Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

25 de ore Pam-Pam, eveniment de Cartea Recordurilor

Între 28 și 29 martie, timp de 25 de ore, actorul George Constantinescu va juca același spectacol în Sibiu. În urmă cu patru ani, un grup de tineri actori a pornit un proiect inedit pentru teatrul românesc: un festival de teatru care să dureze 25 de ore, neîntrerupt. Iar după festivalul „25 de ore de Teatru Non-Stop” a venit timpul și pentru o nouă provocare: un singur spectacol de teatru jucat timp de douăzeci și cinci de ore, în diferite locuri din oraș.

La ora 19:00, la miezul nopții, la trezitul cocoșilor sau în miezul zilei, actorul George Constantinescu va juca spectacolul PAM-PAM. Piesa este un one man show, după texte de Constantin Tănase.

„Prin acest eveniment, Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” celebrează Ziua Mondială a Teatrului. E un spectacol ce va testa toate limitele rezistenței dar în același timp e un eveniment unic pentru orașul Sibiu”, spune Bogdan Sărătean, directorul festivalului 25 de ore de teatru non-stop.

Spectacolul maraton se va juca în spații indoor, în barurile și cafenelele din zona centrală a orașului dar și în spații publice, în piețe sau pe Pietonala Nicolae Bălcescu.

„Încă de la prima ediție, cea din anul 2011, festivalul a împins limitele existenței teatrale atât pentru actori dar mai ales pentru spectatori. Evenimentul 25 de ore Pam-Pam este modul prin care noi dorim să îl omagiem pe simbolul comediei românești, Constantin Tănase, de la moartea căruia se împlinesc anul acesta 70 de ani”, mai spune Bogdan Sărătean.

Reprezentațiile piesei-maraton vor avea loc începând cu seara zilei de sâmbătă, 28 martie. Festivalul 25 de ore de teatru non-stop ajunge anul acesta la ediția cu numărul cinci și va avea loc între 25 și 26 aprilie.

În 5 martie, Asociația BIS, organizatorul festivalului, a lansat o campanie de crowdfunding pentru finanțarea acestui eveniment.

„Festivalul promovează artiștii tineri și independenți încă de la prima sa ediție, din 2011. În acest scop, s-a angajat mereu să remunereze creativitatea și munca artiștilor, având în acest scop nevoie de ajutorul vostru, al tuturor, pentru realizarea acestui proiect”, mai spune Bogdan Sărătean. Campania de crowdfunding este derulată prin intermediul site-ului crestemidei.ro.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus