Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Sibiul a absolvit in Piata Mare: "Putem pasi cu incredere in viata si, candva, in afara ei" | Foto

Mai bine de 2000 de studenți – absolvenți, profesori universitari, părinți și reprezentanți ai diferitelor autorități locale au participat marți seara la Gaudeamus, festivitatea dedicată absolvirii tuturor studenților din cele nouă facultăți ale Universității ”Lucian Blaga” și din cadrul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.
Evenimentul a avut loc în Piața Mare a Sibiului, iar studenții ULBS au purtat robe cu eșarfe colorate ”specific” facultăților din care provin, în timp ce studenții Academiei au fost îmbrăcați în uniforme. ”Mulțumesc colegilor mei, cadrelor didactice din cadrul ULBS și ai AFT, Academie cu care universitatea noastră este într-un real și benefic parteneriat. Mulțumesc studenților și părinților. Astăzi e sărbătoare în Sibiu. De trei ani încoace Sibiul sărbătorește și vă sărbătorește. Azi e sărbătoarea voastră, a absolvenților, și sunt tare mândru că fac parte din comunitatea academică din Sibiu. Nimic din viața asta nu este mai plăcut, omenesc și binefăcut decât viața de student”, s-a adresat rectorul ULBS, Ioan Bondrea, studenților aflați la finalul anului terminal. Rectorul i-a îndemnat pe studenți să aleagă Sibiul în continuare. ”Ați reușit o mare parte să lucrați în companii pentru a îmbina ceea ce ați învățat la școală cu viața reală din companiile Sibiului. Și v-ați pregătit pentru un viitor job aici, în Sibiu, unde sunt mulți absolvenți care vin pentru locuri de muncă atractive. Dumneavoastră, stimați absolvenți, sunteți un enorm potențial de a mișca lucrurile în Sibiu. Vă mulțumesc și aș dori să nu uitați de unde ați plecat”, le-a mai transmis Bondrea studenților.
Rectorul Academiei Forțelor Terestre, Ghiță Bârsan, a vorbit și el despre ”lungul drum al devenirii”. ”Sunteți cartea de vizită a ULBS și a AFT. Veți fi ambasadorii credibili ai acestui oraș. Și sunteți speranța de mai bine a acestui oraș. Aveți dreptul de a alege, sunteți liberi să o faceți, dar valorile și virtuțile trebuie menținute. Demnitatea dumneavoastră nu trebuie negociată. Am onoarea să vă salut”, a cuvântat rectorul AFT.
Președintele Consiliului Județean Sibiu, profesor în cadrul Facultății de Științe din cadrul ULBS, a adresat un mesaj de încurajare tinerilor. ”Aveți încrederea că sunteți mai buni decât cei de dinaintea dumneavoastră. Eu, ca dascăl, pot să fac această comparație și vă spun că cei din generația de azi sunteți mai buni și vă veți convinge de asta în perioada următoare. Sibiul are nevoie de dumneavoastră. Vă respectăm”, a spus Cindrea.

Astrid Fodor: ”comunitatea a investit în dumneavoastră”

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a făcut de asemenea o ofertă viitorilor absolvenți: de a rămâne în Sibiu. ”Dumneavoastră, absolvenților, vă transmit că greul abia de acum începe. Comunitatea a investit în dumneavoastră, în total sunt aproximativ 20 de ani de învățătură (de la grădiniță până în facultate – n.r.). A venit momentul să arătați ce știți să faceți cu informația și cunoștințele primite. Sper că veți rămâne în Sibiu, pentru că avem nevoie de specialiști buni. Și sunt sigură că printre dumneavoastră se regăsesc astfel de specialiști”.
Înainte ca generația care termină facultatea anul acesta să predea cheia simbolică a ULBS următoarei generații de absolvenți, pe scena din Piața Mare au urcat și reprezentanți ai fiecărei facultăți din cadrul ULBS și ai AFT. ”Dragilor noștri profesori le dorim un sincer și real respect. Au fost oameni cu noi, iar omul se place cu omul. Nimic din ce e omenesc nu ne este străin. Putem păși cu încredere în viață și, cândva, în afara ei”, a rostit Oana Marin, reprezentata Facultății de Litere și Arte.
La finalul festivității, la Sala Thalia a fost organizat un recital al studenților de la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

bobo

Acum 7 ani

Cine-i satana aia imbracata in negru?
Raspunde

IULIAN

Acum 7 ani

Daca faceti lucrurile potrivite, in modul potrivit, veti obtine rezultatele dorite. Asta scrie celebrul *** in cartea ,,Succesul in viata,,. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la ***: cucuiulian***
Raspunde

IULIAN

Acum 7 ani

Daca faceti lucrurile potrivite, in modul potrivit, veti obtine rezultatele dorite. Asta scrie celebrul *** in cartea ,,Succesul in viata,,. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa : cucuiulian***
Raspunde

teodor

Acum 7 ani

Ce s-ar face Sibiul fara toti cocosii si gainile din primele randuri?
Raspunde

@4

Acum 7 ani

Numele sub care postezi are o semnificație / etimologie specială. Se pare însă că nu ai ales inspirat \'anonimatul\'... PERSOANELE, CADRELE DIDACTICE din primele rânduri au contribuit la formarea celor 2000 de studenți din spatele lor. Știu, e dificil pentru tine să înțelegi lucrurile astea: educație, formare, profesie, transcendență, competență etc. Dacă nu ai asemenea nevoi și tot nu te pricepi la nimic, ar fi bine, să nu te mai afirmi prin ofense și jigniri. Încearcă să-ți iei uneltele tale preferate (sapa, lopata, ciocănelul, mistria, pensula etc.) și să-ți faci treaba acolo unde ești. Ar fi mult mai bine pentru toți. Îți mulțumim pentru intervenție, dar o considerăm inoportună și nu mai dorim altele similare.
Raspunde

@bobo

Acum 7 ani

Asta este tot ce ai înțeles din manifestare? Bravo! Am auzit că se caută colaboratori pentru repararea autostrăzii. Te încadrezi perfect în profilul solicitat. Poți să te prezinți oricând. Cei care nu știu școală nu au nevoie decât de un act de identitate și sunt angajați direct! Pot să semneze cu degetul!
Raspunde

rosu @5.

Acum 7 ani

da pe cap, pe cap ce v-o pus, maa? si di ce v-o pus aia-n cap?
Raspunde

@rosu

Acum 7 ani

A-ți pune ceva \"pe cap\" e simplu. Nu comentez ce, de ce etc... Trebuie să mai crești și poate vei înțelege. A-ți pune ceva \"în cap\" este foarte greu, în special pentru cei ca tine. Aici e mai greu: chiar dacă mai crești (ceea ce nu cred, se văd semnele de maturitate), tot nu vei înțelege. Stai liniștit, nu din cauză că ai capul paralelipipedic...Nu...sau că nu ai sinapse...nu, nici asta. Construcția genetică deficitară poate fi o cauză.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Unul din motive este că acele costume sunt închiriate de către o firmă privată a unui cadru didactic din universitate și că această îndeletnicire, ca și cea de vânzare a unor cursuri xerografiate, aduce bani negri în buzunarele lor. Dar despre aceste activități există omerta, o chestie pe care mucoșii ca tine, roșule, nu o înțeleg. Mi-ar place să spun că rar am mai văzut un specimen (8) atât de găunos, dar bombastic, semidoct dar titrat în același timp, arogant și lipsit complet de simțul umorului. Din păcate, nu pot spune asta, nu sunteți rari, și v-ați înfipt acolo unde faceți mult, mult rău societății. Dar timpul lucrează în defavoarea voastră.
Raspunde

marginean

Acum 7 ani

putem pasi cu incredere in viata si IN AFARA EI? Adica v-au invatat sa va sinucideti sau ce sa inteleg? Felicitari celor ce au obtinut pe drept diploma, de-acum depinde de ei sa mearga pe drumul drept.
Raspunde

@joseph

Acum 7 ani

Din puțul gândirii lui joseph... Se putea sfertodoctule să nu te pricepi tu și la astea...
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

11, Aha, ai ajuns acasă, s-a terminat programul de ... stat la serviciu. Toate bune, studenții mulțumiți?
Raspunde

@12

Acum 7 ani

Cred ca te cam încurci în științele tale inexacte... Vezi că inițiativa proprie nu e bună. Nu mai vorbi liber, că te va pune stăpânul la punct.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

No problem, sunt (singurul) stăpân pe situație!
Raspunde

ha ha

Acum 7 ani

ce adunatura de absolventi la diplomele copy paste a la oprean
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

Na bun, aveti absolventii, dar daca ar avea si ce sa faca in orasul asta, ar fi bine, dar nu ca pe noi ne mananca 99% din timp cultura si 0.1% economia orasului .. restul de 0.9% sunt alte problemute. Orasul are foarte multe hectare neutilizate care ar putea deveni importante centre de dezvoltare economica dar stai ca mai trebuie schimbat pavajul pe balcescu, nu se poate deceniul asta. Daca s-ar duce primaria sa caute niste investitori straini (ca facultatea nu scoate studenti destul de capabili sa isi porneasca proprile afaceri in domenile studiate) si sa le ofere niste avantaje daca vin in sibiu, sa vedeti ce bine ar merge economia si ce bine ar duce-o studentii cand au loc de munca imediat dupa facultate sau chiar din timpul facultatii. Tot ce trebuie e facut e sa ne scoatem capetele bagate adanc unde nu bate soarele si sa ne uitam si ce fac altii si sa invatam de la el (cluj/bucuresti/iasi pana si craiova)
Raspunde

@16

Acum 7 ani

În cât timp de la terminarea facultății (dacă ai terminat vreuna,,.) ți-ai deschis propria afacere în domeniul studiat???? Poate îi înveți și pe absolvenții \"incompetenți\" cum să facă acest lucru!! După asta, poți ridica două degete și, eventual vei avea voie să vorbești! Toată lumea se pricepe la dat din gură.
Raspunde

rosu @ IP 194.169.191.112

Acum 7 ani

Am scris \"pe cap\" din cauza ca stiu ca \"in cap\" nu-ti trebe mare lucru daca ai diploma.
Raspunde

@17

Acum 7 ani

5 luni, multa munca si foarte putin somn in timpul asta. Chestia e ca la ULBS nu se prea promoveaza excelenta, cand se intra la inginerie cu note de 6-7 si cand studentii nu au unde sa faca practica in timpul facultatii sa mai invete ceva in plus pe langa studii (cel putin in domeniul IT, in practica se invata majoritatea cunostintelor utilizabile).
Raspunde

@17

Acum 6 ani

Traiesti in Sibiu? Cum poti spune ca studentii de la IT, fie inginerie sau stiinte, nu au unde sa faca practica? Angajatori vin si practic le pun locuri de munca in fata, ambitie mai trebuie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus