Sâmbătă,
24.10.2020
Cer Senin
Acum
9°C

Cel mai tare restaurant din sud-estul Sibiului: Le Petit!

19 Aprilie 2015 21:30

În această parte a Sibiului, binecuvântată să vadă prima răsăritul soarelui în fiecare dimineață, localnicii ies zilnic pe marginea șoselei, sparg semințe, beau Burger la ”bebeluș” de doi litri și povestesc știrile de pe Antena 3. Ca la Bârghiș în sat. Așa că, atunci când am auzit că s-a deschis un resturant în Broscărie, căci despre ea e vorba, m-am gândit automat: cine-i atât de idiot să facă asta?

Dacă eu ar trebui să ofer o cină într-un garaj, aș trage două mese și șase scaune, le-aș sterge de praf și ar arăta exact ca în noul restaurant ”Le Petit” de pe Șoseaua Ștefan cel Mare. Este deschis în Zona Industrială Est, la câțiva metri de compania CGS. Când l-am văzut mi-am dat seamă că cine l-a deschis nu este deloc fraier. Sunt sute de angajați la CGS, plus alte câteva sute prin zonă, care n-au unde să mănânce. Iar Le Petit le oferă haleală rapidă, într-un fel de cantină.

Meniul lor e cât un caiețel A5 scris cu linuță. Mic și plin de prăjeli. Eu m-am așezat joia trecută la o masă plină de praf, aproape de marginea drumului, și am fost întâmpinat de un chelner slăbuț și cu dinții din față negri. Am cerut o ciorbă de burtă, mi-a răspuns că n-au. Am cerut ciorbă de vită, mi-a răspuns că n-au. Ceafă la grătar? N-au! Papanași? N-au! Am cedat... Dați-mi ce aveți! ”Facem și <>, dar n-am rulaj atât de mare așa că vă dau ce avem la meniul zilei. Dacă veniți după ora șase schimbăm meniul, dar acum nu am altceva”, spune chelnerul. ”Aici e o firmă mare și lumea vrea repede, nu stă. Dar e bună ciorba”, completază clientul de la masa vecină.

Am primit o ciorbă de pui cu tarhon, care a fost bună. Nimic de comentat aici. La felul doi au venit două bucăți de carne de pui, sau curcan, foarte prăjite în mult, dar mult ulei. Însoțite de niște cartofi țărănești prăjiți cu ceapă în și mai mult ulei. Știu oameni care ar fi vomitat de la atâta grăsime. Sau ar fi murit de inimă. Eu am supraviețuit cu multe murături pe lângă. După gust sunt sigur că toate au fost prăjite la grămadă în același ceaun. Probabil chiar de chelnerul care de fiecare dată dispărea câte un sfert de oră.

La desert, și mă jur că nu vă mint, chelnerul mi-a spus că au doar prăjitură cu Snickers și m-a întrebat dacă vreau cu alune sau cu ciocolată. Apoi mi-a adus un pătrățel de trei centimetri pătrați de prăjiturică în glazură de baton Snickers! Nici acum nu știu ce să zic despre asta!

Pe cele trei feluri de mâncare, cu murături, suc și apă minerală am plătit vreo 25 de lei. Cu bacșiș inclus. Detaliile acestea vi le-am zis așa, orientativ, nu e ca și cum v-ați gândi într-o seară să ieșiți la restaurant și ați spune: Știu unde mergem, e un local fain de tot în Broscărie, are și ciorbă, și carne prăjită, e de vis!

Comentarii

18 comentarii

radu

Acum 5 ani

sigur aia de la GCS au bani sa manance la restaurant.
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

La 25 de lei cu bacșiș inclus ce-ai fi vrut? Fructe de mare? Le Petit e un fel de cantină-restaurant pt. oamenii muncii! Oameni care nu au gusturi aât de rafinate ca reporterii de la TS!
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

\"Le Petit le oferă haleală rapidă, într-un fel de cantina\" - o dovada de ignoranta, incultura, imbecilitate si prostie!!!
Raspunde

Terchila Ovidiu

Acum 5 ani

Restaurant Le Petit, Draga d-le Reporter inainte de toate tin sa t-e innstiintez ca Restaurantul Le Petit este o afacere care nu trebuie denigrata cum de alfel ai facut-o!Eu nu te-am catalogat intr-un fel desi semeni foarte bine cu un tap!Restaurantul le Petit are un meniu destul de laborios ptr zona in care activam de la preparate de porc ,pui,curcan si carne de vita,salate,sanwichuri,pizza,Patiserie dulce sarata,praduse de cofetarie cat si inghetata!!!Daca ai nimerit intr-o zi mai calda ospitalitatea noasta ti-aoferit o masa pe terasa cu table mets,oficial terasa arata chiar bine!Cat despre Mancare ai nimerit la ora Meniului zilei!Ai servit un Meniu cu 15 lei in marginea Sibiului,desert Prajitura Snikers de Dobrun 3 lei si un suc lipton 3 lei,La 21de lei chiar mi se pare ca te-ai saturat si ai dat farfuria goala!!!21 lei ghiftuiala?!?Ptr cultura ta generala carnea se prajeste in fripteuza iar cartofii taranesti se fac in tigaie cu ceapa si ardei capia!Daca la tine la tara se face totul intr-un ceaun probabil ca acolo tea dus gustul!!!Chelnerul care te-a servit este si patronul Restaurantului Le Petit fost Manager F&B Hotel Ramada,Manager F&B Hotel Continental Forum,Manager F&B Hotel Golden Tulipe ptr mai multe detalii ai pe pg mea de facebook Terchila Ovidiu sau pe pagina de facebook Restaurant Le Petit!?!Ptr ca tu sa vezi si interiorul Restaurantului iti trimit niste poze cu restul de 12 mese si cele 45 de locuri!!!Dar din tot articolul mia placut ca ai mancat si ti-a placut mancarea!!! Buna Ziua!!! Retaurantul Le Petit va asteapta cu Meniul Zilei,si Recomandarea Restaurantului ,set-up 40 locuri,care sa va faca sederea cat mai placuta,Wi-fi (12345), intre orele 10.00-21.00!!!Primim si bonuri de masa!!! MENIUL ZILEI: Ciorba de legume Ciorba de pui ardeleneasca Ciorba de fasole cu afumatura = 7 lei Ciulama de pui cu ciuperci = 8 lei Apa minerala,apa plata = 3 lei Pret : 15 lei RECOMANAREA RESTAURANTULUI LE PETIT Snitel de pui si cartofi sote = 13 lei Prajitura cu crema de iaurt,Prajitura cu mar,Pepsi,Apa min,apa plata,Cafea,ceai,Inghetata = 3 lei Pret : 20 lei Sandwich = 5 lei Pizza = 5 lei Inghetata Algida = 3 lei Prajitura Snikers,Prajitura cu iaurt,Prajitura cu mar = 3 lei Pofta buna!!!
Raspunde

F

Acum 5 ani

In poza, felul 2 nu pare inecat in grasime. Il cunosc pe Ovidiu si chiar e un baiat serios si dedicat. Multa bafta Ovidiule!
Raspunde

Gigi Kent

Acum 5 ani

Cum poti sa iei in serios un om care habar n-are sa scrie corect cateva cuvinte?! Domnule Terchila, nota 4 pentru dvs. Ar fi probabil mai potrivit sa va concentrati asupra mancarii si sa invatati din critica(eventual si un curs intensiv de limba romana, daca va permite timpul).
Raspunde

@4

Acum 5 ani

Vorba aia: \"Daca taceai, filozof ramaneai !\" :)
Raspunde

Ritz-Carlton-Hilton-Marriot

Acum 5 ani

Cum dreaq sa fii si manager F&B si analfabet in acelasi timp??....aud??
Raspunde

Scooby

Acum 5 ani

@8:Pai la niste patroni ciobani, merge si-asa ca oricum nu se prind.
Raspunde

Tyka

Acum 5 ani

Pe cand construirea de locuri pentru gratar? Chiar platim impozite degeaba???
Raspunde

Mik

Acum 5 ani

Am mancat de mai multe ori la aceasta cantina. Din pacate mancarea este de foarte, foarte slaba calitate. Pacat de amabilitatea patronului!
Raspunde

Maria

Acum 5 ani

Taceti bai !nu mai denigrati omul, face si el ce poate, se apara tot cum poate de snapanii astia de ziaristi care \"vrea sa manance moca\" probabil. Si...Ovidiu draga daca nu poti in cursul zilei, mai du-te maica pe la seral, invata cate ceva despre limba romana cu gramatica ei si apoi mai scrie tu asa un comentariu frumos pentru ziaristi ... ha ha !
Raspunde

Maria

Acum 5 ani

Taceti bai !nu mai denigrati omul, face si el ce poate, se apara tot cum poate de snapanii astia de ziaristi care \"vrea sa manance moca\" probabil. Si...Ovidiu draga daca nu poti in cursul zilei, mai du-te maica pe la seral, invata cate ceva despre limba romana cu gramatica ei si apoi mai scrie tu asa un comentariu frumos pentru ziaristi ... ha ha !
Raspunde

joseph

Acum 5 ani

Lasă, fă, Maria, că poate mesteca în cratiță și fără gramatică!
Raspunde

titu ena

Acum 5 ani

cred ca e foarte bine ca se poate manca ceva bun si acceptabil ca pret
Raspunde

titu ena

Acum 5 ani

cred ca e foarte bine ca se poate manca ceva bun si acceptabil ca pret
Raspunde

cristian munteanu

Acum 5 ani

Mai donnule reporter,cand tu o sa ai curajul sa—ti faci un ziar al tau sa—ti castigi painea cu el,atunci poti sa critici pe cine vrei tu!!!Deocamdata ciocul mic si nu mai denigra persoanele care nici macar nu le cunosti!Si inca un lucru:Broscaria e cartier din mun.Sibiu si acolo stau oameni mai mult sau mai putin muncitori,nu clasifica tu pe nimeni!!!Succes Ovidiu si orice critica e un pas innainte!
Raspunde

@.@

Acum 5 ani

Deci mor :))) n-am mai ras cu atata pofta de cateva zile :))) Faza cu \'\'praitura\'\'-snickers, sau ce doamne iarta o fi, e cireasa de pe tort ! Dar de ce intro zona ca aceea, are titulatura de restaurant si cu nume francez??? Nu era mai ok cantina sau fast food? Ma rog....funny in draci :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus