În această parte a Sibiului, binecuvântată să vadă prima răsăritul soarelui în fiecare dimineață, localnicii ies zilnic pe marginea șoselei, sparg semințe, beau Burger la ”bebeluș” de doi litri și povestesc știrile de pe Antena 3. Ca la Bârghiș în sat. Așa că, atunci când am auzit că s-a deschis un resturant în Broscărie, căci despre ea e vorba, m-am gândit automat: cine-i atât de idiot să facă asta?
Dacă eu ar trebui să ofer o cină într-un garaj, aș trage două mese și șase scaune, le-aș sterge de praf și ar arăta exact ca în noul restaurant ”Le Petit” de pe Șoseaua Ștefan cel Mare. Este deschis în Zona Industrială Est, la câțiva metri de compania CGS. Când l-am văzut mi-am dat seamă că cine l-a deschis nu este deloc fraier. Sunt sute de angajați la CGS, plus alte câteva sute prin zonă, care n-au unde să mănânce. Iar Le Petit le oferă haleală rapidă, într-un fel de cantină.
Meniul lor e cât un caiețel A5 scris cu linuță. Mic și plin de prăjeli. Eu m-am așezat joia trecută la o masă plină de praf, aproape de marginea drumului, și am fost întâmpinat de un chelner slăbuț și cu dinții din față negri. Am cerut o ciorbă de burtă, mi-a răspuns că n-au. Am cerut ciorbă de vită, mi-a răspuns că n-au. Ceafă la grătar? N-au! Papanași? N-au! Am cedat... Dați-mi ce aveți! ”Facem și <>, dar n-am rulaj atât de mare așa că vă dau ce avem la meniul zilei. Dacă veniți după ora șase schimbăm meniul, dar acum nu am altceva”, spune chelnerul. ”Aici e o firmă mare și lumea vrea repede, nu stă. Dar e bună ciorba”, completază clientul de la masa vecină.
Am primit o ciorbă de pui cu tarhon, care a fost bună. Nimic de comentat aici. La felul doi au venit două bucăți de carne de pui, sau curcan, foarte prăjite în mult, dar mult ulei. Însoțite de niște cartofi țărănești prăjiți cu ceapă în și mai mult ulei. Știu oameni care ar fi vomitat de la atâta grăsime. Sau ar fi murit de inimă. Eu am supraviețuit cu multe murături pe lângă. După gust sunt sigur că toate au fost prăjite la grămadă în același ceaun. Probabil chiar de chelnerul care de fiecare dată dispărea câte un sfert de oră.
La desert, și mă jur că nu vă mint, chelnerul mi-a spus că au doar prăjitură cu Snickers și m-a întrebat dacă vreau cu alune sau cu ciocolată. Apoi mi-a adus un pătrățel de trei centimetri pătrați de prăjiturică în glazură de baton Snickers! Nici acum nu știu ce să zic despre asta!
Pe cele trei feluri de mâncare, cu murături, suc și apă minerală am plătit vreo 25 de lei. Cu bacșiș inclus. Detaliile acestea vi le-am zis așa, orientativ, nu e ca și cum v-ați gândi într-o seară să ieșiți la restaurant și ați spune: Știu unde mergem, e un local fain de tot în Broscărie, are și ciorbă, și carne prăjită, e de vis!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 4012
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Ron
Acum 1 oră
Mariana Deacu
Acum 1 oră
BittDanman
Acum 1 oră
Gheo Poplaceanul
Acum 1 oră
Gheo Poplaceanul