Luni,
26.07.2021
Cer Senin
Acum
29°C

Cantonament de doua luni, la 1400 km de casa. Andreea Necsoiu le-a produs grimase sportivelor din Turcia si acum e gata de “nationale"

Andreea Necşoiu (17 ani), cea mai bună sportivă de la CSȘ Șoimii Sibiu în anul 2014, le-a produs grimase sportivelor din Turcia, exact la ele acasă, la Campionatele Naţionale de atletism – J1 din Turcia. Sportiva sibiancă a obţinut cea mai bună performanţă, la aruncarea cu suliţa (600 g): 48,64 de metri.  Atleta nu a fost înscrisă, însă, pe foaia oficială, pentru că, după cum se ştie, la concursurile naţionale au dreptul de a concura doar sportivii din ţara respectivă, dar a fost un prilej bun pentru atleta sibiancă de a vedea forma sportivă la care se află în momentul de faţă. Cei 48,64 de metri au reprezentat o nouă bornă atinsă de Andreea: şi-a depăşit recordul personal de 48,59, înregistrat anul trecut, în Israel, când a participat alături de lotul naţional al României împotriva naţionalelor Croaţia, Israel şi Ucraina.

“Am avut emoţii mari, fiind primul concurs important. A fost mult mai dificil faţă de competiţiile din ţară, pentru că nu-mi cunoşteam adversarele. În ţară, le ştiu fiecărora potenţialul şi nu am emoţii. Aici, o cunoşteam doar pe o fată, care anul trecut m-a bătut la trialul european, dar acum am reuşit să-mi iau revanşa. Vreau să le mulţumesc, pe această cale, atât antrenorilor mei, Petru Manu şi Ligia Cuciorovschi, cât şi profesorilor de la Liceul Teoretic Onişifor Ghibu, care m-au înţeles şi m-au sprijinit mereu”, povesteşte atleta, pentru Turnul Sfatului.

Două luni de cantonament, la peste 1400 km de casă

Rezultatul nu este întâmplător. A petrecut două luni într-un cantonament, în oraşul Izmir, la peste 1400 de kilometri distanţă de ţară, de familie, de prieteni. Într-o ţară cu o climă mult mai blândă decât cea din România, însă tot la iarna de acasă visa. Conştientă că perioada de acumulare e decisivă pentru atleţi, încerca să găsească părţile frumoase din osteneala antrenamentelor zilnice şi i se lumina faţa când auzea de competiţiile pentru care se pregătea.

“Mi-a fost greu, pentru că nu am fost acasă. A fost şi primul meu cantonament în care am stat atât de mult timp. A fost chiar şi primul în afara ţării. Am făcut o pregătire extrem de intensă şi epuizantă. Cu două antrenamente pe zi. Doar miercuri făceam unul, şi duminica aveam repaus.  Antrenamentele erau şi în funcţie de vreme, dar, în mare parte, cam acesta era programul. În sală făceam forţă, alergări şi sărituri, iar pe un stadion de acolo aruncam. Mi-am pus la punct forţa şi tehnica şi sunt pregătită pentru sezonul ce urmează”, subliniază Andreea.

Ieri a ajuns în România. Nu în Sibiu, ci în Arad. Acolo unde mâine şi poimâine va participa la Campionatele Naţionale de seniori şi tineret, cât şi la juniori 1. Și este înarmată cu optimism şi voinţă: “Sper să arunc peste 49,50 de metri”.

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

bubu

Acum 6 ani

ne plac doar realizarile,oare de ce a trebuit atleta sa se antreneze in turcia? ptr ca in sibiu stadionul este de inchiriat si sportivii mor de frig in sala,totul arata ca in anii 80,dar pe cine sa intereseze sportul in sibiu se face ori cu bani ori in mucegai, rusine primaritei ,rusine consilierilor locali si nu in ultimul rand directiei de sport
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus