Alteța Sa Regală, Principele Nicolae, va primi titlul de Cetățean de onoare al municipiului Sibiu, dacă proiectul de hotărâre inițiat în acest sens va fi adoptat în ședința Consiliului local Sibiu, programată pentru ziua de joi. Deocamdată autoritățile locale nu au publicat și raportul care a stat la baza întocmirii acestui proiect, dar despre decernarea acestui titlu a vorbit primarul interimar Astrid Fodor, în urmă cu o lună. Atunci, Principele Nicolae a făcut o oprire la Sibiu în cadrul turului ciclist Cărţile copilăriei pe bicicletă”, proiect al cărui scop este încurajarea lecturii. În urmă cu o lună, Astrid Fodor l-a întâmpinat pe Principe în Piața Mare. ”De la primul meu contact cu Alteţa Sa Regală, am constatat două lucruri: că este mare iubitor al Sibiului, Alteţa Sa Regală a vizitat de multe ori oraşul nostru ca persoană particulară şi cunoaşte oraşul foarte bine, şi în al doilea rând că poate fi acel model care îi lipseşte tinerei generaţii. Din aceste considerente i-am propus Alteţei Noastre Regale să devină cetăţean de onoare al Sibiului şi vreau să vă anunţ că vineri am primit scrisoarea oficială prin care ni se confirmă că acceptă şi se simte onorat”, declara Astrid Fodor pe 26 aprilie. ”Sunt onorat să fiu aici şi să devin cetăţean de onoare al Sibiului. Vreau să vă mulţumesc pentru o asemenea preţuire”, a răspuns Principele Nicolae.
După adoptarea acestui proiect de către aleșii locali, urmează a fi stabilită o dată agreată de toate părțile implicate pentru decercarea într-un cadru oficial a titlului.
ASR Principele Nicolae
Sursa: familiaregala.ro
Născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, fiu al ASR Principesei Elena și al domnului Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite.
În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, Majestatea Sa Regele Mihai I i-a conferit titlui de Principe al României și calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.
Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae este al treilea în ordinea de succesiune la Coroana României.
Ciclul primar şi gimnazial la şcoala Argyle House din Sunderland, Marea Britanie, până în anul 1999. Din 1999, a urmat cursurile Colegiului Shiplake, din Henley on Thames, Marea Britanie.
Pe parcursul liceului, Principele Nicolae a dobândit certificatul GCSE în matematică, franceză, germană, literatură şi limbă engleză, tehnologia informaţiei, geografie şi ştiinţe (chimire, biologie, fizică), iar apoi a absolvit şi nivelul avansat al GCSE („A-level”) în franceză, ştiinţa afacerilor şi educaţie fizică.
În anul 2004, Principele a fost lider asistent al unei expediții în Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe. În 2005, a locuit pentru 4 luni în Kenya și a participat la o expediție în Madagascar. În anul 2006, Principele a fost angajat în Kenya pentru a antrena trupele Armatei Britanice în Rafting.
Între 2009 şi 2012, Principele Nicolae a urmat cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway, Universitatea din Londra, în management.
Principele este pasionat de sport, practicând de-a lungul timpului fotbal, hockey, rugby, cricket, tenis, kayak, canoe și ocazional tenis.
Începând din 2010, Principele a realizat vizite în orașe precum: Bacău, Iași, Tulcea și Delta Dunării, Buzău, Râmnicu Sărat, Craiova, Galați, Brăila, Piatra Neamț, Slatina, Alexandria, Alba Iulia, Sinaia, Calafat, Cugir, Sibiu, Cluj.
Activitatea caritabilă a Principelui cuprinde colaborarea cu Școala Britanică din București, într-un proiect pe teme ecologice, susținerea organizațiilor de mediu ,,Mai Mult Verde”,„Tășuleasa Social”, precum și efectuarea activităților de voluntariat pentru copii cu dizabilități la „Fundația Alpha Transilvană” din Târgu Mureș.
Principele Nicolae a acordat Înaltul Patronaj proiectului „Planet BSB” derulat de British School of Bucharest, evenimentului „Salonul Calului” organizat de Clubul Eqvestria și programului național de educație de mediu „Patrula de reciclare” desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare ROREC.
De asemenea, Principele Nicolae este ambasadorul în România al programului de dezvoltare personală „The Duke of Edinburgh’s International Award”.
Principele Nicolae a fondat Asociația Curtea Veche, căreia i-a acordat Înaltul Patronaj și pe care o coordonează în mod direct. În cadrul asociației, a fost creat un proiect de încurajare a cititului în rândul copiilor, prin promovarea în medii defavorizate a “Cărților copilăriei”.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Alteță Regală , Râmnicu Sărat , Coroana României , Astrid Fodor , Piata Mare , Alba Iulia , Piatra Neamț , marea britanie , Târgu Mureș , Delta Dunării , Alteța Sa Regală , Majestatea Sa Regele Mihai , Tășuleasa Social , Asociația Română , Principesei Elena , Principele Nicolae , Organizaţiei Naţiunilor Unite , International Award , Asociația Curtea Veche , The Duke , Familiei Regale , Alteţei Noastre Regale , Palatul Elisabeta , Argyle House , Armatei Britanice , British School , Clubul Eqvestria , Colegiul Royal Holloway , Colegiului Shiplake , Fundația Alpha Transilvană , Mai Mult Verde , Normelor Fundamentale , Înaltul Patronaj Galei , Robin Leslie Medforth , Salonul Calului , Școala Britanică
Vizualizari: 1996
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Newman
Acum 3 ore
Silviu
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Sibian
Acum 3 ore
Sibian