Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Sadu isi rearanjeaza piata centrala: un milion de lei pentru un nou centru

Un milion de lei, cu tot cu TVA, este valoarea contractului de reamenajare a centrului comunei Sadu, lucrări care ar urma să fie finalizate în decurs de patru luni de la emiterea ordinului de execuție. Contractul a fost semnat, în urma unei proceduri de achiziție publică, cu firma sibiană Terra Building SRL și prevede ”să asigure realizarea tuturor spaţiilor şi funcţiunilor necesare unei zone reprezentative a localităţii, într-un spaţiu închegat, cu condiţii civilizate şi atractive de desfăşurare a vieţii satului cu activităţi tradiţionale locuitorilor: nunta, hora, sărbători religioase, adunări publice, atât în spaţiul public deschis, cât şi în spaţiul complementar acoperit al căminului cultural”, după cum se arată în caietul de sarcini al lucrării.
Astfel, în fața Complexului comercial din centrul Sadului va fi amenajată o platformă pietonal-carosabilă din dale de piatră naturală, pe care va fi amplasat mobilier urban: stâlpi de iluminat decorativi, coş gunoi, bănci odihnă din metal şi lemn, suport biciclete, arbori plantaţi în grilaje metalice decorative sau lăzi mobile din lemn. Accesul la biserica din lemn va fi reconstruit din bolovani de râu, iar în aceeași piață centrală vor fi amenajate 39 de locuri de parcare (cinci la nord de cămin și restul la sud de căminul cultural). De altfel, zona din fața Căminului cultural va deveni o platformă destinată unor evenimente publice găzduite de această clădire. ”(Zona – n.r.) primeşte o tratare deosebită prin forme rotunjite în plan, cu denivelări preluate de trepte şi ziduri realizate din lespezi de piatră naturală, pavaj cu dale din piatră naturală tăiată pe suprafaţa pietonală și ocazional carosabilă; un cerc ce marchează locul pentru montarea pomului de Crăciun; încadrarea spre nord şi sud cu două spaţii verzi cu aranjamente florale, arbori decorativi şi o fântână; mobilier urban: stâlpi de iluminat decorativi, coş gunoi, bănci odihnă din metal şi lemn, arbori plantaţi în grilaje metalice decorative sau lăzi mobile din lemn, punct de informare iluminat, stâlpi de fonta de delimitare vizuală”, mai este enumerat în caietul de sarcini al proiectului.
Lucrările sunt finanțate din fonduri nerambursabile și din bugetul local.

Foto principală: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 385

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ivan cel mare......

Acum 9 ani

Sa ne spui nea Ivane cat o sa iei spaga pentru acest contract........10% sau mai mult?????
Raspunde

uaaau

Acum 9 ani

decat sa cadastru general in sadu mai bine piata :)))
Raspunde

Lucian

Acum 9 ani

Foarte buna ideea! Sadu este o localitate cu o viata culturala vie si bine ancorata in traditiile satului arhaic romanesc. Din acest punc de vedere Sadu poate fi luat ca exemplu, aici tradititia nu e doar un moft sau o moda ci un stil de viata care se impleteste armonios cu viata moderna. De aceea era nevoie de un centru adaptat la nevoile oamenilor care merita pe deplin un spatiu de hora si de plimbare duminica si util in restul saptamanii, de care sa fie mandrii. Se pare ca il vor avea si cu siguranta se vor bucura de el.Felicitari celor care au avut initiativa si speram ca executantul sa nu dejamageasca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus