Joi,
26.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Sibiul deschide sezonul de teatru independent

Ediția aniversară “25 de ore de teatru non-stop” va avea loc la Sibiu în 25-26 aprilie. Festivalul este organizat de o structură independentă, Asociația Culturală BIS.

Gala de deschidere a ediției cu numărul cinci va avea loc sâmbătă, 25 aprilie, ora 19:00, la sala Thalia. Unul dintre cei mai apreciați dansatori de step din țară, Adrian Strâmtu, va oferi publicului un moment de dans cu totul deosebit prin energie şi virtuozitate.

Actorul George Constantinescu îl va urma cu o mostră din one man show-ul lui de succes, PAM PAM, spectacol creat pe baza pamfletelor lui Constantin Tănase. După ce, în 25-26 martie, a jucat acest spectacol timp de 25 de ore, el revine la Sibiu în cadrul festivalului.

Secvența de teatru contemporan este oferită de actorul Claudiu Fălămaș și violonista Flora Pop. Aceștia vor prezenta un fragment din performance-ul „Beat Bukowski” care are la bază poemele lui Charles Bukowski din volumul „Love is a Dog from Hell”. Flora Pop este absolventă a Conservatorului din Antwerp (Belgia). Ea va completa numărul muzical pe care Claudiu Fălămaș l-a compus în întregime pentru acest performance.

Highlight-ul galei de deschidere este recitalul invitatului special, Ioan Gyuri Pascu. Unul dintre cei mai îndrăgiți artiști promite la Sibiu un spectacol de cinci stele.

Pentru acest eveniment există un pandant în programul festivalului: concertul de închidere susținut de Ada Milea, Anca Hanu și Bogdan Burlăcianu (fost solist al trupei Fără Zahăr). Ada Milea este cea care a găsit o formulă muzicală deosebită dând naștere unui stil propriu care creează o legătură atât de puternică între actorie, literatură și muzică. Acum spune povești alături de prietenii săi, iar duminică seară, la Oldies Pub de la ora 21:00, o veți găsi alături de doi dintre ei.

Aceste două evenimente sunt doar începutul și finalul ediției cu numărul cinci a festivalului. Pe parcursul maratonului se deruleaza alte 25 de exerciții de improvizație, conferințe și mai ales spectacole de teatru independent.

Programul complet și detalii despre evenimente pot fi găsite pe site-ul: www.respirateatru.ro și pe pagina de facebook www.facebook.com/respira.teatru.

Biletele au fost puse în vânzare la: Agenția Teatrală, Librăria Humanitas, Librăria Habitus.

Asociația Culturală BIS a lansat și o campanie de strângere de fonduri pentru realizarea ediției a V-a a festivalului „25 de ore de teatru non-stop”. Pentru mai multe informații, accesați http://crestemidei.ro/25deoredeteatrunonstop?locale=ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus