Marţi,
17.06.2025
Cer Senin
Acum
17°C

Cum au optat sibienii pentru ora de religie in comparatie cu celelalte judete

O analiză despre modul în care au optat românii pentru ora de religie dezvăluie că în judeţul Sibiu 93,29 % din elevi au făcut cerere pentru a participa la orele de religie, dar reprezentanţii ISJ nu pot preciza spre ce confesiuni s-au îndreptat aceşti copii, potrivit Mediafax.

Potrivit oficialilor ISJ Sibiu, niciun dascăl titular care predă religie în judeţ nu are postul afectat, datorită procentajului ridicat de copii care doresc să participle la orele de religie în continuare.

Conform statisticii ISJ, în judeţul Sibiu există 175 de profesori de religie, dintre care 91 sunt titulari.

Situaţia copiilor care nu s-au înscris la orele de religie nu este încă clarificată. "În fiecare şcoală se vor centraliza datele, iar Consiliul de Administraţie va stabili un orar pentru aceşti copii. Cert este că dacă sunt copii de diferite confesiuni care merg la biserică sâmbăta sau duminica şi fac acolo activităţi religioase, pot primi o adeverinţă de acolo şi pot să nu mai participe la orele de religie. În acest caz, dacă orele sunt la începutul sau finalul programului, copiii fie vin mai târziu, fie pleacă mai devreme", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Livia Creţulescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

În majoritatea judeţelor din ţară, peste 92% din elevi au optat pentru a face în continuare orele de religie. Judeţele cu cele mai multe cereri pentru religie sunt Galaţi şi Vaslui (peste 96 %), în timp ce în Mureş sub 80% au optat pentru această disciplină.

Iată şi situaţia din celelalte judeţe: Arad (95%), Bacău (93,86 %), Bihor (93 %), Brăila (91,6 %), Buzău (92%), Bucureşti (90 %), Călăraşi (94%), Constanţa (83%), Cluj (91,5%), Dolj (95%), Galaţi (96%), Iaşi (93,21%), Mureş (79, 91%), Prahova (94%), Suceava (92,14%), Timiş (87%), Vaslui (96%) şi Vâlcea (94%).

Foto: gandul.info

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 323

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

9 comentarii

cursuri de bun simt

Acum 10 ani

In primul rand ce lipseste e bunul simt. Daca cursurile astea sunt tinute de niste nesimtiti ca si cei care vro sa faca inca 30 de biserici in Sibiu atunci mai bine lipsa. Sa coboare cu picioarele pe pamant popimea si apoi sa aiba dreptul sa mai vorbeasca. Din pacate nesimtirea creste pe masura ce mergem de la popor spre cler...
Raspunde

x

Acum 10 ani

majoritatea din cei inscrisi vor doar un 10 ca sa creasca media generala
Raspunde

Lilu

Acum 10 ani

Primul semn ca ne civilizam, ar fi sa renuntam la a ne mai duce in vre-o biserica atunci cand ne casatorim, apoi sa nu mai botezam in nici un fel copii, indiferent de ce religie...incet, unii au facut asta, insa mai avem preconceptii de genul \"ce zice unul sau altul\". Insa cea mai mare palma data religiei ar fi INMORMANTAREA FARA POPI.
Raspunde

@Lilu

Acum 10 ani

Cu ce ai deveni mai civilizat daca nu te ai duce in nici o biserica fie pentru slujba, botez sau casatorie. Crezi ca o sa fii mai desteapta sau mai la moda? Uita te la tineretul de azi care deja sa indepartat de biserica. Vandalism, huliganism, agresiune, limbaj \"civilizat\". (Cu micile exceptii care mai sunt) Nu cred ca toate astea au fost invatate in biserica.
Raspunde

Odin

Acum 10 ani

@4 Cel mai ciudat este că fiecare generație de părinți spune același lucru despre copii lor! Ca să îți răspund la întrebare: nu ești cu nimic mai deștept sau mai puțin deștept este vorba de a înfrunta discriminarea celorlalți atunci când te declari ateu. Știm cu toții cât de toleranți sunt creștinii, precum ceilalți din religiile abrahamice, când e vorba de ceva diferit!
Raspunde

@Odin

Acum 10 ani

Se poate dar daca intre generatiile de pana acum a fost numai o ruptura mica aceasta azi deja a devenit o rapa imensa. Nu am nimic personal cu ateii, asa vor sa traiasca, fie. Dar in privinta tolerantei daca vorbim despre crestini adevarati, nu numai dupa nume, sa stii ca sunt toleranti. Intoleranta si abuzul apare la fanatici pe care nu-i pot considera crestini. Asa cum nu-i pot considera nici pe aia care pupa oasele fara sa intrebe daca lui Dzeu chiar ii place acest lucru bolnav.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

6, Mereu împărțiți lumea în două, și asta am observat-o la religioșii de tip \"creștin adevărat\" așa cum te prezinți matale, în credincioși religioși și atei, dar lucrurile sunt mult mai complicate. În fapt, există o categorie importantă de oameni care sunt credincioși, adică cred în ceva suprem, un adevăr absolut, să zicem, dar nu sunt absolut deloc religioși. Marea nemulțumire a acestor oameni stă de fapt în existența clerului, a dogmelor și a riturilor și starea asta de revoltă o să se accentueze pe timp ce trece, fără să afecteze credința în sine.
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Te inteleg Joseph baiete! Ce tu nu crezi in Mesia Johannis! Tu cu analfabetul tau aveti propia viziune religiosa! Ambii credeti in Divinitatea sSuprema Johannis, detinatorul adevarului absolut, si vreti sa ii scapati de influenta Iadului - Brasovul pentru tine , care va arde toate resursele . Si pentru asta faceti pe unde puteti propaganda. Si uite nimeni nu va critica , nu va spune ca sunteti fundamentalisti si nu creati o stare de revolta . Poate doar , din cand in cand va alinta cu apelativul fraier.
Raspunde

@7

Acum 10 ani

propria ..scuzee
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus