Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

"Marmato" sau cum satenii se lupta cu o corporatie pentru aur

Columbia este centrul noii febre a aurului care a cuprins planeta, iar Marmato, o așezare străveche, este noua frontieră. Filmat timp de aproape şase ani, documentarul spune povestea confruntării dintre săteni şi o corporație canadiană care vrea să pună mâna pe cele 20 de miliarde de dolari, adică prețul aurului care zace sub casele oamenilor.

Marmato (regia: Mark Grieco) prezintă efectele devastatoare ale goanei după aur și rezistența unei comunități multiseculare în fața ambițiilor corporatiste obscure. Documentarul evidențiază efectele sociale nefaste ale investițiilor care nu țin cont de niciun aspect comunitar.

Filmul a atras reacții pozitive din partea criticilor din toată lumea, în special după proiecția de la Sundance Film Festival, mulți considerându-l unul dintre cele mai bune documentare din 2014.

Marmato a primit premiul EcoCinematogrAFF la Astra Film Sibiu 2014.

Proiecția documentarului Marmato are loc miercuri, 29 aprilie 2015, de la ora 19:00 la sala Astra Film Cinema din Piața Mică, nr. 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Informații și rezervări la tel: 0751.166.516

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus