Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Actualizare: Curtea de Apel a decis arestarea preventiva a lui Carabulea. Decizia poate fi atacata

Actualizare ora 21:35

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis, vineri, propunerea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul la domiciliu în cazul lui Ilie Carabulea, decizia putând fi contestată de omul de afaceri.

În urma analizării probelor, magistraţii Curţii de Apel au decis să admită cererea parchetului şi au înlocuit măsura controlului judiciar cu măsură arestării pentru 30 de zile.

Omul de afaceri va fi încarcerat doar dacă decizia Curţii de Apel Bucureşti va rămâne definitivă.

Știre inițială:

Trimis din nou în judecată pentru fapte de corupție în dosarul ASF - Carpatica Asig, Ilie Carabulea trebuie să se întoarcă în arestul poliției, deoarece  folosindu-se de potența sa financiară ”a continuat să determine diverse persoane prin fapte cu efect vădit intimidant (…), să nu dea declarații sau să dea declarații mincinoase în cadrul procesului penal aflat în curs de judecată”, cer procurorii DNA, potrivit unui comunicat de presă dat astăzi publicității. Arestat din ianuarie 2014 în dosarul mai sus amintit, Carabulea a fost trimis în judecată pe 22 aprilie anul trecut. A ieșit din arestul poliției la finele lui iunie, judecătorii admițându-i cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliul. Nu a stat mai mult de o lună acasă, deoarece DNA a descoperit că Ilie Carabulea a încălcat interdicțiile impuse prin arestul la domiciliu și a luat legătura cu alți inculpați și martori din dosar, ba mai mult s-a și conectat la un sistem video de supraveghere instalat în sediul central al Carpatica Asig. În decembrie 2014, judecătorii s-au lăsat din nou convinși de Ilie Carabulea și au admis cererea acestuia de a fi arestat la domiciliu. Iar în februarie anul acesta, a fost admisă și cererea referitoare la înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, cu cea a controlului judiciar. Acum, DNA cere ca magnatul sibian să fie iarăși închis. Solicitarea DNA a fost depusă la Curtea de Apel București în cursul zilei de joi, 7 mai.

DNA: Carabulea se vrea mai presus de lege. A dat afară un angajat - martor

”Potrivit referatului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura mai grea a arestării preventive a rezultat că ulterior luării acestei măsuri inculpatul Carabulea Ilie, în mod direct sau indirect, a continuat să determine diverse persoane prin fapte cu efect vădit intimidant (legate de notorietatea și potența financiară a inculpatului), să nu dea declarații sau să dea declarații mincinoase în cadrul procesului penal aflat în curs de judecată, menționat mai sus, prin exercitarea în continuare a unor acte de administrare, în cadrul unor societăți comerciale. Aceste demersuri aveau rolul de a convinge acele persoane susmenționate că inculpatul este mai presus de lege, că poate încălca oricând hotărârile instanței penale convingându-le astfel că finalitatea procesului penal va fi una favorabilă acestuia”, arată procurorii DNA.
Mai mult, aceștia susțin că Ilie Carabulea a dispus rezilierea contractului de muncă a unui angajat, pentru a-l descuraja pe acesta să spună adevărul în fața judecătorilor. ”În demersurile sale acesta a fost sprijinit de diverși angajați ai firmelor pe care le deține direct sau indirect”.

Nu avea voie să își conducă afacerile. Credeți că a stat deoparte?

În încheierea din 12 aprilie 2015, prin care Curtea de Apel a admis înlocuirea arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, judecătorii au enumerat obligațiile pe care Ilie Carabulea trebuie să și le asume: să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a instanței, să nu se apropie și să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu ceilalți inculpați, cu martorii sau experții din această cauză, dar și să nu desfășoare activitatea de administrator în cadrul vreunei societăți comerciale, printre altele.
”În intervalul februarie – martie 2015, inculpatul Carabulea Ilie a încălcat cu rea-credință restricțiile instituite de instanța de judecată, respectiv a intervenit în administrarea activității economice a S.C. ATLASSIB SRL (în cadrul căreia deținea, la momentul încălcării interdicțiilor, un număr majoritar de părți sociale) în administrarea activității economice a S.C. Carpatica Asig S.A (care la momentul încălcării interdicțiilor, avea ca acționar majoritar, societatea S.C. Atlassib SRL și care are și în prezent calitatea de inculpat în aceeași cauză penală dedusă judecății în care și Carabulea Ilie are calitatea de inculpat), precum și în administrarea activității economice a S.C. Star Motors SRL (în care inculpatul Carabulea Ilie avea la momentul încălcării interdicțiilor, calitatea de asociat semnificativ)”, arată acum DNA.


Mită, cumpărare de influență, instigare la fals

În Dosarul Carpatica ASF, Ilie Carabulea a fost arestat pe 30 ianuarie, fiind acuzat că prin intermediului unui fost angajat (Marian Mârzac, fost director general al Carpatica Asig, firmă din holdingul controlat de Carabulea) a influențat acțiunile Autorității de Supraveghere Financiară. Condusă de Dan Radu Rușanu, ASF a ”ignorat” mai multe nereguli ale societății de asigurări controlată de Ilie Carabulea. Acesta este acuzat prin rechizitoriu de două infracțiuni de cumpărare de influență, două infracțiuni de dare de mită sau instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, printre altele.
Printre numele judecate în același dosar se mai află și Radu Mustățea, fost membru al consiliului de administrație al Carpatica Asig, dar și Elena Rusu (membru în conducerea Carpatica Asig) și Ina-Ana Crudu (cea care i-a urmat lui Mârzac în fruntea Carpatica Asig). Procurorii anticorupție au trimis în judecată și persoana juridică SC Carpatica Asig SA, ”sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă (două infracţiuni) şi dare de mită (două infracţiuni)”.
Printre VIP-urile trimise în judecată în acest dosar se numără și Laura Elena Chițoiu, soția fostului ministru al Finanțelor, fost director în cadrul ASF acuzată de ” constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu contra intereselor publice contra intereselor publice, care a avut ca urmare obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit”.
Dosarul se află pe rolul Curții de Apel București.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

24 comentarii

x

Acum 8 ani

deaia se cere dupa gratii, ca se plictiseste in Sibiu ca nu avem cinema multiplex
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Are la mititica cinema multiplex. Eu zic sa il insotesti acolo...
Raspunde

pentru toti sibienii fara gandire

Acum 8 ani

asta merita sa-i pupati si talpile la cat a facut pentru sibiu(nu spun ca nu a facut si magarii)dar prin atlassib a facut sibiul cunoscut in toata europa si nu numai (maroc) asa ca faceti si voi 5% din ce a facut el si comentati.La dat afara pe ala fiisu ,si care e problema ,face ce vrea in firma lui respectand binenteles codul muncii,si cred ca a desfacut contractul conform unui articol din codul muncii nu din cel penal
Raspunde

rrrrr

Acum 8 ani

e normal sa-si continue afacerile daca este firma lui ,asta a dorit mitici de la vale s-a stopeze investitile in sibiu ,asa a procedat si cu ,vonica ,doare tare pe astia de la vale cin vede ca cineva vrea sa- bage in spate ,e dubios cum au fost gata gemenele a venit arestarea la vonica cum a gatat spitalu ,polisano ,au inceput problemele ,bai oameni astia 2 au creat multe locuri de munca pentru sibieni si nu numai ,este vorba de vreo 8000 de lkocuri de munca imultiti cu 3 si vedeti ca iasa vreo 24 000 de beneficiari ai acelor locuri de munca ,ba trezitiva ,or avea probleme ,dar inti de toate va da de papa la voi si familile voastre ,s-au nu vedeti cum dispar tote joburile din tara ,nu toti avem norocu s-a beneficiem de locuri caldute la stat degeaba ,acolo cu circuit inchis ,numai rude ,prieteni si cunostinte ,terminati tot ce este mediu de afaceri sibian ,si dupa luam drumu occidentului ,ba atlasib va scos din disperare pe vreo 5 000 000 de romani ,va transportat in democratie ,ca astia de va conduc de 25 de ani au facut tara varza a la cluj
Raspunde

kaka_bulau

Acum 8 ani

Dijeaba,daca nu face un multiplex.Se crede stapanul lumii,dar in tot holdinhul lui nu are un multiplex si nici macar o gogoserie,sa nu mai vorbim de covrigarie.Ar mai avea o sansa sai asa de la bulau,daca angajeaza pe renumitii AGRAMATI sibieni la holdingul lui,asta daca nu-i are ca angajati deja.
Raspunde

@4

Acum 8 ani

nul mai compara pe*** cu vonica...caranpulea a angajat numai tzarani analfabeti sa tina de volan si sa faca furaciuni si bani la negru....k patronu asa si ,,angajatii,,...numai hotzii fara numar si nimic altceva...plus tunuri la buget prin schimburi de terenuri si altele....1000 de ani parnaie si nui destul
Raspunde

@ 4

Acum 8 ani

De unde p... ma-tii analfabetule 24.000 de locuri de munca create de cei doi infractori?
Raspunde

NEXT!!

Acum 8 ani

ILIE-GICACALORIE, VIRGIL POPA, MAX BRAUNE ȘTEFAN, MAN OTILIA, FODOR, ILIE NISTOR, MĂRINCUȚĂ, PICU, NICOLA, CINDREA, BESOIU, BACIU URDEA IOANA, BICA CRISTINA si, toti (inclusiv magistratii) cei care i-au sustinut sau au intervenit sa le sustina ”opera” de distrugere a Sibiului,pe banii nostri dirijati in buzunarele lor !!!
Raspunde

@8

Acum 8 ani

Ai uitat cativa penali din lista ta :Dragoman,chiriac,vecerdea,ariton,turcan,benzinarii ciobani evazionisti,lazar,birt de la piata etc.
Raspunde

@9

Acum 8 ani

Lista e deschisa, ar mai fi Mezei Paul, Simona Pop Heddi Schiau, ș.a.laolaltă cu Johannis, cu cei de la Cartea Funciară, cu cei din alte institutii......
Raspunde

revin

Acum 8 ani

ĂSTA A OCUPAT ORASUL N-S, E-V . A FURAT CE A VRUT, A CONSTRUIT CUM A VRUT, A DEVENIT DOCTOR LA CINE A VRUT, A CASTIGAT PROCESE CAND A VRUT ...... Bineânțeles ca pe BANI ! Să-i ia pe toti cei care au luat !! si au distrus Sibiul. Primii: VIRGIL POPA si IOANA URDEA!!
Raspunde

D

Acum 8 ani

Prosti da mulți
Raspunde

hop

Acum 8 ani

multi oameni de nimiic birfesc,un om care da salar la 8000 de alti oameni,daca a gresit in tara asta unde daca nu gresesti nu traiesti aici va plati Dar Recunoasteti Meritele,nu fiti circotasi multi din cei care-l birfesc nu au hranit nici macar un ciine!!!!!!!
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

mai mereti ma cu *** vostru!! intrebati un angajat de la atlasib cam care e salariul!! intrebati angajatii de la birou care sunt volumele de munca, cum vorbeste domnu inginer cu ei, si care sunt salariile!! intrebati-i pe toti care e treaba cu clauza aia ilegala care zice ca trebuie sa-i dai o carutza de bani daca iti dai demisia mai devreme de x ani. De ce nu avem aeroport ca lumea in SB? -> ca sa circule autocarele nestingherite!! Intrebati un sofer de autocar pe banii cui se intretin autocarele!! ce a construit asta si nu i-a adus lui profit?? ce a investit asta pt oras, pt binele tuturor? NIMIC!!! numai sa-si umfle conturile din banca, in rest NIMIC!!
Raspunde

adevaru

Acum 8 ani

Ba de ce nu va face statu joburi cu salarii bine platite ca si asa o pus tunurile pe tot ce e afacere sibiana sa saboteze, falimenteze si sa fure, aici e o clica care lucreaza de ani de zile impotriva Sibiului mina in mina cu cozile de topor din interior, care trebuie scoasa la suprafata si arestata, Ba Carabulea, Vonica, etc, n-au facut afaceri cu statu cum o facut astia de vale de au furat milioane si-au creat afacerile pe inteligenta si munca lor si o creat atitea locuri de munca. Ba nu va convine sa lucrati la el, nici o problema, mereti la ponta sa va dea de lucru si salarii mari. Ba pe voi mai mult va doare ca o construit in Sibiu si o schimbat fata Sibiului in bine, asta e oful vostru, riciie si duduie invidia si oftica in voi, scirnavilor.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

13, Hip-hop, dacă nu era el, sigur erau alții, poate mai buni decât el care să le \"dea\" de lucru acelor oameni. Cert este că acei 8000 de oameni nu ar fi stat șomeri. Tot ce a făcut Carabulea a făcut pentru el și cei din clica lui, nu a făcut nimic altruist sau voluntar, pentru binele societății. Așa că, să fim serioși cu legendele de tipul ăsta. Iar caracterul lui nereformabil, așa o să moară, fentând și șmecherind legile.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

15, văru\' ade, e periculos să faci asemenea gen de declarații. Carabulea a făcut afaceri cu statul, poate nu la nivelul hoților din București, dar la nivelul Sibiului, Carabulea este un personaj toxic care a distorsionat mediul de afaceri.
Raspunde

@ Traian Deleanu

Acum 8 ani

Distins domn , am aflat de la mătăluță că mai nou poți fi încarcerat la domiciliu. SENZAȚIONAL !!! Atât de furios eşti pe Carabulea încât această furie îți alterează judecata( câtă o mai fi) şi te faci īncă odată de cacao.Reciteşte prima parte a articolului şi vezi de ce ai fost în stare.
Raspunde

Sanda Nicolae

Acum 8 ani

Inca nu-mi vine sa cred ca se construieste blocul de 10 etaje, pe Aleea Turnu Rosu. Dupa ce lucrarile au fost oprite ani de zile (pt ca nu aveau autorizatie de constructie), acum au decis ca blocul poate fi construit? Cum sa construiesti un bloc de 10 etaje intre atatea blocuri de 4 sau 5 etaje, pe un teren in care ar fi trebuit amenajate locuri de parcare?? Cum poti sa te joci in halul asta cu vietile celor care locuiesc acolo? Scrieti tot ce aflati, oameni buni. Oricum sunteti singurii ziaristi care au mai ramas in Sibiu si care stiu sa-si faca meseria, printre amenintari, insulte si pareri nejustificate ale celor care critica in necunostinta de cauza. Eu va multumesc pt ca incercati si, uneori, reusiti sa aduceti realitatea si in ochii celor care refuza sa o vada.
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

Am scarba de ce inseamna manariile din Atlassib dar nu iti dau complet dreptate... Uiti ca e o firma din Sibiu lider de piata si asta inseamna implicit si impozite si taxe platite in plan local (mai multe decat daca in locul Atlassibului erau 100 de firme mai mici care probabil nu aveau forta sa mearga pe plan national/european).
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

20, Asta e o viziune globalistă cu care eu, personal, nu sunt de acord. Eu cred că 100 de firme mici fac o treabă mult mai bună decât una mare. Să îți explic puțin. În 90 apăruseră deja 4-5 firme de transport persoane care până în 92-93 deveniseră puternice și bine organizate. N-are sens să dau nume, dar sibienii mai în vârstă își aduc bine aminte. În 93 a apărut carabulea care a reușit să reducă concurența la tăcere prin cele mai infame proceduri, mită și corupție la ministere și untrr, de unde obținea autorizații, trafic de influență la organele de control locale (poliție, gardă finaciara) care îi vânau sistematic concurența. Până și în Germania și Italia a mituit înalți funcționari de stat. Nu vreau să intru în detalii, dar TOT ce a făcut acest om a construit pe minciună, corupție, mită și trafic de influență. Un asemenea edificiu nu avea cum să dureze etern, poate doar în mintea ciobănească a unui oier reprofilat din Cacova. Cât despre impozite, te înșeli, holdingul atlassib este un contribuabil mare care raportează direct la bucurești, acolo unde se fac jocurile politice și se împarte mita, deci nu ai cum să știi cât și cum plătește pentru că datele astea sunt la secret. Lucrurile funcționează cam așa la acel nivel, ai datorii la stat, ok, dăm o ordonanță de urgență, le prescriem, dar jumătate dai la partid, mă rog, poate că nu chiar așa, dar ceva de genul ăsta. Deci, omul nu a performat în nimic, decât în ilegalități și imoralități. Și cea mai mare pierdere socială este că atâția ani a dat un exemplu cât se poate de negativ de comportament într-o societate de piață, afectând mentalitatea a mii de oameni. Astea sunt răni care se repară greu.
Raspunde

nil

Acum 8 ani

un nenorocit! iar astia care tot ziceti ca a dat de lucru: angajatii luau salar pe gratis? nu pt salar de kkt munceau ca sclavii. asa ca incet ca patronii ca pute!!!
Raspunde

capitalistul

Acum 8 ani

Ba ce bloc ii ala cu 10 etaje, de astea se construiau in comunism, capitalismu construieste de 100 de etaje.
Raspunde

socialistul

Acum 8 ani

La cate abuzuri a facut acest individ si la cate \"aranjamente\" ilegale s-a pretat numai pentru ca sa-si mareasca avutia merita sa zaca in puscarie pana la sfarsitul vietii. A introdus tot felul de clauze ilegale in contractele individuale de munca ale salariatilor astfel incat cei care plecau cu demisie trebuia sa inapoieze o suma mare de bani patronului cu toate ca n-a facut niciun fel de curs de pregatire pe banii societatii. A intocmit contracte individuale de munca pe durata determinata de 3- 5 ani la majoritatea noilor angajati, lucru interzis de catre Codul muncii iar cand se duceau in control inspectorii de la ITM patronul ii dadea afara din unitate umilindu-i de fata cu angajatii lui, asta ca sa arate cine-i el in Sibiu. A mituit unii majistrati pentru a castiga procesele intentate pentru incalcarea grava a codului muncii. ( un fost primprocuror din Sibiu a fost corupt de aces individ pierzandu-si functia si executand si cativa ani buni de puscarie) Are o atitudine si un comportament de satrap fata de o mare parte dintre salariati.A practicat munca la negru si exemplele pot continua. Nu-i absolut niciun pacat daca un astfel de individ isi petrece tot restul vietii in puscarie. Pe asta nu-l mai educa nimeni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus