Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Premiera la Muzeul Brukenthal: ghidaj cu o aplicatie de mobil

În perioada 22 – 23 aprilie 2015, Muzeul Naţional Brukenthal va găzduieşte în Palatul Brukenthal prima întâlnire i-locate din acest an. Muzeul Brukenthal din Sibiu va fi astfel prima instituţie muzeală din România care va permite ghidarea vizitatorilor cu ajutorul unei aplicaţii speciale pentru telefoanele mobile inteligente.

Această aplicaţie poartă numele I-locate şi a fost supranumită de unii specialişti în management cultural ”GPS-ul de artă”.

„Vor fi prezenţi reprezentanţi ai celor 24 parteneri din nouă ţări europene. Scopul întâlnirii este armonizarea elementelor de software şi a celor tehnice şi administrative ale instituţiilor pilot, în vederea lansării oficiale a aplicaţiei în toamna anului 2015. Lucrările se vor desfăşura în două secţiuni dintre care o secţiune tehnică în data de 22 aprilie şi una informativă în data de 23 aprilie. Se doreşte ca aplicaţia să fie disponibilă în regim gratuit din luna septembrie 2015, pentru toată perioada de desfăşurare a proiectului”, spun reprezentanţii muzeului sibian.

Aplicaţia va fi creată cu ajutorul unei finanţări în valoare de 4,7 milioane de euro, acordată de Comisia Europeană.

Foto: www.i-tour.ro

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

cine ma

Acum 7 ani

prea multe muzee in oras. pe cand un cinema multiplex ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus