Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Doi sibieni au uimit la Mondialul de Taekwon-do ITF. Unul a luat titlul suprem si argintul, altul bronzul

România s-a cocoțat pe a doua treaptă a podiumului la ediția 2015 a Campionatului Mondial de Taekwon-Do ITF din Italia, rezultat istoric pentru sportul românesc la care au punctat decisiv și doi sibieni.

Dorian Neagu și Marius Dancu s-au infiltrat printre zecile și sutele de sportivi din cele 55 de țări care și-au bombat pieptul la competiția supremă. Dorian Neagu, legitimat la C.S. Hwarang Sibiu, a devenit campion mondial la proba de spargeri forță și vicecampion mondial la lupte (juniori + 75 kg), reușind să pună mâna pe titlul suprem după ce anul trecut a fost nevoit să se mulțumească cu medalia de argint. Sportivul ȋși dorea mult să devină un etalon ȋn taekwondo-ul mondial de juniori, pentru că se afla la ultimul an de juniorat. Al doilea sibian care și-a trecut numele pe lista celor mai buni luptători de pe ȋntreg mapamondul este Marius Dancu. Sportivul celor de la PUMA Club Sibiu s-a ȋntors acasă cu medalia de bronz la lupte, categoria + 75 de kilograme.

"A fost super... a fost ultima mea șansă și am reușit. Am fost foarte motivat și pregătit pentru luptă.  Era visul meu să ies campion și la lupte, ȋnsă acolo nu a fost să fie. A fost mai bun adversarul din finală. Am reușit să-l ȋnving la spargeri, ȋn schimb, el terminând pe locul secund. Ȋnainte de Mondiale, ȋn pregătire, mă gândeam și mă motivam doar pentru luptă, ȋmi spuneam că o să fiu campion la luptă, ȋnsă cred că eram mult mai sigur pe spargeri că o să câștig, deși la lupte ȋmi doream cel mai mult să câștig titlul suprem", a mărturisit Dorian Neagu, pentru Turnul Sfatului.

 

11350627 1066626606699882 4286915403881689640 n

Dorian Neagu, aflat pe prima treapta a podiumului, ȋn timp ce se intonează imnul național al României

 

În  topul  clasamentului  general  al Campionatului Mondial s-au poziţionat: 1. Noua Zeelandă, 2. România, 3. Polonia. Lotul României a obţinut 13 medalii (pe individual și pe echipe): 9 de aur, 2 de argint și 2 de bronz, surclasând naţiuni puternice precum Germania, Polonia, Norvegia.

 

lotul Rom niei la C M Italia 2015

Lotul României, la ediția 2015 a Campionatului Mondial din Italia

 

"Este o performaţă incredibilă a sportului românesc, a taekwon-do-ului şi a muncii asidue depuse de sportivi, antrenori şi de membrii din conducerea Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, în frunte cu preşedintele Cosmin Oprescu. În Jesolo, Italia, pentru România s-a scris o filă importantă din istoria taekwon-do-ului românesc de performanţă. Titlul de vicecampioană mondială la taekwon-do între 55 de naţiuni este pentru România un motiv de mândrie şi o dovadă că se poate obţine performaţă prin talent, disciplină, determinare şi multă muncă", susțin oficialii Federației Române de Taekwon-do ITF.

Un alt eveniment important pentru România a avut loc când directorul tehnic al Federaţiei Române de Taekwon-do ITF a obţinut cu ocazia Campionatului Mondial de Taekwon-do din Jesolo, centura neagră 7 dan, devenind astfel singurul maestru cu 7 dan din România din domeniul Taekwon-do ITF, o performanţă incredibilă.

Foto: Federația Română de Taekwon-do ITF

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

ghita

Acum 8 ani

Sibienii astia.... numai sa nu ii prinda!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus