Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Bojovic si-a pierdut fotoliul de lider al marcatorilor, chiar ȋnaintea ultimei etape

Milos Bojovic, jucătorul lui CSU Atlassib Sibiu, a fost devansat din fotoliul de lider al clasamentului marcatorilor din Liga Națională de Baschet masculin, ȋnainte cu o etapă de ȋncheierea sezonului regulat.

S-a ȋntâmplat după meciul pe care sibienii l-au pierdut ȋn fața lui BCM U Pitești, scor 74-75. Ronald Ross, coordonatorul trupei din Trivale, fiind cel care l-a surclasat pe sârb.

Bojovic are 459 de puncte și o medie de 20 puncte per meci, ȋn timp ce Ross a contabilizat 468 de puncte, cu o medie de 20.3 puncte/partidă. De menționat faptul că fiecare jucător a evoluat ȋn toate cele 23 de meciuri ale sezonului regulat.  

Retur șters, ȋn tandem cu evoluția echipei

La finalul turului, Milos Bojovic avea o medie de 20.4, fiind depășit de fostul jucător al lui SCM "U" Craiova ce a părăsit LNBM ȋnaintea ȋnceperii returului, Zoran Krstanovic, ce obținuse o medie de 21.3 puncte per meci. Aportul lui Bojovic pe faza ofensivă a ȋnceput să scadă ȋn tandem cu evoluția ștearsă a lui CSU Sibiu ȋn acest retur de sezon, ȋn care a câștigat doar două meciuri din 11. Dacă ȋn turul sezonului, doar ȋn 3 partide sârbul nu a reușit să atingă borna de 20 de puncte, cu Asesoft (14 puncte), Steaua CSM Eximbank (6 pct.), și cu SCM U Craiova (12 puncte), ȋn returul sezonului, ȋn cinci partide a marcat sub 20 de puncte: Asesoft (16 puncte), U-BT Cluj-Napoca (7 puncte), Steaua CSM Eximbank (17 puncte), CS Energia Târgu Jiu (15), BCM U Pitești (9 puncte).

Borna maximă 32, minimă 6

Borna maximă din acest sezon al lui Bojovic este 32 de puncte, fiind atinsă ȋn două partide: cu BC Timba Timișoara (ȋn turul campionatului, când CSU Sibiu a ȋnvins cu 101-76) și cu CSM U Oradea (ȋn retur, când sibienii au pierdut cu 83-84). Cea mai slabă prestație pe faza ofensivă a avut loc ȋn partida tur cu Steaua CSM Eximbank, când a ȋnscris doar 6 puncte, ȋn eșecul echipei sale cu 65-78.

Mediile statistice ale lui Bojovic ȋn acest sezon: sunt: 20 de puncte, 4.7 recuperări, 2.9 pase decisive și 16.8 de unități la eficiență.

Pentru a deveni cel mai bun marcator al Ligii Naționale de Baschet masculin din sezonul regulat 2014-2015, Milos Bojovic trebuie să recupereze, ȋn ultima etapă, cele nouă puncte ce-l desparte de Ross.

Ȋn ultima etapă, CSU Sibiu o va ȋntâlni pe BC Timișoara, formație căreia Bojovic i-a marcat 20 de puncte ȋn meciul tur, pierdut de CSU Sibiu, scor 75-92, la Timișoara. BCM U Pitești, echipa la care activează Ross, principalul contracandidat al lui Bojovic ȋn ierarhia marcatorilor din sezonul regulat, dispută ultima partidă acasă cu Steaua CSM Eximbak. Ȋn meciul tur, Ross marca 16 puncte ȋn ȋnfrângerea echipei sale, scor 71-80.   

Foto: www.csusibiu.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus