Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Pilotul sibian de raliuri, Raul Badiu, a castigat prima etapa din cariera. La categoria cu doua roti motrice -Trofeul European

Pilotul sibian de raliuri, Raul Badiu, a repurtat prima sa victorie de etapă din carieră, ȋn clasamentul mașinilor cu două roți motrice. Se ȋntâmpla weekend-ul trecut, când sibianul ȋncheia etapa Raliului Arad pe cea mai ȋnaltă treaptă a podiumului, la bordul unui Renault Clio R3 maxi, etapă ȋn cadrul Trofeului European de Raliuri. Sibianul a ȋncheiat cursa en-fanfare cu un avans de șase minute față de locul al doilea, după ce a câștigat șapte dintre cele 11 probe speciale,, iar la clasamentul general a obținut locul al șaselea.  Rezultatul se anunța ȋncă de luna trecută, când la prima etapă a sezonului de CN de Raliuri - Raliul Brașovului,  desfășurat ȋntre 27-28 martie, Raul Badiu a fost aproape de a izbuti prima sa victorie de etapă, ȋnsă o alegere neinsiprată de anvelope, pe final de cursă, i-a compromis rezultatul, fiind nevoit să se mulțumească cu locul secund.   

"Mă bucur de revenirea pe macadam, suprafața mea favorită. Mulțumesc echipei Environment&Sport Development Rally Team care mi-a pus la dispoziție toate facilitățile pentru a face performanță, și echipei de asistență Munaretto Sport care a preparat mașina excepțional, astfel ca am reușit să îmi găsesc un feeling foarte bun în mașină, ceea ce s-a reflectat și în timpii obținuți pe probe. Am plecat determinați să obținem un rezultat cât mai bun, iar in prima zi am inceput cu victorii pe primele 3 probe speciale, astfel ca am avut startul care ni l-am propus. Ca urmare a ecarturilor și problemelor avute de ceilalți competitori, pentru restul raliului am mers astfel încât să protejăm mașina și rezultatul. Țin să spun că a doua zi a fost mult mai dificilă prin prisma energiei consumate, întru-cât eram mult mai atent la bolovani, șleauri și fiecare sunet scos de mașină, în timp ce dacă merg prins în luptă nu sunt distras de factorii aceștia. Am reușit să mă țin departe de probleme și sunt foarte fericit pentru prima victorie la 2 roti motrice, o victorie care aparține tuturor celor care mă susțin, în special partenerilor Visit Romania, Environment & Sport Development, Viarom, Apa Nova, Dalkia, Acvatot, Sis Finance, Veolia Water Solutions, Mival Mach 1, CGS Romania, și Munaretto Sport. Vom continua pregatirile cu acelasi profesionalism, pentru a reedita rezultatul si la Raliul Deltei Tulcea", susține Raul Badiu.

Următoarea etapă la care va concura sibianul este Raliul Deltei Tulcea, programat ȋntre 4-6 iunie.

 

Mai jos puteți vedea filmarea de la bordul mașinii:

Foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus