȋn Sala "Transilvania", ȋn anul 2015

Handbalul revine ȋn Sala "Transilvania", după o pauză de aproape trei luni. Ultimul meci jucat de HC Sibiu ȋn "Transilvania" a avut loc pe 6 decembrie 2014, când a trecut de HCM Sighișoara, scor 32-29. Mâine, trupa lui Matei Damian dispută primul meci pe teren propriu din acest an, ȋn compania formației clasată pe ultima poziție a Diviziei A - Seria B, AHC Potaissa Turda II.

Handbaliștii din Sibiu nu au debutat ȋn anul 2015 cum și-ar fi dorit. Dacă anul trecut ȋncepeau furtunos turul, cu patru victorii consecutive, sibienii au suferit deja două ȋnfrângeri ȋn primele două partide ale returului, ambele ȋn deplasare (26-28 cu CH CSU Politehnica Timișoara și 23-24 cu Academia de Handbal Minaur Baia Mare).

Confruntarea cu AHC Potaissa Turda II a fost tranșată clar ȋn partida tur de către handbaliștii antrenați de Matei Damian, cu un scor care nu lasă loc de interpretări, 31-24, ȋnsă partida a fost omologată cu scorul de 10-0, pe motivul nerespectării cerinței de vârstă de către turdeni.

AHC Potaissa Turda II, un caz special

Formația din Turda reprezintă un caz aparte ȋn seria din care face parte HC Sibiu. AHC Potaissa Turda II se află ultima ȋn clasament, cu un punctaj de minus 11 puncte. Din cele 15 meciuri pe care le-a disputat, doar unul i-a fost validat de Federația Română de Handbal. Ȋn celelalte 14 partide, echipa din Turda nu a respectat cerința de vârstă impusă de FRH, pierzând fiecare meci la "masa verde" și fiind depunctată cu câte un punct. Ȋn regulamentul FRH pentru Divizia A este stipulat faptul că fiecare echipă este obligată să trimită ȋn teren, timp de 60 de minute, doi sportivi născuți ȋntre 1992-1995, ȋn caz contrar echipa care ȋncalcă regulamentul va pierde partida la "masa verde" (0-10) și va fi depunctată cu 1 punct.

Doar Dorin Purcărea va absenta

Dacă ȋn meciul de la Baia Mare Matei Damian nu s-a putut baza pe serviciile jucătorilor Dorin Purcărea - accidentat, Cosmin Demian - probleme familiale, Răzvan Bogdan și Bogdan Verza - gripați, aflăm că doar unul dintre aceștia nu va fi apt pentru partida cu AHC Potaissa Turda II. "Traversăm o formă mai slabă și  sperăm să trecem peste ea joi. Doar Dorin Purcărea va absenta de la partida cu Potaissa", susțin oficialii lui HC Sibiu, pentru Turnul Sfatului.  

HC Sibiu - AHC Potaissa Turda II va avea loc mâine, ȋncepând cu ora 16:30, ȋn Sala "Transilvania". 

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

fan

Acum 5 ani

bafta baieti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus