Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Premiera la AFT Sibiu: Doi gemeni inscrisi in anul I. "Am vrut o viata palpitanta"

Este un caz unic până în prezent, când doi frați gemeni și-au dedicat viața carierei militare. În prezent sunt studenți anul I, specialitatea Infanterie, la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu.

Reporter: Pentru, început vă rog să vă prezentați cititorilor.

Pohace Gabriel Cătălin: Suntem  studenți în anul I, născut în 1993 din părinți: tata, Pohace Dumitru – mecanic lăcătuș, mama, Pohace Adela – cadru militar, absolventa a Scolii Militare de Maiștrii și Subofițeri de Transmisiuni din Sibiu. În prezent îndeplinește este plutonier adjutant în unitatea 01714 Pitești, în domeniul Comunicații și Informatică.

 

Rep.: Ce v-a determinat să vă alegeți cariera militară, precum și specialitatea infanterie?

Pohace Gabriel Cătălin: Am ales cariera militara nu atât la indemnul părinților, cât din dorința de a avea o viață palpitantă și de a duce mai departe valorile militare, reprezentate cu succes de alți membri ai familiei.

Pohace Mihai Mădălin: Am ales cariera militară din proprie inițiativă, nefiind influențat de nimeni și îmi dau seama că am făcut o alegere bună, pentru că armata îți creează toate oportunitățile pentru perfecționarea pregătirii și, nu în ultimul rând, îți asigură și alte condiții materiale pentru viață și alte avantaje. Desigur că sunt conștient de privațiunile și obligațiile ce le presupune această carieră, fiind hotărât să le fac față în condițiile cele mai bune. Am ales specialitatea cercetare

 

Rep.: Ați parcurs primul semestru al anului I de învățământ universitar 2014-2015. Cum a decurs acesta?

Pohace Gabriel Cătălin: Primul semestru a fost plin de satisfacții, îndeosebi în perioada taberelor militare, acestea reușind să cuprindă tot ceea ce înseamnă rigoare militară. Perioada sesiunilor a reprezentat un obstacol minor în ceea ce reprezintă anul academic, reușind să facem față cu bine.

Pohace Mihai Madalin: Primul semestru a fost palpitant, în special taberele militare.

 

Rep.: Despre proiectele de viitor ce ne puteți spune?

Pohace Gabriel Cătălin: Pe viitor doresc sa capăt de la viața universitara cat mai multe cunoștințe, iar în viața de cadru militar activ doresc sa îmi desăvârșesc pregătirea militara, de cultură generală pentru a fi apt să particip la o misiune militară internațională și, nu în ultimul rând, să-mi formez o familie demnă de calitatea de ofițer al armatei române.

Pohace Mihai Mădălin: Doresc să realizez în viață o carieră militară performantă, prin care să aduc satisfacții familiei, să mă bucur de aprecieri pozitive din partea șefilor ierarhici, să-mi perfecționez pregătirea din toate punctele de vedere și, dacă va fi necesar, să particip și la misiuni militare internaționale. Desigur că prin aceste proiecte, doresc să onorez și numele Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, în care mi-am realizat visul de a deveni ofițer activ în armata României.

A consemnat col(r) V. Neghină

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Bula

Acum 9 ani

\"CAZ UNIC\"...AIUREA. Pai exact la voi, la AFT Sibiu, acum 6-7 ani, au fost alti 2 frati gemeni, Bucurenciu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus